Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Κυνήγησαν την γυναικάντρα του πούστη υπουργού Δικαιοσύνης της Δανίας

H Δανία είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για να ζει κάποιος, αν αυτοπροσδιοριζεται ως ομοφυλόφιλος, πούστης, («γκέι») ή αμφιφυλόφιλος («μπάι»). Εκεί, εχει  την καλύτερη αντιμετώπιση από τους πολίτες και εκφράζει ελεύθερα τη σεξουαλικότητά του....
Τί γίνεται όμως με τους κατοίκους άλλων χωρών , που ζουν εκεί, αλλά είναι ομοφοβικοί και μισούν τους γκέι; Ο σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης της Δανίας έπεσε  θύμα βίαιης επίθεσης από έναν άνδρα σλοβενικής καταγωγής, που ένιωσε να τον θίγει η ομοφυλοφιλία του.
Ο Χόσουε Μεντίνα Βάσκες (αριστερά) πέρσι το καλοκαίρι αρραβωνιάστηκε τον ηγέτη του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Δανίας, Σόρεν Πάπε Πούλσεν
Πρόκειται για  τον  Χόσουε Μεντίνα Βάσκες, ο οποίος κατάγεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία και πέρσι το καλοκαίρι αρραβωνιάστηκε τον ηγέτη του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Δανίας, Σόρεν Πάπε Πούλσεν.
Το θύμα , απρόκλητα οπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Κοπεγχάγης,  δέχτηκε μια γροθιά στο πρόσωπο από τον δράστη  μέσα σε ένα μπαρ της πρωτεύουσας.Ο 34χρονος Σλοβένος φώναξε «Δεν μ’ αρέσουν οι γκέι» και επιτέθηκε στο θύμα. Εναντίον του ασκήθηκε ποινικη δίωξη για «αδίκημα μίσους και βιαιοπραγία» και προφυλακίστηκε, ενώ ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:«Τώρα θα προσπαθήσουμε να χωνέψουμε αυτό το επεισόδιο όσο καλύτερα μπορούμε»Χειρότερες χώρες  για τους ομοφυλόφιλους, είναι η Σερβία και το Μαυροβούνιο, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά την ικανοποίηση των «γκέι» και των «μπάι».
Τα συμπεράσματα αυτά, απορρέουν  από τη μελέτη του Παρασκευά Πέτρου ψυχολόγου του ολλανδικού Πανεπιστημίου Έρασμος του Ρότερνταμ, ο οποίος, μαζί με τον Ρίχαρντ Λέμκε του γερμανικού Πανεπιστημίου Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ του Μάιντς, ανέλυσε τις απαντήσεις που έδωσαν 85.300 άτομα από 44 χώρες σε μια online έρευνα (Gay Happiness Monitor) με ερωτήματα σχετικά με τις αρνητικές προσωπικές εμπειρίες στην κάθε χώρα και τον βαθμό ικανοποίησης στη ζωή τους.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Culture, Health and Sexuality», βαθμολόγησαν κάθε χώρα με βάση μία κλίμακα από το μηδέν έως το έξι. Βασικά κριτήρια ήσαν το γενικότερο κοινωνικό κλίμα σε μια χώρα απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους, ο βαθμός ανεκτικότητας και προσωπικής αποδοχής τους από τους γύρω τους, καθώς επίσης το αν δέχονται λεκτικές ή σωματικές επιθέσεις.
Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Δανία (με βαθμολογία 4,38) και ακολουθούν από πολύ κοντά στη δεύτερη θέση η Ισλανδία και το Λουξεμβούργο (4,37 και οι δύο). Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Ολλανδία (4,34), η Ελβετία (4,32), η Νορβηγία (4,25), η Σουηδία (4,25), η Φινλανδία (4,20), η Αυστρία (4,12) και η Γερμανία (4,03).
Την τελευταία θέση μοιράζονται η Σερβία και το Μαυροβούνιο (με 2,45), ενώ την χειρότερη πεντάδα με την μικρότερη ικανοποίηση ζωής συμπληρώνουν αποκλειστικά βαλκανικές χώρες: το Κόσοβο (2,46), η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (2,56), η Αλβανία (2,58) και η ΠΓΔΜ (2,64).
Από την Ελλάδα απάντησαν στην έρευνα 2.847 άνθρωποι (το 3,3% του συνολικού δείγματος) και, με βάση τις απαντήσεις τους, η χώρα μας βαθμολογείται με 3,36, κάπου στη μέση της κατάταξης.
Γειτονικές χώρες έχουν χειρότερη βαθμολογία, όπως η Ιταλία (3,29), η Βουλγαρία (3,25), η Κύπρος (3,16) και η Τουρκία (2,96).
Από όσους Έλληνες απάντησαν, το 16% ανέφεραν ότι έχουν δεχθεί λεκτικές επιθέσεις (έναντι 10% στην πρώτη Δανία και 23% στην τελευταία Σερβία), το 4,4% δέχθηκαν απειλή σωματικής βίας (έναντι 3,2% στη Δανία και 11% στη Σερβία), ενώ το 1,7% υπέστησαν μικρή σωματική βία και το 0,8% μεγάλη βία. Τα αναφερόμενα ποσοστά σωματικής βίας (μικρής ή μεγάλης) στην Ελλάδα είναι από τα μικρότερα στην Ευρώπη, χαμηλότερα και από τα αντίστοιχα στην πρώτη Δανία, που είναι 3% και 2,4% αντίστοιχα.
Όσον αφορά το γενικό κοινωνικό κλίμα και την εθνική ανεκτικότητα απέναντι στους «γκέι» και τους «μπάι», η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,71 έναντι 7,25 της πρώτης Δανίας και 1,82 της τελευταίας Σερβίας.
Τέλος, αναφορικά με το βαθμό εσωτερικευμένης ομοαρνητικότητας (δηλαδή πόσο ένας ομοφυλόφιλος έχει εσωτερικεύσει και ενσωματώσει στην εικόνα του εαυτού του την αρνητικότητα του περιβάλλοντός του για τη σεξουαλικότητα του), η Ελλάδα βαθμολογείται με 2,53 έναντι 1,29 της Δανίας και 2,62 της Σερβίας (η μεγαλύτερη βαθμολογία είναι χειρότερη).
Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ένα πιο ανοιχτό και ανεκτικό κλίμα απέναντι στην ομοφυλοφιλία στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες και ιδίως στις σκανδιναβικές, αντίθετα με τις νότιες, κυρίως τις βαλκανικές, όπου οι ομοφοβικές προσβολές είναι ακόμη εξαπλωμένες. Αλλά και οι σκανδιβανικές χώρες απέχουν αρκετά από το να θεωρηθούν «παράδεισος» για τους «γκέι» και τους «μπάι», καθώς η βαθμολογία τους δεν πλησιάζει το άριστα (6).
Η πιο επικίνδυνη χώρα για τους «γκέι» και τους «μπάι» είναι το Κόσοβο, όπου το 15% έχουν δεχθεί σοβαρή σωματική βία, ένα 15% ελαφριά σωματική βία, ένα 15% απειλή σωματικής βίας και ένα 30% λεκτική βία. Πολύ κοντά σε αυτά τα ποσοστά βρίσκεται και η Αλβανία (με εξαίρεση το χαμηλότερο ποσοστό της 4,3% στη μεγάλη σωματική βία).

1 σχόλιο:

 1. Ωραίος πολιτισμός. Δίνουν λέει δικαίωμα στην ανωμαλία και απαγορεύουν με εξοντωτικές ποινές το δικαίωμα στην ομαλότητα.

  Ρε κακομοίρηδες, "πολιτισμένοι" κουτόφραγκοι που πάτε με την όπισθεν; Ποιό κάστρο νομίζετε ότι θα καταλάβετε;

  Με αυτά και με τα άλλα, θα σας πάρουν φαλάγγι οι Αλβανοί...

  Εμείς είμασθε λέει σε διαδικασία "ενσωμάτωσης" με κάτι gay pride και κάτι "φωτισμένους" συνοδοιπόρους τους που εκλέξατε.

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive