Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΚΟΨΙΜΟ -Να σας πιάσει λεχρίτες- ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ

Προφανώς, τον πρόσφατο διάλογο του πρωθυπουργού με κάτοικο της Λήμνου είχε κατά νου ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, την ώρα που παραδεχόταν ότι η νέα φουρνιά περικοπών στις συντάξεις θα αφορά ακόμη και εκείνες που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ....
«Θα μας πεις να σφίξουμε το ζωνάρι κι άλλο, ε;» είχε πει πριν από περίπου 10 ημέρες νησιώτισσα στον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να απαντά «όχι άλλο το ζωνάρι, μόνο τα δόντια τώρα». Οι νέες μειώσεις, που θα κάνουν ποδαρικό τον Ιανουάριο του 2019, προκαλούν πονοκέφαλο στους συνταξιούχους, οι οποίοι αγωνιούν για το αύριο. Αλλωστε, το τι τους... ξημερώνει παραμένει άγνωστο και θα τους αποκαλυφθεί εν καιρώ, καθώς, σύμφωνα με τον υφυπουργό, το τοπίο γύρω από τον υπολογισμό των περικοπών παραμένει θολό και θα... ξεθολώσει τον Οκτώβριο. «Εχουμε μπροστά μας επτά μήνες για να δούμε πού και πόσες θα είναι οι μειώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι οι... ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με τα ειδοποιητήρια του Δεκεμβρίου για το πόσο βαθιά θα τους κόψει το μαχαίρι.
Μόνο που, και χωρίς νέες μειώσεις, οι συντάξεις έχουν πάψει εδώ και καιρό να καλύπτουν τα προς το ζην... Λογαριασμοί, δανειακές υποχρεώσεις και κόστος διαβίωσης κάνουν ακόμα και τις «υψηλές»(!) συντάξεις των 800 ευρώ να εξανεμίζονται άμα τη εμφανίσει τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Αν συνυπολογίσει κανείς το κόστος για φάρμακα, την επίσκεψη στον γιατρό ή το εφιαλτικό σενάριο μιας έκτακτης ανάγκης, η σύνταξη πια μοιάζει ξεκάθαρα με φιλοδώρημα.
Και το φιλοδώρημα δεν αρκεί για να καλύψει τον λογαριασμό - πόσο μάλλον αν περικοπεί και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive