Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

New York Times: Λέσβος, το νησί της απελπισίας Σκηνές πλημμυρισμένες, ελάχιστο νερό, καθόλου ρεύμα, καυγάδες και βιασμοί. ΦΩΤΟ

New York Times: Λέσβος, το νησί της απελπισίας
Γλαφυρές είναι οι περιγραφές των New York Times από τη διαβίωση των προσφύγων στη Λέσβο, για όσους τόλμησαν να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον και βρέθηκαν «κολλημένοι» στο νησί του Αιγαίου...
 Δύο χρόνια μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, αρκετοί είναι αυτοί που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Λέσβο.
Refugees and migrants arrive at a hotel in Thermi village after they moved from Moria refugee camp on the eastern Greek island of Lesbos, Tuesday, Jan. 10, 2017. Greek authorities moved some 250 people to hotels, following strong criticism from aid agencies and medical associations that refugees had been left unprotected during the last heavy snowfall. (AP Photo/Nikolia Apostolou)
«Δεν υπήρχε ρεύμα στο κοντέινερ χθες το βράδυ. Ήταν σαν ψυγείο. Θέλω να πάω στην Αθήνα. Αν δεν με θέλετε, θέλω να πάω σε μία άλλη χώρα. Γιατί είμαι εδώ;» αναρωτιέται ο 26χρονος Baroch από το Πακιστάν, που μένει σε ένα κέντρο προσφύγων, μακριά από τη Μόρια.
Για τους τυχερούς που οι αιτήσεις ασύλου τους έγιναν δεκτές προωθήθηκαν στην Ελλάδα. Για αυτούς που οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν στάλθηκαν στην Τουρκία.
Περίπου 5.500 βρίσκονται στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, που είναι σχεδιασμένος για να φιλοξενήσει 2.500 άτομα.
In this photo taken on Thursday, March 16, 2017 an African migrant stands between tents at the Moria refugee detention center on the northeastern Greek island of Lesbos. The waters off northern Lesbos once resounded to the shrieks of the drowning, the whine of outboard motors as refugees struggled to reach Europe alive, and the thudding of rescue helicopter engines. A million people crossed the straits between Turkey and Greece’s eastern Aegean islands in the year before March 20, 2016, and hundreds drowned. About half of those who made it landed on this island.  (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Η δημοσιογράφος των New York Times περιγράφει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Οι σκηνές είναι πλημμυρισμένες και στάζουν νερό. Δεν υπάρχει ρεύμα και ζεστό νερό για μπάνιο, ακόμα και το χειμώνα. Οι τουαλέτες έχουν ακαθαρσίες και περιττώματα. Το φαγητό δεν φτάνει για όλους. Και σε όλα αυτά προστίθενται οι καθημερινοί τσακωμοί, η βία, οι κλεψιές και οι βιασμοί. Πολλές φορές άντρες κόβουν ξύλα για να ανάψουν φωτιά να ζεσταθούν και αυτό έχει οδηγήσει σε τρεις θανάτους το 2017 στη Μόρια.
«Ακόμα και αν είσαι υγιής στη Μόρια θα αποκτήσεις πρόβλημα υγείας. Αυτό δεν είναι μέρος για να μένουν άνθρωποι» λέει ο 27χρονος Amir Ali από το Αφγανιστάν.
Refugees help clear the Moria refugee camp after a fire on the northeastern Greek island of Lesbos, on Friday, Nov. 25, 2016. Police say two people have died on the Greek island of Lesbos and two others were seriously injured after a fire raged through a refugee camp used for migrants facing deportation back to Turkey. (AP Photo)
Οι πρόσφυγες της Μόριας προσπαθούν να αποκτήσουν μια ομαλή καθημερινότητα. Κάποιοι βρίσκουν καταφύγιο στη θρησκεία, πηγαίνοντας στην εκκλησία που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό. Άλλοι αθλούνται και παίζουν παιχνίδια. Κάποιοι βέβαια έχουν χάσει κάθε ελπίδα για το μέλλον τους, αλλά συνεχίζουν να επιμένουν, ακόμα και αν ξέρουν ότι οι αιτήσεις ασύλου τους θα πέσουν στο κενό. «Κάθε μέρα είμαστε εδώ. Κάποιες φορές προσπαθώ, κάποιες όχι. Είναι δύσκολο να φύγει» λέει ένας 20χρονος Αλγερινός.
Για τις γυναίκες στη Μόρια τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πολλές εξομολογούνται ότι σκέφτηκαν την αυτοκτονία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των New York Times.
Η επαναπροώθηση προσφύγων είναι δύσκολη: από το Γενάρη 64 εστάλησαν πίσω στην Τουρκία, ενώ έφθασαν 2.698 στο νησί των 86.000 κατοίκων. 2.365 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, ενώ 147 έμειναν στη Λέσβο εθελοντικά. Στο νησί υπάρχουν τώρα 7.800 πρόσφυγες.
Riot police stand guard as a large fire burns inside the Moria refugee camp on the northeastern Greek island of Lesbos, late Monday, Sept. 19. 2016. Greek police say a large fire swept through the big camp for refugees and other migrants on the eastern Aegean island of Lesbos, forcing its evacuation. None of the more than 4,000 people in the Moria camp was reported injured in Monday's blaze, which damaged tents and prefabricated housing units. (AP Photo/Michael Schwarz)

8 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ .
    ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ..ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 42 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΜΕ.ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ΚΟΤΖΙΑΣ: “Παίρνουμε από τους συνταξιούχους και δίνουμε στους λαθρομετανάστες”…
    https://hellas-now.com/kotzias-pernoume-apo-tous-syntaxiouchous-ke-dinoume-stous-lathrometanastes/
    ΣΤΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 84% ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απεναντι ειναι η Τουρκια.Καικια υπαρχουν και σε οποιον δεν αρεσει ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ .Κανεις δεν τους κραταει με το ζορι.Ετσι ζουσαν και στην χωρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και δειτε τωρα τα αποτελεσματα αυτης της καταστροφικης πολιτικης εποικισμου και ανοιχτων συνορων,η ελλαδα ειναι πλεον η πρωτη χωρα με βαση τον πληθυσμο στις αιτησεις και παροχη ασυλου,αυτα που φωναζουμε τοσα χρονια η συνεχιζομενη νομιμοποιηση του εποικισμου της ελλαδας ειτε αφορα ενηλικες ειτε ανηλικους μεσω της παροχης ασυλου μια πολιτικη που θα οδηγησει σε καταστασεις πληρους αφελληνισμου και μετατροπη της ελλαδας σε ενα πολυφυλετικο χωρο και μορφωμα με τελικο στοχο και σκοπο να διαλυσουν μεθοδευμενα την εθνικη και κοινωνικη συνοχη της χωρας και την εξαφανιση του εθνους των ελληνων:

    Αυξημένες κατά 15% οι αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα

    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/677615_ayximenes-kata-15-oi-aitiseis-asyloy-stin-ellada

    ''Αυξημένες σε ποσοστό 15% είναι οι αιτήσεις ασύλου για την Ελλάδα το 2017 σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Asylum Information Database (AIDA) Report on Greece 2017, που παρουσιάστηκε σήμερα από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες. Συνολικά οι αιτήσεις ασύλου ανήλθαν σε 58.661.Μάλιστα οι αιτήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα αγγίζουν το 8,5% των συνολικών αιτήσεων στην ΕΕ, ποσοστό που την αναδεικνύει σε χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ασύλου από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Παρ’ όλα αυτά οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι 36.340. Το μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων ασύλου για την Ελλάδα προέρχεται από Σύρους πρόσφυγες, καθώς υπολογίζεται περίπου στο 28%. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι 1 στις 3 αιτήσεις εκκρεμεί πάνω από 6 μήνες, ενώ συνολικά 4.000 αιτήσεις εκκρεμούν πάνω από 1 χρόνο. Ο μέσος όρος ολοκλήρωσης της διαδικασίας για τις αιτήσεις ασύλου υπολογίζεται μέσα στο 2017 σε 6 μήνες. ...Μέχρι το τέλος του 2017 η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργούσε σε 22 μέρη σε όλη την Ελλάδα.

    Οι θετικές αποφάσεις των αιτούντων άσυλο ανήλθαν σε 46%, ενώ για τα ασυνόδευτα ανήλικα τα αιτήματα έχουν χαμηλότερο ποσοστό αναγνώρισης που ανέρχεται στο 27,5%. Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου 2 στα 3 παιδιά που βρίσκονταν στην Ελλάδα, ήταν εκτός δομών φιλοξενίας. Ακόμη, διαπιστώθηκαν σοβαρά εμπόδια στο δικαίωμα των οικογενειακών επανενώσεων καθώς το 2017, 245 αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία Ασύλου, ενώ 17 στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ, οι οποίες ωστόσο όλες απορρίφθηκαν. Τέλος, όπως επισημάνθηκε, οι αφίξεις μειώθηκαν σε σχέση με το 2016, καθώς 29.718 άτομα έφτασαν στην Ελλάδα το 2017. Ωστόσο το 2017 είχαμε 5.300 αφίξεις από τον Έβρο, ενώ το 2016 ήταν 3.098. Οι αφίξεις συνεχίζουν να είναι από χώρες που αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφάλειας. Περισσότεροι από τους μισούς είναι γυναίκες και παιδιά και το 40% είναι άνδρες.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Οι τυχεροί, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο έχουν εγκριθεί, μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα...Για τους τυχερούς που οι αιτήσεις ασύλου τους έγιναν δεκτές προωθήθηκαν στην Ελλάδα....Η επαναπροώθηση προσφύγων είναι δύσκολη: από το Γενάρη 64 εστάλησαν πίσω στην Τουρκία, ενώ έφθασαν 2.698 στο νησί των 86.000 κατοίκων. 2.365 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, ενώ 147 έμειναν στη Λέσβο εθελοντικά. Στο νησί υπάρχουν τώρα 7.800 πρόσφυγες.''

    αυτα που λεγαμε οτι βάσει της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ. της 20ης Μαρτιου οποιος παρει πολιτικο ασυλο ΜΕΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ οποτε η τελευταια απλα θα ελεγχει καλυτερα ποιους θα σπρωχνει προς στην ελλαδα ωστε να μην επιστραφουν πισω στην τουρκια(καλα δεν συζηταμε για αυτους που μπηκαν πριν τις 20 μαρτιου αυτοι ουτως ή αλλως εγκλωβιζονται και μενουν στην ελλαδα),οι υπολοιποι χιλιαδες που παραμενουν στα νησια περιμενουν και αυτοι σε σημαντικο βαθμο να μεταφερθουν στην ενδοχωρα(200 ατομα μεταφερουν καθε εβδομαδα στο εσωτερικο της χωρας) και σχεδον κανεις καποιοι ελαχιστοι απο τους λαθροεισβολεις επανοπροωθηθηκαν πισω στην τουρκια,μιλαμε για μια συμφωνια της πλακας και της αυτοκτονιας

    εδω και η επιβεβαιωση(=ουσιαστικα δεν υφισταται καμια συμφωνια επιστροφης στην τουρκια,πλεον ουτε τα προσχηματα δεν κρατουν ολοι μεταφερονται στο εσωτερικο της χωρας,αυτοκτονουν την ιδια τους την χωρα):

    Κάτω από 5.000 οι πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής της Μόριας

    http://www.capital.gr/epikairotita/3268818/kato-apo-5-000-oi-prosfuges-sto-kentro-upodoxis-tis-morias

    ''Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας έπεσε κάτω από 5.000. Δεδομένων ...αφίξεων το τελευταίο διάστημα, ....531 καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, αλλά και των αναχωρήσεων από το νησί μεταναστών και προσφύγων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η Μόρια είχε 4.996 διαμένοντες. Ας σημειωθεί ότι χθες με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν για την Αθήνα 376 άτομα τα οποία παρελήφθησαν από υπηρεσίες προκειμένου να διαμείνουν σε δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας...
    Την ίδια ώρα στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ διαμένουν 1.095 άτομα. Συνολικά στο νησί στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ και σε άλλες δομές φιλοξενίας στην πόλης μένουν 6.964 άτομα. Την Πρωτοχρονιά στη Λέσβο ο αντίστοιχος αριθμός ξεπερνούσε τα 8.200 άτομα.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε λειτουργεί η επαναπροώθηση - Επικεφαλής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό: «H Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο»

    http://www.capital.gr/epikairotita/3279659/kinduneuei-i-prosfugiki-sumfonia-logo-elladas ( · → αυτος εδω ο τοπος εβγαζε παντα τους μεγαλυτερους εφιαλτες και ελληνοφωνους γραικυλους,ΜΚΟ καταντησε και η ελληνικη δικαιοσυνη για να καταλαβατε σε τι μπουρδελο κρατος ζουμε και τι γελοια δικαιοσυνη εχουμε)
    http://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/674202_epikefalis-symfonias-ee-toyrkias-gia-metanasteytiko-h-elliniki

    '' ...η προβλεπόμενη επαναπροώθηση προσφύγων δεν λειτουργεί σχεδόν καθόλου. Αποτυγχάνει πρωτίστως επειδή οι αρμόδιοι έλληνες δικαστές παρέχουν στους περισσότερους πρόσφυγες άσυλο επειδή δεν θεωρούν την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα. Από την άλλη πλευρά άτομα των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί όπως μετανάστες από την Β. Αφρική, ασκούν έφεση με τη βοήθεια επιδέξιων δικηγόρων, μια διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και χρόνια. Έτσι καθυστερούν την επαναπροώθησή τους.

    Αιχμές Κνάους κατά Ελλάδας

    Στο προσφυγικό ζήτημα και στην Ελλάδα αναφέρεται και η εφημερίδα Der Standard και συγκεκριμένα στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Μόρια της Λέσβου. Η αυστριακή εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του εμπνευστή της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, Γκέραλντ Κνάους: "Αυτό που δεν λειτούργησε καθόλου – κι αυτό θέτει σε κίνδυνο σήμερα ολόκληρη τη συμφωνία – είναι σχεδόν όλα όσα αφορούν την υλοποίηση της συμφωνίας στα νησιά του Αιγαίου και την Ελλάδα". Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κνάους "επικρίνει το γεγονός ότι η διαδικασία εξέτασης ασύλου στην Ελλάδα διαρκεί πάρα πολύ και έτσι σχεδόν κανείς δεν επαναπροωθείται στην Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία. ‘Χρειαζόμαστε γρήγορες και δίκαιες διαδικασίες ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για να επαναπροωθούνται γρήγορα οι άνθρωποι ή για να τους παρέχεται γρήγορα προστασία
    Το πραγματικό πρόβλημα, όπως λέει είναι η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων. Η μεταφορά από τα νησιά σημειώνει απλώς ενθαρρύνει περισσότερες αφίξεις.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Welt: "Τορπιλίζει" η Αθήνα τη συμφωνία ΕΕ - Toυρκίας;

    http://www.capital.gr/epikairotita/3280239/welt-torpilizei-i-athina-ti-sumfonia-ee-tourkias

    ''Αυτό ισχυρίζεται η Welt βασιζόμενη σε στοιχεία από την Κομισιόν και τις γερμανικές αρχές σχετικά με την αύξηση ξανά των προσφυγικών ροών.
    Εκτενές δημοσίευμα για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες φιλοξενεί η εφημερίδα Die Welt. Το δημοσίευμα καταλήγει στη διαπίστωση ότι ενώ η Τουρκία εφαρμόζει τη συμφωνία, υπάρχει η υποψία ότι η Ελλάδα την "τορπιλίζει". Σύμφωνα με πληροφορίες της από αρμόδιους στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες καθώς και από την Frontex, η ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει μεγάλο αριθμό προσφύγων που ζητούν άσυλο από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, με συνέπεια η Τουρκία να μην είναι υποχρεωμένη πλέον να τους δεχθεί πίσω και έτσι η Αθήνα δίνει το μήνυμα προς τους πρόσφυγες ότι όποιος καταφέρνει να φτάσει μέσω του Αιγαίου στα νησιά, μπορεί να προχωρήσει και προς την κεντρική Ευρώπη.

    Ανεβαίνει ο αριθμός προσφύγων από την Τουρκία
    Οι αρθρογράφοι παραθέτουν εσωτερικά στατιστικά στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. "Από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου 2018 έφτασαν 62.190 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, από αυτούς στην ηπειρωτική χώρα 27.635, δηλαδή ένα ποσοστό του 45%", αναφέρεται στο άρθρο. Εμπειρογνώμονες γερμανικών υπηρεσιών επικρίνουν επίσης ότι "οι ελληνικές αρχές επαναπροωθούν στην Τουρκία πολύ λίγους πρόσφυγες, η αίτηση ασύλου των οποίων έχει απορριφθεί. Λόγω των πολλών παραβιάσεων της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνεται το κίνητρο των προσφύγων, μέσω των ελληνικών νησιών, να καταφεύγουν στην Ευρώπη και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων".
    Κατά την Welt από το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ανέβηκε σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στα νησιά μέσω του Αιγαίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Συνολικά στο 2017 ήρθαν περίπου 35.000 πρόσφυγες από την Τουρκία, τον περασμένο Δεκέμβριο οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα ήταν περισσότεροι από όσους ήρθαν στα ελληνικά νησιά. Το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς ήταν οι κακές συνθήκες διαβίωσης και η αποσυμφόρηση των προσφυγικών καταυλισμών, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

    Μόνο 1600 επιστροφές στην Τουρκία σε δύο χρόνια
    "Στην Επιτροπή Εσωτερικών της γερμανικής βουλής υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επεσήμανε ότι οι Έλληνες μεταφέρουν τακτικά πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα αντί να τους επαναπροωθούν στην Τουρκία, όπως προβλέπει η προσφυγική συμφωνία". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι προς τα έξω το γερμανικό υπουργείο επιλέγει επαινετικά λόγια για τη συμφωνία, "ότι πρόκειται για μια κοινή επιτυχία", αλλά ο νέος υφυπουργός του υπουργείου Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι "δεν εφαρμόζονται όλες οι πτυχές της συμφωνίας, όπως οι επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα προς την Τουρκία". Αλλά και η Κομισιόν πιέζει εδώ και μήνες τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν επιτέλους τις επαναπροωθήσεις προσφύγων, των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίφθηκε και σε δεύτερο βαθμό για να μην δημιουργείται το αδιαχώρητο στα νησιά, συνεχίζουν οι αρθρογράφοι.
    Από την έναρξης ισχύος της συμφωνίας για το προσφυγικό με την Τουρκία η Ελλάδα επαναπροώθησε μόλις 1.600 πρόσφυγες σύμφωνα με την εφημερίδα, εκ των οποίων οι 236 ήταν από τη Συρία. "Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου του 2017 χρειάστηκε σχεδόν ενάμισης χρόνος από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας για να επιβεβαιώσει η Ελλάδα ότι επαναπροωθεί και Σύρους στην Τουρκία παρά τη θέλησή τους".''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έκθεση της γερμανικής αστυνομίας «δείχνει» την Ελλάδα ως την σημαντικότερη πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη

    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/677349_ekthesi-tis-germanikis-astynomias-deihnei-tin-ellada-os
    http://www.capital.gr/epikairotita/3283004/spiegel-pos-oi-diakinites-ekmetalleuontai-ta-ellinika-nisia

    ''«Οι δουλέμποροι επιλέγουν, σύμφωνα με την ανάλυση, συνειδητά τα ελληνικά νησιά, τα κέντρα υποδοχής των οποίων είναι κατάμεστα από πρόσφυγες. Λόγω αυτής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης οι άνθρωποι μεταφέρονται συχνά στην ηπειρωτική Ελλάδα, ....Αυτή η πρακτική των ελληνικών Αρχών αποδεικνύεται ως εκ τούτου "ολοένα και περισσότερο ως πόλος έλξης για την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία"», γράφει το Spiegel.....Η έκθεση ανεβάζει σε 26.000 τους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα το 2017.
    Τονίζει δε ότι τόσο οι κρατικοί μηχανισμοί όσο και οι ντόπιοι στα νησιά σηκώνουν τα χέρια ψηλά με την «έφοδο» των αιτούντων βοήθεια κι ότι σύμφωνα με την έκθεση της γερμανικής αστυνομίας η διαδικασία επαναπροώθησης προσφύγων στην Τουρκία, που προβλέπεται στη συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας του Μαρτίου του 2016, ουσιαστικά δεν λειτουργεί.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive