Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Τσακωμένοι με την Ιστορία

Κάπου πίσω στο χρόνο μια χούφτα ανθρώπων κατά τα σημερινά λεγόμενα όχλος αποφάσισε να δώσει μια αλλαγή στην ιστορία και να απαγκιστρωθεί από τον τότε δυνάστη την οθωμανική αυτοκρατορία. Άνθρωποι απλοί που προσπαθούσαν...
να πείσουν τους τότε βολεμένους και φραγκάτους να βοηθήσουν στην επανάσταση με ένα και μόνο σκοπό την σωτηρία της πατρίδας. Εποχές με πολύ ίντριγκα, δολιοφθορά και διχασμό πράγμα που έφερε τελικά εμφύλιο και πολλά δάνεια. Να σκεφτείτε ότι τα δάνεια της περιόδου 1821 τα εξοφλήσαμε το 2011 προερχόμενα από τους Άγγλους.  Προσπάθησαν να γίνουν πολλές επαφές με ξένες δυνάμεις να δημιουργηθούν κόμματα φιλικά προσκείμενα στις τότε δυνάμεις και τελικά να επικρατούν Αγγλικό, Γαλλικό και να δολοφονείται το Ρωσικό.
Εμβληματικές μορφές που έδωσαν στον λαό την δύναμη να κάνει την διαφορά, χωρίς να διεκδικούν αξιώματα και θώκους. Από την άλλη κάποιοι καπηλεύτηκαν όλο αυτό το αίμα και την προσπάθεια για δικό τους όφελος και κάπου εκεί ξεκινά η τέχνη της διχόνοιας.
https://www.sansimera.gr/articles/394
Μεταφερόμαστε στην περίοδο όπου οραματίζεται η Ελλάδα των πολλών ηπείρων και θαλασσών. Μια περίοδο την οποία για άλλη μια φορά απλοί άνθρωποι, ο απλός λαός χάνει τα πάντα γιατί κάποιοι απλά τον άφησαν μόνο του και ξεκρέμαστο σε άγνωστα εδάφη. Εκεί εμφανίζεται ο αναμορφωτής της Τουρκίας Κεμάλ και παίζοντας με όλες τις δυνάμεις κάνει την Μικρασιατική καταστροφή, την Αρμένικη γενοκτονία και στο εσωτερικό του φροντίζει να εξαφανίσει ότι έχει ή θα έχει σχέση με την κουμμουνιστική Ρωσία του Λένιν, υποκινούμενος από τους Άγγλους και Γερμανούς που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση την επαφή των Ρώσων με την θάλασσα.
Την περίοδο αυτή την έχω ως εικόνα από τις διηγήσεις του προπάππου μου, όπου κάνοντας τον επιληπτικό με σαπούνι τον πέταξαν στους νεκρούς γιατί είναι κατάρα στο Κοράνι και τελικά όταν γύρισε στο σπίτι του έκαναν τα σαράντα έχοντας τον για νεκρό. Πάλι και σε αυτή την περίοδο το 1922 η χώρα μας πήρε αναγκαστικό δάνειο. Πάλι βγαίνουμε από μια περίοδο πολέμων και δανείων και ρίχνουμε και έναν εμφύλιο γιατί δεν μας έφτασε τόσος θάνατος. Η τέχνη της διχόνοιας απλά εξελίσσεται και γίνεται κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας.
https://www.sansimera.gr/articles/490
Περνάνε τα χρόνια και πριν ξεκινήσει για τα καλά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μια αυταρχική μορφή, ο Μεταξάς έχει φροντίσει να κάνει τα οχυρωματικά έργα, έχει οργανώσει την χώρα για τον πόλεμο που έρχεται. Βλέπεις εικόνες της εποχής και όλοι ήταν με το χαμόγελο στα χείλη που θα πολεμούσαν για την πατρίδα και την σημαία. Δεν αρκούν όλα αυτά μπροστά στην Γερμανική μηχανή βέβαια και στο διάστημα αυτό η κουκούλα γίνεται της μόδας, εμείς δανείζουμε τον κατακτητή για να μας εξαθλιώνει και η ανθρωπότητα βιώνει το παραλήρημα ενός εκλεκτού.
Βγαίνοντας πάλι από το εν λόγο διάστημα βρεθήκαμε με την πλάτη στο τοίχο, με δάνεια και ένα νέο εμφύλιο για να μην βαλτώνουμε. Η διχόνοια πλέον είναι μέρος του DNA μας διότι πολύ απλά δεν θέλουμε να παραδεχτούμε τα λάθη και τις παραλήψεις μας.
https://www.sansimera.gr/articles/512
Ερχόμαστε στην πρόσφατη ιστορία με την επταετία, όποιος μιλά εκτελείται, όποιος σκέπτεται εξορίζεται, όποιος περπατά μπαίνει στο γύψο. Παρά τις ακρότητες χαρίζονται δάνεια, γίνονται δρόμοι, λειτουργεί η δημόσια διοίκηση όλα βέβαια βασίζονται στον φόβο αλλά γίνονται.
Εδώ γίνεται πραξικόπημα στο πραξικόπημα λόγο άρνησης κάποια μαχητικά να περάσουν από τον εναέριο χώρο μας και κάπου στο τέλος χάνεται ένα κομμάτι της Κύπρου συμπτωματικά ένας χάρτης δείχνει που και πόσο και συμπτωματικά αντίστοιχος χάρτης έδειχνε που θα κοπεί η Κορέα.
Τελευταία κυκλοφορεί αντίστοιχος χάρτης που δείχνει συρρίκνωση της γείτονας χώρας. Βγαίνουμε από αυτή την περίοδο με ένα Πολυτεχνείο και μπαίνουμε στην μεταπολίτευση προσπαθώντας πάλι να μαζέψουμε τα σπασμένα έχοντας γίνει πλέον εκλεπτυσμένοι και σικάτοι και διχαζόμαστε με σημαιάκια τον κακό μας το φλάρο.
https://www.sansimera.gr/articles/402
Τις τελευταίες μέρες έχει πέσει πολύ ησυχία, πολλές πολεμικές προετοιμασίες και ένας λαός που χορταίνει τηλεμαγειρεύοντας και ερωτοτροπεί μετά του τηλεκοντρόλ του. Κάτι εκεί έξω δεν πηγαίνει καλά και το αγνοούμε. Κάτι εκεί έξω ετοιμάζεται εις βάρος μας. Είμαστε ήδη σε δανειακή εξάρτηση 100 χρόνων, από διχασμό και παραπληροφόρηση άλλο τίποτα, το κακό πάλι είναι ότι ο απλός λαός θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Ελπίζω σε αυτό το σημείο χωρίς εμφύλιο και λοιπές ανωριμότητες διότι η ιστορία απλά δεν θα μας συγχωρέσει ούτε θα μας δώσει άλλη ευκαιρία απλά γιατί κάψαμε κάθε τι σουπερ ατού είχαμε. Εύχομαι και ελπίζω για μια και μόνη φορά στην ιστορία να μην επιβεβαιώσουμε τον κακό μας εαυτό. Πολλά έρχονται και παρέρχονται, η ιστορία επαναλαμβάνεται απλά οι εποχές αλλάζουν.
Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια κάτω από την σημαία μιας χώρας που βρίσκεται πάντα μόνη της στο πέρασμα των χρόνων και δεν λέει να διδαχτεί περιμένοντας με ευχολόγια να σωθεί χωρίς κανείς από εμάς προσωπικά να έχει σώσει πραγματικά την ψυχή και το πνεύμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive