Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Όταν όσοι το παίρνουν ζούν πάνω απο τα 100 τι να πούμε εμείς; ΑΥΤΟ είναι το βότανο που κρύβει το μυστικό της μακροζωίας!

24971852_shutterstock_239407135.limghandler
Το βότανο χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική των εν λόγω ιταλών αιωνόβιων οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα εκατό χωρίς να παρουσιάζουν καρδιαγγειακά νοσήματα ή άνοια. Το...
δενδρολίβανο μπορεί να είναι το μυστικό που στο χωριό Accarioli στο Τυρρηνικό πέλαγος ζουν 300 κάτοικοι που έχουν ξεπεράσει τα εκατό! Μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης πήραν για πρώτη φορά την άδεια να μελετήσουν από κοντά αυτό το μικρό χωριό των αιωνόβιων (οι ερευνητές θα εξετάσουν τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και θα πάρουν δείγματα αίματος των κατοίκων). Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία των κατοίκων του Accarioli είναι αναμφίβολα η μεσογειακή διατροφή, με προεξάρχοντα παράγοντα το δενδρολίβανο που κυριαρχεί στα πιάτα τους. Δεν παραβλέπουν όμως και άλλους παράγοντες όπως τον καθαρό αέρα και το γεγονός ότι οι κάτοικοι περπατούν καθημερινά για τα ψώνια και τις εργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive