Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Η "Ανάπτυξη" ήρθε; έρχεται; θα έρθει; Η αποβιομηχάνιση όμως είναι ΕΔΩ & συνεχίζεται. Οριστική διακοπή λειτουργίας της Μεταλλουργικής Ηπείρου στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.

Η Μεταλλουργική Ηπείρου που είχε έδρα της το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου και απασχολούσε 50 εργαζομένους, αποφασίστηκε να κλείσει οριστικά και το προσωπικό να μετακινηθεί σε κρατικές υπηρεσίες. Ακριβώς αυτή η περίπτωση είναι μια μικρογραφία του σύγχρονου Ελληνικού δράματος....
Η επιχείρηση που είχε ιδρυθεί το 1979 και είχε κρατικοποιηθεί το 1983 ως επιχείρηση ενταγμένη στην πολεμική βιομηχανία διακόπτει οριστικά τη λειτουργία της και πωλούνται στην ουσία τα όποια περιουσιακά στοιχεία διέθετε.
Αυτό το πνεύμα επικράτησε στη λογική των ξένων αγορών που θα έδιναν φτηνές λύσεις αλλά και μίζες, ακολουθώντας μια πορεία παρακμής για ολόκληρο το δευτερογενή τομέα παραγωγής. Η κρίσιμη μεταλλουργία και η τόσο αναγκαία για την άμυνα, την οικονομία, την εργασία και την εθνική ανεξαρτησία, βιομηχανία οπλικών συστημάτων κρίθηκε ασύμφορη και διαλύθηκε, ενώ οι εργάτες μεταλλουργίας έγινα υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών.
Η τελευταία απασχόληση του εργοστασίου ήταν οι εφαρμογές για τα μεταλλικά κέρματα ευρώ με αγοραστή την Τράπεζα της Ελλάδας.
Ένα τριπλό κτύπημα λοιπόν αφού κλείνει μια μονάδα σε ακριτική περιοχή, χάνονται τεχνογνωσία και γραμμές παραγωγής, τροφοδοτείται το αντιπαραγωγικό δημόσιο. Αυτή είναι η ουσία της Ελληνικής χρεοκοπίας απολύτως ταυτόσημη με την παγκοσμιοποίηση και τους εγχώριους υπηρέτες της.
Ανακοίνωση του Τομέα Εθνικής Οικονομίας του Εθνικού Μέτωπου
ethnikometopo.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτή είναι η λογική του σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1974 ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ""ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"", ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ: ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΕΝΕΚ), ΕΠΕΝ, ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, λΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΗΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΠΑΓΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
      ΣΥΝΕΠΩΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΝΟΨΗΦΙΑΣ ΠΛΗΝ ΜΙΑς ΜΙΚΡΑΣ ΜΕΙΟΝΟΨΗΦΊΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ(ΜΟΝΟ).

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive