Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Αυτή είναι η ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΗ δημοσκόπηση του ΑΠΕ που δείχνει -ΑΝ είναι ποτέ δυνατόν- ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα να «σαρώνουν»- Άγνωστη εταιρεία & αμφιλεγόμενη έρευνα. ΠΙΝΑΚΕΣ

Ερωτήματα προκάλεσε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και η δημοσκόπηση που είχαν στα χέρια τους στο Μέγαρο Μαξίμου και «έτριβαν τα χέρια» τους, σύμφωνα με την οποία το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ήταν στα όρια του στατιστικού λάθους. Και αυτό διότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό που υπολειπόταν από το εθνικό του ποσοστό, η δε ΝΔ είχε «επιδόσεις» ανώτερες του πανελλαδικού της ποσοστού....

Η δημοσκόπηση, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της ΝΔ, που έβαλλε κατά του ΑΠΕ, κάνοντας λόγο για «παραμάγαζο του Μαξίμου, στα χνάρια της ΕΡΤ».
Το σίγουρο είναι πως η αμφιλεγόμενη έρευνα έγινε από κάποια εταιρεία  Commonview, και  πραγματοποιήθηκε από τις 18 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου 2017 διαδικτυακά, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω ερωτηματολογίου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Commonview σε δείγμα 459 ατόμων.
Αναζητώντας κανείς στοιχεία επικοινωνίας στη σελίδα της Commonview δε βρίσκει τίποτα παρά μόνο μια φόρμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Όσον αφορά στο ποια είναι η εταιρεία, όπως γράφουν οι ίδιοι οι διαχειριστές της σελίδας:
«Είμαστε μια ομάδα νέων επιστημόνων από διάφορα επιστημονικά πεδία όπως της πληροφορικής, της στατιστικής, των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών και της επικοινωνίας, με πλούσια εμπειρία του καθενός και της καθεμιάς στον τομέα τους.
Έχοντας υπόψη τα μεθοδολογικά προβλήματα, και όχι μόνο, που αντιμετωπίζει η κοινωνική έρευνα στη Ελλάδα φιλοδοξούμε την επιτυχή εφαρμογή και υλοποίηση νέων ερευνητικών εργαλείων τα οποία θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς όσους ασχολούνται με την κοινωνική έρευνα.
Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης η οποία θα προσφέρει διεπιστημονικές και σύνθετες προσεγγίσεις για την ανάλυση των στάσεων και των τάσεων που αναπτύσσονται».
Παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα που έβγαλε η εταιρεία Commonview:
Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα.
Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργότης χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη).  Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλ. Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή.
Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).
Για κυβέρνηση
Για αξιωματική αντιπολίτευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive