Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ. Αναίρεση εισαγγελέως Αρείου Πάγου για τις απαλλακτικές αποφάσεις υπέρ Χαρδούβελη και Σαββαΐδου

xardouvelissavvaidou
Αναίρεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου που ομόφωνα, πριν από λίγες μέρες, έκρινε ατιμώρητο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν κατηγορούμενος...
για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και τόσο ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όσο και το δικαστήριο ομόφωνα είχε την άποψη ότι πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.
Ωστόσο, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.
Η υπόθεση αφορούσε στη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού.
«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλω δήλωση πόθεν εσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι», ανέφερε στην απολογία του ο Γκικας Χαρδουβελης, ο οποίος πρόσθεσε πως αμέσως μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν υπόχρεος, υπέβαλε κανονικά δήλωση πόθεν έσχες.
Τον τελευταίο λόγο έχουν οι δικαστές του Αρείου Πάγου που με την απόφασή τους θα κληθούν να πουν αν θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι αναίρεση  για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Στο μεταξύ, σε αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας και για την πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, προχώρησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εντόπισε -κατά πληροφορίες- νομικό σφάλμα  στο βούλευμα γι' αυτό και έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί.
Η κ. Σαββαΐδου, πρόσφατα απηλλάγη από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που της είχε αποδοθεί.
Η κατηγορία αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.
Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) είχε απαλλαγεί από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.
Έτσι, μετά την άσκηση αναίρεσης από την κ. Δημητρίου η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη αναίρεσης κατά του βουλεύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive