Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΦΡΙΚΗ ! ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΕΥΚΗ ΦΑΛΑΙΝΑ; Μα... εμείς. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ !! Οι εικόνες με τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη έκαναν το γύρο του διαδικτύου. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σαντορίνη: Άνοιξαν το στομάχι της τεράστιας φάλαινας και ο λόγος για τον οποίο πέθανε είναι απογοητευτικός (φωτο-βιντεο)
Τα θαλάσσια απορρίμματα και ιδιαίτερα τα πλαστικά, αποτελούν το σημαντικότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα για τον 21ο αιώνα. Ακόμα μια φορά ο άνθρωπος είναι συνεργός και έχει την ευθύνη σε άλλη μια δολοφονία ενός σπάνιου θηλαστικού....
  Έκπληκτοι οι ειδικοί που έκαναν νεκροτομή στο κήτος ανακάλυψαν ότι μέσα στο στομάχι της φάλαινας υπήρχαν....πάνω από 30 κιλά πλαστικής σακούλας, με αποτέλεσμα το άτυχο θηλαστικό να βρει τραγικό θάνατο.  Η αποκάλυψη ότι ο θάνατος της φάλαινας που ξεβράστηκε στην Σαντορίνη, προκλήθηκε από περισσότερα από 30 κιλά πλαστικές σακούλες που βρέθηκαν στην κοιλιά της, επανέφερε στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα με τα απόβλητα στις θάλασσες και τα θηλαστικά. Όπως έγινε γνωστό η φάλαινα μήκους 9 μέτρων πέθανε από γαστρικό σοκ που προκλήθηκε από την κατάποση πλαστικού
Η φάλαινα δεν μπόρεσε να αποβάλει τα πλαστικά από το πεπτικό σύστημά της, με αποτέλεσμα να πάθει περιτονίτιδα και να καταλήξει. Τα πλαστικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους και απειλές που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο οικοσύστημα. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα ζώα πεθαίνουν εξαιτίας των ανθρώπινων σκουπιδιών που βρίσκονται στο περιβάλλον όπου ζουν, παρά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Τέτοιες εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές και αποτυπώνουν το μέγεθος ενός προβλήματος που κανένας μας δεν θέλει να ξέρει. Κάθε χρόνο χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες, φάλαινες ψάρια και θαλασσοπούλια χάνουν τη ζωή τους από τα πλαστικά, καθώς η λεγόμενη οικολογική συνείδηση όλων μας είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια διπλή απειλή: αφενός κατά της συνέχισης της βιοποικιλότητας και της ίδιας της ζωής έτσι όπως την ξέρουμε και αφετέρου κατά της ίδιας της δημοκρατίας, έστω όπως τη ζούμε σήμερα.
Η νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη2 σχόλια:

  1. ΚΡΙΜΑ ....ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ -ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΣΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 5 ΣΕΝΤ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ , ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ !!! ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ .ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥΣΤΙΑ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΦΤΕΙΑΧΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive