Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η πιο όμορφη ώρα: Έλληνας 18 χρονών αρνείται να ζήσει ΣΚΛΑΒΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πιο όμορφη ώρα: Έλληνας 18 χρονών αρνείται να ζήσει ΣΚΛΑΒΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο 18χρονος ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας του, μπολιάστηκαν με τα ιδανικά των μεγαλυτέρων που αγωνίζονταν για την Ελευθερία και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα....
  Η φλόγα του Ελληνισμού έλαμπε στο πρόσωπο του Βαγορή (Ευαγόρα), όταν πάσχιζαν οι δικηγόροι στην δίκη του να τον αθωώσουν κι εκείνος δεν τους άφηνε περιθώρια υπεράσπισης!
Κατηγορήθηκε, ότι στις 18-12-1956 συνελήφθη να μεταφέρει οπλοπολυβόλο μπρέν και τρεις γεμιστήρες από την Λυσό στην Λευκωσία. Στη δίκη του τον ρώτησε ο δικαστής:
«Έχεις να είπης τι, διατί να μην σου επιβληθεί ποινή;». Ο Βαγορής παραδέχτηκε την ενοχή του λέγοντας: « Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα, το έκαμα ως Ελλην Κύπριος, όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.» Αυτές τις γενναίες, παλικαρίσιες κουβέντες είπε στους δικαστές, οι οποίοι ασυγκίνητοι, στυγνοί, έβγαλαν, χωρίς το ελαφρυντικό της εφηβικής λεβεντιάς, την ετυμηγορία τους : Εις θάνατον!...

2 σχόλια:

  1. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ, ετών 18, ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    Όταν ένας λαός έχει ΗΡΩΕΣ όπως αυτούς του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ποιόν εχθρό να φοβηθεί, εκτός από τους εφιάλτες της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και την λήθη που προσπαθούν να του επιβάλουν.

    ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΕΧΑΣΤΕ τους μικρούς και τους ασήμαντους, ΞΕΧΑΣΤΕ τους "εθνάρχες" και τους "ηγέτες". ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΗ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ.

    ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ, ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    Βασίλης Αρμόνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειὰ σας παλιοὶ συμμαθηταί. Τὰ τελευταῖα λόγια τὰ γράφω σήμερα γιὰ σᾶς. Καὶ ὅποιος θελήσῃ γιὰ νὰ βρῆ ἕνα "χαμένο ἀδελφό", ἕνα παλιό του φίλο,
    Ἄς πάρῃ μιὰν ἀνηφοριά,
    ἄς πάρῃ μονοπάτια,
    νὰ βρῆ τὰ σκαλοπάτια
    ποὺ πᾶν στὴ Λευτεριά

    Μὲ τὴν Ἐλευθεριά μαζί
    μπορεῖ νὰ βρῆ καὶ ἐμένα
    Ἄν ζῶ θὰ μ' εὕρη ἐκεῖ.

    (Εὐαγόρας Παλληκαρίδης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive