Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η Βουλή τιμά τον Ρουβίκωνα -Τιμητική βραδιά με απονομή της χρυσής βαριοπούλας! Του Άρες Μάρες

Ειδική εκδήλωση "Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος" από την Επιτροπή Εθνικής ¶μυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Πανηγυρική η συνεδρίαση της Βουλής προχθες Παρασκευή το απόγευμα προς τιμήν της ηγεσίας της αναρχο-ομάδας Ρουβίκωνας, επί τη συμπληρώσει 100 ακτιβιστικών ενεργειών της περί της Συλλογικότητας....
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7 μ.μ. με καθυστέρηση δύο ωρών, προκειμένου να ξυπνήσουν τα μέλη της μεταμοντέρνας αταξικής έκφρασης, η οποία εισέβαλε πρόσφατα στο προαύλιο του Μεγάρου, πετώντας φέιγβολάν υπέρ της αποφυλάκισης της συντρόφισσας Ηριάννας που -μαζί με τον σύντροφό της Περικλή- κατηγορείται ως μέλος της φιλανθρωπικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».
Του Άρες Μάρες
Η οκταμελής ηγετική ομάδα έφθασε με προπορευόμενη τιμητική συνοδεία από μοτοσικλετιστές της αστυνομίας, επιβαίνοντας σε ξεχωριστό περιπολικό ο καθένας και η κάθε μία. Στα μαρμάρινα σκαλοπάτια της εισόδου τους περίμενε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ντυμένος –ως συνήθως– σαν λέτσος, αλλά αυτή τη φορά ακόμη πιο χάλια προς τιμήν της μεγάλης ημέρας.
Οι αναρχορουβίκωνες, λέτσοι επίσης, πέρασαν μπροστά από το τιμητικό άγημα της προεδρικής φρουράς που είχε στείλει ο Πρόεδρος της Χρεοκοπημένης Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και με άνεση έβγαλαν -άγνωστο από πού- προκηρύξεις κατά της εξουσίας, πετώντας τις στον αέρα, με ύφος τραλαλά.
Ομάδα ασφαλείας της Βουλής πλαισίωσε τους Ρουβίκωνες οδηγώντας τους στην αίθουσα συνεδρίασης, όπου τους υποδέχθηκαν οι Συριζαίοι βουλευτές με φωνές χαράς, επιφωνήματα και ιαχές θριάμβου, ενώ τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ύψωσαν σε γροθιά το χέρι τους. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φορώντας εκείνο το χαζοχαρούμενο χαμόγελο που πάει ασορτί με το μπλε κοστούμι και το λευκό πουκάμισο, που το φοράει από την ημέρα της εκλογής του τον Ιανουάριο του 2015, έσπευσε προς το μέρος τους, ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία με έναν έναν και μία μία καθώς, εν τω μεταξύ, είχαν καθίσει στα έδρανα των κρατικών λειτουργών.
Έμπλεος χαράς ο Πρόεδρος κ. Νίκος Βούτσης, φορώντας το χαρακτηριστικό πουκάμισο του λαδέμπορα, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με το γνωστό σεμνό, τρεμάμενο και ταπεινό του στυλ λέγοντας: «Συντροφάκια μου, καλώς ήλθατε στο βρώμικο αστικό κοινοβούλιο της μπουρζουαζίας, που αναγκαζόμαστε να υπηρετούμε και εμείς!».
Τον λόγο έλαβε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος με περιεκτικό τρόπο έκανε έναν απολογισμό της δράσης του σύγχρονου Ρουβίκωνα στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι δικαίως φέρει την ονομασία του ποταμού της βόρειας Ιταλίας, κοντά στην πόλη Τσεζένα, τον οποίο ποταμό πέρασε με τα στρατεύματά του ο Ιούλιος Καίσαρας το 49 π.Χ. για να συγκρουσθεί με τον Πομπήιο, παραβιάζοντας το νόμο που ήθελε να αποτρέψει διέλευση στρατού στη χώρα προς απόπειρα πραξικοπήματος ή εμφυλίου.
Ακολούθως, ο κ. Βούτσης κάλεσε στο προεδρείο τον σύμβουλο στρατηγικής κ. Καρανίκα, παλαίμαχο αναρχικό των Εξαρχείων, γνωστό για το μνημειώδες επίγραμμα «η καριέρα είναι χολέρα», μετέπειτα θαυμαστή της Ελένης Μενεγάκη. Τον επιφόρτισε να επιδώσει το μετάλλιο εξαιρέτων πράξεων στα αναρχομέλη της οργάνωσης που με ρίσκο είχαν εισβάλει στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Τράπεζα Ελλάδας, στο ΤΑΙΠΕΔ, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Συμβούλιο Επικρατείας, στον ΑΔΜΗΕ, στη Νομική Σχολή, στο Εφετείο, στο Δημαρχείο Αθήνας, στο υπουργείο Μεταφορών, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε εταιρεία είσπραξης κοινοχρήστων, στο Μικέλ Νέας Φιλαδέλφειας και αλλαχού…
Θερμά χειροκροτήματα κάλυπταν κάθε βράβευση, ειδικά όταν ο πρωθυπουργικός σύμβουλος έδειχνε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές το μετάλλιο με το ανάγλυφο του μεγάλου θεωρητικού Μπακούνιν και μινιατούρα της Χρυσής Βαριοπούλας.
Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε όταν ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία των άλλων κομμάτων από τη «συμβολικά ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, συνεδρίαση, κάλεσε να εκφρασθούν ελεύθερα οι «ελευθεριακοί συναγωνιστές με τους οποίους διαφωνούμε στα μέσα που χρησιμοποιούν, αλλά μας ενώνει το όραμα της κολλεκτιβίστικης αυτοδιαχείρησης».
Και τότε οι Ρουβίκωνες βγάζοντας -άγνωστο από πού- λοστούς, φτυάρια, βαριοπούλες, κομπρεσέρ τα έκαναν όλα γης Μαδιάμ, σε χρόνο ρεκόρ, εξαφανιζόμενοι από προσώπου γης – γνωστό πια πώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive