Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ. ΜΑΧΗ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ. ΒΙΝΤΕΟ

Στα εναέρια μέσα εναποθέτει τις ελπίδες της η πυροσβεστική προκειμένου να περιορίσει την πυρκαγιά που μαίνεται από εχθές στον Μυλοπόταμο στα Κύθηρα....
Μετά απο μια εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους του οικισμού με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, προσπαθώντας να ελέγξουν τα μέτωπα.  Ευτυχώς σήμερα ο αέρας έχει κοπάσει σε σχέση με χθες.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα, πήρε διαστάσεις και απείλησε οικισμούς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επί του παρόντος δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, ωστόσο - όπως δήλωσε αργά το βράδυ στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Κυθήρων - για προληπτικούς και μόνο λόγους ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού Κυπριωτιάνικα.

Χωρίς ρεύμα ήταν χθες βράδυ το νότιο τμήμα του νησιού.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι πτήσεις 3 καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή μετρούν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις 9:30 το πρωί αναμένεται στο νησί άλλο ένα πεζοπόρο 25 ατόμων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, καθώς οι δυνατοί άνεμοι κώπασαν τα ξημερώματα.

Το ΤΣΙΡΙΓΟ FM αναφέρει πως τα ξημερώματα του Σαββάτου  κατασβέστηκε μετά από υπεράνθρωπες το μέτωπο στην περιοχή Σκληρή προς τους οικισμούς Κυπριωτιάνικα - Αλοϊζιάνικα Κυθήρων. Αντίθετα, το μέτωπο στην περιοχή απέναντι από τα Ντουριάνικα και τον Μυλοποτάμο καίει ακόμα, χωρίς να είναι πολύ κοντά στους οικισμούς.
Πηγές της Πυροσβεστικής τόνισαν, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, στη συνέχεια, όμως, ο δήμαρχος ζήτησε να εκκενωθεί ο συγκεκριμένος οικισμός.  Οι κάτοικοι τηρούν μέχρι αυτή την ώρα στάση αναμονής και δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα Κυπριωτιάνικα.

Δείτε το βίντεο του PhotoCerigo




Παράλληλα, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε ορισμένες περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα, λόγω της πυρκαγιάς.


Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive