Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Αθάνατος!-Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του Διοικητή των Καταδρομέων Γ.Παπαμελετίου που πολέμησε τον Αττίλα. ΑΠΟΥΣΑ η στρατιωτική & πολιτική ηγεσία. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αθάνατος. Η γειτονιά των Ελλήνων Ηρώων, φιλοξενεί από χθες (20/3) τον στρατιωτικό που σταμάτησε τους Τούρκους, στη φούρια τους να πάρουν ολόκληρη την Κύπρο. 
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας ...

Τον αγνό πατριώτη, που μαζί με μια χούφτα αποφασισμένους λοκατζήδες κι αλεξιπτωτιστές της πρώτης μοίρας καταδρομών του Μάλεμε Χανίων, σκάβοντας ορύγματα και σφυροκοπώντας αλύπητα τους Τούρκους, κράτησαν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και οι εισβολείς που τα βρήκαν σκούρα σταμάτησαν εκεί.


Ο Ασπρόπυργος βούλιαξε από τους παλιούς του συμπολεμιστές, αλλά και εκατοντάδες κόσμου, που γνώριζε και θαύμαζε τον ήρωα Ταξίαρχο, ενώ ρίγη συγκίνησης προκαλούσαν τα 85 στεφάνια, από πατριώτες της Κύπρου και τις Ελλάδας που στεφάνωσαν το τελευταίο του ταξίδι.


Ο αποχαιρετισμός από τον δήμαρχο Ασπροπύργου, έσπαγε κόκκαλα : -«Στρατιώτης Μελετίου, αναφέρω κύριε Ταξίαρχε, ότι όλοι βρισκόμαστε εδώ, αντιπροσωπεύοντας την πατρίδα που αγάπησες κι υπερασπίστηκες τόσο πολύ».


«Μη τους φοβάστε τους Τούρκους», μας λέγαν όσοι υπηρέτησαν στο πλευρό του στις μάχες της 21ης Ιουλίου του 1974. «Είμασταν λιγότεροι, ένας εμείς 15 αυτοί, αλλά καταφέρναμε και τους δέναμε πέντε – πέντε  στα άρματά τους, χειροπόδαρα. Δεν ήξεραν που να κρυφτούν».


«Σ’ ευχαριστώ για το ήθος» τον αποχαιρέτησε η σύζυγος του, δίπλα στην κόρη του που κρατούσε τη διπλωμένη σημαία που της παρέδωσαν οι Έλληνες αξιωματικοί του σώματος καταδρομών.

Ένα ήθος που ακολούθησε τον Ταξίαρχο Παπαμελετίου, μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, συνοδευμένο από την αγάπη και την εκτίμηση των οπλιτών του.


Κι όπως μαρτυρούνε οι συμπολεμιστές του: «Ήταν από πολύτιμο μέταλλο φτιαγμένος, από εκείνα που σπάνια βγαίνουν πια, θα λείψει, αλλά θα είναι πάντα παράδειγμα αγάπης και αυτοθυσίας για την πατρίδα.»


Στην κηδεία του βρέθηκαν από τη Χ.Αυγή ο πρόεδρος Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Βουλευτής Κασιδιάρης , από τη Ν.Δ. ο Γιώργος Βλάχος, ο Δημήτρης Μπούρας και ο Κικίλιας, ενώ το παρών έδωσε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης….


Στον νεκρό απέδωσε τιμές άγημα των καταδρομών….



Το βίντεο από το ύστατο χαίρε στο «Κομάντο της Κύπρου» που πολέμησε τον Αττίλα και δεν λύγισε ποτέ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive