Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

«Βόμβα» από το ΣτΕ! Ελεύθερος ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς με σκεπτικό του ...Αισχύλου

Αποτέλεσμα εικόνας για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό
Δεν αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί....
Του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι έως την οριστική απόφαση του ΣτΕ. Εκδόθηκε σήμερα (19.04.2018) η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ για τον Τούρκο, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Suleyman Ozkaynakcim, έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία. Με αυτήν, δεν αναστέλλεται η παροχή ασύλου στον Τούρκο πιλότο, ωστόσο μέχρι να βγει η οριστική απόφαση του επιβάλλονται μια σειρά περιοριστικών όρων.  Η απόφαση του ΣτΕ Το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικράτειας σε σχηματισμό Ολομέλειας έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα αναστολής παροχής ασύλου που είχε κατατεθεί από τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αμέσως μόλις η αρμόδια Επιτροπή του χορήγησε άσυλο.  Ειδικότερα, το ΣτΕ αποφάσισε ότι η Διοίκηση «μέχρι να εκδοθεί η αίτηση ακύρωσης να μην χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του».  Παράλληλα, τονίζεται στην απόφαση πως «νοείται ότι η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατά ουσία κράτηση αυτού».     Παράλληλα, αναφέρεται πως σε περίπτωση μη τήρησης των όρων το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την απόφαση του.  Η απόφαση του ΣτΕ έχει ισχύ ως τον Μάιο όταν θα εκδικαστεί από το ανώτατο δικαστήριο η ουσία της υποθέσεως, δηλαδή θα αποφασιστεί αν θα του δοθεί ή όχι άσυλο.  Το σκεπτικό: 
«Απάντηση» με… Αισχύλο 
Επιπλέον, στην απόφαση του ΣτΕ επισημαίνεται μεταξύ άλλων «ότι η αναγνώριση ενός προσώπου ως δικαιούχου διεθνούς προστασίας συνδέεται άρρηκτα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας η οποία οφείλει ως μέλος της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σέβεται και να εφαρμόζει τη Σύμβαση της Γενεύης η οποία αποτελεί «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς νομικού συστήματος για την προστασία των προσφύγων».  Συγκεκριμένα, στην απόφαση σημειώνεται ότι «αβασίμως προβάλλεται ότι η εκτέλεση της απόφασης (χορήγηση ασύλου) θα επηρεάσει δυσμενώς τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία και συνεπώς συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, συναπτώμενοι με την προστασία της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης της χώρας οι οποίοι επιβάλλουν την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης απόφασης».  Επίσης, το ΣτΕ επικαλείται το γεγονός ότι η αναγνώριση ενός προσώπου ως αιτούντος διεθνούς προστασίας από αρχαιοτάτων χρόνων, θεωρείται πράξη ειρηνική και ανθρωπιστική και ως τέτοια δεν «δύναται να θεωρηθεί ως μη φιλική ενέργεια έναντι άλλου κράτους». Στο σκεπτικό του ΣτΕ μάλιστα γίνεται αναφορά σε απόσπασμα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου «τις θυσίες εκείνου ευσπλαχνίζεται τον ικέτη οι Θεοί τιμούν ως προσφορές θεοσεβούμενου άνδρα».

3 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΤΟ ΣΤΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!!!ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ;Η΄ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ;ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ,ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΕΙ.
    ΤΟ ΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΑΣ....ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    TO ΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    ΠΡΟΔΟΣΙΑ=ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ


    Thanos Tzimeros
    26 Φεβρουαρίου 2016 · Αθήνα ·
    ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ;
    Πέφτοντας σε σχόλιο νομικού, που εργάζεται μάλιστα και στο γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία με εγκαλούσε για προηγούμενο σχόλιό μου, διότι, λέει και οι Αφγανοί και οι Σομαλοί δικαιούνται ασύλου, νομίζω ότι πρέπει να φωτίσω μια άλλη απάτη της αριστερής μπουρδολογίας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "δικαίωμα ασύλου" ως νομική έννοια! Προκαλώ όποιον έχει αντίθετα επιχειρήματα να με διαψεύσει.

    Κανένα διεθνές κείμενο (σύμβαση Γενεύης 1951, πρωτόκολλο Ν. Υόρκης 1967, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνδιάσκεψη ΟΗΕ για το εδαφικό άσυλο 1977, κ.λπ.) δεν προβλέπει τέτοιο δικαίωμα. Η παροχή ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη, τα οποία πρώτα σταθμίζουν το αν απειλείται η τάξη και η ασφάλειά τους.

    Σε απλά Ελληνικά: το ότι στην πατρίδα σου γίνεται πόλεμος κι εσύ έφυγες από εκεί δεν υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑ κράτος να σε δεχθεί. Αν θέλει θα το κάνει. Όλα τα κείμενα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων αναφέρονται στην συμπεριφορά του κράτους προς τον πρόσφυγα ΑΦΟΥ του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο φυσικά μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή. Αν για παράδειγμα το ISIS ηττηθεί και οι καταδιωκόμενοι μαχητές του έρθουν στην Ευρώπη, θα τους χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο; Το λέω διότι πολύ κεφαλομάντηλο και light μπούργκα πέφτει σε όσους μουσουλμάνους επέλεξαν την χριστιανική έως άθεη αλλά χειμαζόμενη Ευρώπη ως "δεύτερη πατρίδα τους" κι όχι την πάμπλουτη και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία.

    Το ότι νομικοί μιλάνε για "δικαίωμα ασύλου" είναι ενδεικτικό της κατάντιας της Παιδείας και της επιστημονικής τους ανεπάρκειας. Πριν την εισβολή των δήθεν προσφύγων είχαμε την εισβολή των δήθεν επιστημόνων, αποφοίτων (ορθότερα: αποφύτων) των δήθεν Πανεπιστημίων και όσων με τέτοιες προδιαγραφές εκφέρουν δήθεν πολιτικό λόγο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ΣΤΕ υλοποιει το ΣΧΔΙΟ ΚΑΛΕΡΓΗ
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .
    https://olympia.gr/2015/08/08/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-coudenhove-kalergi-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανενα ασυλο σε βρωμοτουρκους,κινδυνευουμε να γεμισουμε και με τουρκαλαδες:

    · → ευστοχο σχολιο φιλου:

    '' DemetrisTheGreat
    Οι πραξικοπηματίες, καταπατητές της τουρκικής δημοκρατίας, στρατιωτικοί, σχεδιαστές των σχεδίων "Βαριοπούλα" κ.λ.π. και πρώτοι εισβολείς σε περίπτωση εισβολής στην Ελλάδα ζητούν από την Ελλάδα να έρθει σε κόντρα με ένα "φίλο" κράτος για να σώσουμε το τομάρι τους. Και η έξυπνη ελληνική δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι στην "φίλη" και γείτονα Τουρκία δεν υπάρχει κράτος δικαίου αλλά όποιος δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής, Τούρκος ή πρόσφυγας θα βρίσκει μια παρήγορη αγκαλιά στην Ελλάδα.''

    · → η αποφαση της ελληνικης δικαιοσυνης ανοιγει τον ασκο του αιολου ωστε χιλιαδες τουρκοι να συρρεουν πλεον στην ελλαδα προκειμενου να αιτηθουν ασυλο,τσουναμι τουρκων θα σου ερχονται πλεον για να αιτηθουν ασυλο(ηδη πλεον χιλιαδες βρισκονται στο εδαφος σου και ζητουν πολιτικη προστασια),η πιο ενδεδειγμενη λυση εαν δεν ηθελαν να τους γυρισουν πισω στην τουρκια θα ηταν να τους εστελναν στο στρασβουργο

    ΑΣΥΛΟ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/668067_ayta-einai-ta-3-shedia-tis-toyrkias-gia-tin-epomeni-megali

    ''Αμέσως μετά το πραξικόπημα, το καλοκαίρι του 2016, η Αγκυρα διαμαρτυρήθηκε για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα για να διευρύνει κατόπιν τα «αιτήματά» της και σήμερα να κάνει λόγο για πάνω από 1.800 οπαδούς του κινήματος Γκιουλέν, τους οποίους, βέβαια, χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες.''

    Politico: Οι "εχθροί" του Ερντογάν βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα

    http://www.capital.gr/epikairotita/3283818/politico-oi-exthroi-tou-erntogan-briskoun-katafugio-stin-ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive