Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κατάρριψη F-15 με ιρανική πατέντα στην Υεμένη φέρνει εξελίξεις – Άνοιξε τον εναέριο χώρο προς το Ισραήλ η Σ.Αραβία. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Οι δυνάμεις της Υεμένης που βρίσκονται σε συμμαχία με τους φιλο-ιρανούς Χούθι κατέρριψαν ένα μαχητικό F-15 της Σαουδικής Αραβίας με αντιαεροπορικό πύραυλο πάνω από το κεντρικό προάστιο της Saada. Οι Χούθι έδωσαν στην δημοσιότητα το Βίντεο που δείχνει την κατάρριψη του μαχητικού της RSAF από αντιαεροπορικό πύραυλο R-27T σοβιετικής κατασκευής....
 Ο συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία είχε αποκαλύψει τον προηγούμενο Νοέμβρη πως οι Χούθι είχαν καταφέρει να μετατρέψουν τον Σοβιετικό πύραυλο αέρος-αέρος R-27T σε εδάφους-αέρος.
Με ιρακινή πατέντα-υποστήριξη-καθοδήγηση οι αντάρτες Χούθι κατέβασαν ένα σαουδαραβικό F-15 το όποιο πετούσε σε αποστολή πάνω από την Υεμένη.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν νέα R-27T R (AA-10 Alamo-B), το οποίο είναι ρωσικό βλήμα αέρος-αέρος αλλά οι Χούθι το έχουν προσαρμόσει για να εκτοξεύεται από το έδαφος τοποθετημένο σε εκτοξευτές επι οχημάτων!
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι Χoύθι ανακοινώνουν κατάρριψη F-15 της RSAF στην Υεμένη.
Η προηγούμενη φορά ήταν στις 8 Ιανουαρίου.
Το περιστατικό αυτό αναμένεται να οξύνει την ένταση μεταξύ Ιράν-Σ.Αραβίας, δύο χωρών που δίνουν σκληρό αγώνα για περιφερειακή κυριαρχία στη Μέση Ανατολή.
Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία δεν πολεμούν άμεσα, αλλά εμπλέκονται σε διάφορες συγκρούσεις μέσω συμμάχων τους στην περιοχή.
Η Συρία είναι ένα προφανές παράδειγμα, ενώ στην Υεμένη η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Ιράν ότι προμηθεύει με βαλλιστικούς πυραύλους τους σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι πλήττουν τη σαουδαραβική επικράτεια – γεγονός που ενέτεινε τον πόλεμο των λέξεων μεταξύ των δύο χωρών.
Εχοντας βυθιστεί σε τέλμα στην Υεμένη και ουσιαστικά ηττηθεί στη Συρία, η Σαουδική Αραβία φαίνεται να έχει στρέψει το βλέμμα προς τον Λίβανο ως το επόμενο πεδίο του «πολέμου διά πληρεξουσίων» («proxywar»).
Συγκρούσεις στον Λίβανο θα μπορούσαν εύκολα να εμπλέξουν το Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν τρίτο πόλεμο Ισραήλ – Λιβάνου, πολύ πιο καταστροφικό από τους προηγούμενους.
Μέχρι στιγμής η Τεχεράνη και το Ριάντ συγκρούονται διά αντιπροσώπων….
Hδη, σε μια ιστορική απόφαση, η Σαουδική Αραβία επέτρεψε πτήσεις από και προς το Ισραήλ, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του εβραϊκού κράτους, με το οποίο το Ριάντ δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.
Πρόκειται για πτήσεις της Air India από το Νέο Δελχί προς το Τελ Αβίβ και το αντίστροφο, όπως επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της ινδικής αεροπορικής εταιρείας.
Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία σημειωτέον δεν έχει αναγνωρίσει καν το Ισραήλ, φαίνεται να σηματοδοτεί μια βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο βασικών συμμάχων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, καθώς Ριάντ και Τελ Αβίβ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε αναφερθεί πριν ανακοινωθεί επίσημα στην άδεια της Σ. Αραβίας στην Air India, ωστόσο ούτε η ινδική αεροπορική εταιρεία ούτε το Ριάντ είχαν επιβεβαιώσει την είδηση.
Η χρήση του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας κάνει την πτήση από το Νέο Δελχί προς το Τελ Αβίβ και το αντίστροφο δύο ώρες συντομότερη.
Αυτό δείχνει ότι έρχονται εξελίξεις στην Μέση Ανατολή καθώς το Ισραήλ προχώρησε σε ακόμη μια σημαντική κίνηση με στόχο το Ιράν σήμερα.
الله اکبر
با افتخار اعلام می‌کنم، پدافند هوایی ارتش موفق شد بار دیگر کارستان کرده و یک فروند جنگنده پیشرفته نیروی هوایی ارتش را سرنگون کند pic.twitter.com/NDlC6LgAiJ
یمنی‌ها فیلم لحظه سرنگونی جنگنده ارتش سعودی را منتشر کردند

در تاریخ ثبت خواهد شد که یمن با دست خالی، پیشرفته‌ترین جنگنده‌های را سرنگون کرد، افتخار جهان اسلام است‌ pic.twitter.com/7HoPig5gNm

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive