Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Απάτη από Γεωργιανούς χάκερ με δήθεν επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

❱❱ Γεωργιανοί χάκερ κρύβονται πίσω από μια καλοστημένη απάτη με θύματα δεκάδες Ελληνες πολίτες, οι οποίοι έλαβαν e-mail δήθεν από τη ΔΕΗ για την επιστροφή χρημάτων στον λογαριασμό τους λόγω λάθους που έγινε στην καταμέτρηση της κατανάλωσης! Το e-mail είναι αριστοτεχνικά δημιουργημένο με το λογότυπο της επιχείρησης...
και το μότο που το συνοδεύει, με αποτέλεσμα να είναι αληθοφανές. Οι ηλεκτρονικοί απατεώνες ζητούν από τα θύματα να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα, στην οποία τους παραπέμπει το απατηλό e-mail, τα πλήρη στοιχεία τους, τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών τους και των χρεωστικών - πιστωτικών καρτών τους, ακόμη και τη διεύθυνση της ηλεκτρονικής διαχείρισης του τραπεζικού λογαριασμού τους. Από τη στιγμή που θα πάρουν στα χέρια τους αυτά τα ευαίσθητα στοιχεία, αδειάζουν άμεσα τους τραπεζικούς λογαριασμούς του συναλλασσομένου που «τσίμπησε» το δόλωμα.
Επειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες που δέχτηκαν, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν στη Γαλλία τον διακομιστή του απατηλού e-mail και στη Γεωργία τους αποστολείς. Αμεσα ενημερώθηκαν οι γαλλικές και οι γεωργιανές Αρχές, ώστε να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών. Η Δίωξη σχημάτισε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, και συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει αν οι Γεωργιανοί χάκερ συνεργάζονται και με Ελληνες.
Θεοδόσης Π. Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive