Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Α, ρε Μητσάρα, στα ροζουλί ΣΚΑΤΑ κι εσυ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ενσωμάτωση Των Προσφύγων Είναι Κοινωνική Αναγκαιότητα. Λέει

«Ο λαϊκισμός, οι ξενοφοβικές δυνάμεις και ο εθνικισμός που τελευταία κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος εντός της Ευρώπης, κλείνουν το δρόμο προς μια ελεύθερη κοινωνία», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος...
επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις στις Βρυξέλλες.
Αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις της Ένωσης στην Τουρκία, ο Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν εκταμιεύονται προκειμένου να προστεθούν στον τουρκικό προϋπολογισμό, αλλά συνεισφέρουν απευθείας στη στήριξη των αναγκών των Σύρων προσφύγων. Η πρόκληση που πλέον καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, είναι η ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών και η αντιμετώπιση της περιθωριοποίησης και της ριζοσπαστικοποίησης. «Η ενσωμάτωση δεν ειναι τσιρότο σε πληγή. Είναι κοινωνική αναγκαιότητα, όχι απλώς επείγουσα προτεραιότητα», πρόσθεσε.
Στον τομέα της εργασίας όμως, οι μετανάστες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια φθηνή λύση από τους εργοδότες. «Δεν θέλουμε φτηνό εργατικό δυναμικό. Στην πράξη οι μεν φοβούνται ακόμη τους δε και ειδικά οι γυναίκες έχουν μείνει πίσω», σημείωσε η Anila Noor, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη μετανάστευση.
«Πρέπει να περάσουμε από τη φάση της κρίσης και της απάντησης στα προβλήματα, στην αφομοίωση» πρόσθεσε η Laura Thompson, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Αναφορικά με τη μελλοντική στρατηγική της Επιτροπής για τη μετανάστευση, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός υπογράμμισε ότι το άσυλο θα πρέπει να χορηγείται σε ατομικό επίπεδο και να γίνεται διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού γίγνεσθαι, ωστόσο «όσοι ενεργούν με υπευθυνότητα και με γνώμονα την αλληλεγγύη έχουν συχνά τιμωρηθεί, και αυτό το βλέπουμε σε κάθε γωνιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Οι πολιτικές μετανάστευσης, όπως είπε, συνέβαλαν στην αρνητική έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος. Η επόμενη στρατηγική της Ένωσης θα πρέπει να δομείται στη θεμελίωση μιας δομημένης διαδικασίας ασύλου που θα εγγυάται μέσω κοινών κανόνων τη νομική υποχρέωση παροχής φροντίδας σε όσους δικαιούνται άσυλο, ενώ θα πρέπει να ενισχυθεί και η νομική στήριξη στους ανηλίκους και σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η εφαρμογή της αρχής της μετεγκατάστασης και ο μετριασμός εφαρμογής του κανονισμού του Δουβλίνου, σύμφωνα με τον οποίο η πρώτη χώρα εισόδου πρέπει να είναι αυτή που θα επεξεργαστεί την αίτηση ασύλου, κρίνεται και αυτή απαραίτητη, πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας.
Επιπρόσθετα, η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει ιδιαίτερα στους μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς, αλλά παράλληλα να φροντίσει να ενσωματώσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην κοινωνία «προτού να τους στρατολογήσουν άλλοι με εξτρεμιστικές λογικές», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης του Μέχελεν, Bart Sommers.
Πάντως, αυτή την περίοδο οι παράτυπες ροές και οι αιτήσεις ασύλου έχουν μειωθεί σημαντικά, αγγίζοντας επίπεδα προ κρίσης.
«Στην αρχή, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε τα κράτη-μέλη ήταν έτοιμα για αυτό που συνέβη. Τώρα, πρέπει να υπερασπιστούμε την αλληλεγγύη, ως βασική αρχή πάνω στην οποία δομείται το ευρωπαϊκό εγχείρημα», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Πηγή: Euractiv

7 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΠΡΟΔΟΤΗ
    Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI EΣΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ
    Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ ΖΕΝ ΠΡΕΜΙΕ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ NOVARTIS ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΠΑΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια αφηστε τα μεγαλα κ καλα λογια κ στειλτε τον πουσταρα να παει να γαμηθη οικογενειακος ουστ βρωμοπουστα ουστ ουστ ουστ ουστ ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτα για οσους ηλπιζαν στον αβραμοπουλο,κλασικη περιπτωση νεοταξιτη και υποστηρικτη του πολυπολιτισμου,οπως και εδω ετσι και παλαιοτερα αλλωστε ειχε δηλωσει «Ένα φρούριο καθιστά τους Ευρωπαίους σκλάβους»,δεν θελει φρουριο αλλα ανοιχτα συνορα για να γινουμε πραγματικα σκλαβοι των εισβολεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κάποια στιγμή που θα σταματήσουν τα λεφτά της υπατης αρμοστείας θα δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο,και τότε έσένα θα σεντράρουμε στις δομές φιλοξενίας μαζί με τον μπαρμπα γιάννη τον μουζάλα,την προδοσία την αγάπησαν πολλοί αλλα τους προδότες ουδείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα βραβείο Coudenhove-Kalergi για το Κύριο ατσαλάκωτο είναι ΠΡΟΔΟΤΗ της Ελλάδος με τα όλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive