Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ – ΚΟΣΜΟΣ ΒΟΥΤΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ [ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ BINTEO & ΕΙΚΟΝΕΣ]

ImageHandler
Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου στα Κύθηρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Ο αέρας αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αδυνατούν να οριοθετήσουν τη φωτιά...

Óôéãìéüôõðá áðü ôçí öùôéÜ óôá Êýèçñá. ÓÜââáôï 05 Áõãïýóôïõ 2017. (EUROKINISSI)
Μάλιστα, σύμφωνα με κατοίκους και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εκκενώνεται ο οικισμός Μυλοπόταμος για λόγους ασφαλείας, καθώς οι φλόγες προσεγγίζουν τα πρώτα σπίτια.
Óôéãìéüôõðá áðü ôçí öùôéÜ óôá Êýèçñá. ÓÜââáôï 05 Áõãïýóôïõ 2017. (EUROKINISSI)
Νωρίτερα, εκκενώθηκε και ο οικισμός Αραίοι, με τους κατοίκους να κατευθύνονται σε παρακείμενη παραλία.
Ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Óôéãìéüôõðá áðü ôçí öùôéÜ óôá Êýèçñá. ÓÜââáôï 05 Áõãïýóôïõ 2017. (EUROKINISSI)
Δείτε παρακάτω το έγγραφο που απέστειλε ο κ. Χαρχαλάκης στο ΥΠΕΣ (πηγή εγγράφου: kithiraikanea.blogspot.gr)
EGGRAFO
Οι φλόγες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, πέρασαν το λόφο Μερμηγκάρι και απειλούν τον οικισμό Αραίοι καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχει αναζοπύρωση της πυρκαγιάς.
4196321
Η βραδιά που πέρασε ήταν δύσκολη στα Κύθηρα καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου.
Στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετέχουν από το πρωί και εναέρια μέσα.
4196320
Οι δυνατοί άνεμοι έπεσαν πλέον γεγονός που βοηθά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (04/08/2017) ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε ο συγκεκριμένος οικισμός.
4196319
Το πρωί του Σαββάτου (05/08/2017) επιχειρούν στο σημείο 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
4196316
Χθες, λίγο μετά τις 21:00, έγινε γενική διακοπή ρεύματος στο νησί με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι.
֙ԉ`Ӕ`ʕȇс EUROKINISSI
«Έχουμε δυο γραμμές ρεύματος. Τη μια τα συνεργεία κατάφεραν και την φόρτωσαν για κάποια ώρα. Πριν από λίγο κάηκαν δυο πυλώνες της ΔΕΗ της δεύτερης γραμμής και τώρα δεν έχουμε ρεύμα», δήλωσε o αντιδήμαρχος Κυθήρων, Γιώργος Κομηνός.
Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 11:30 στην περιοχή Μυλοπόταμος.

1 σχόλιο:

  1. Κλαψοῦρες δήμαρχε;
    Καλὰ νὰ πάθετε. Διότι αὐτὸ μπορούσατε κάλλιστα νὰ τὸ εἴχατε προλάβει.
    Πῶς;
    Ἐσὺ, καὶ κάθε δήμαρχος εύαισθήτου ἀπὸ ἀπόψεως πυρκαϊᾶς περιοχῆς, δύνασαι κάλλιστα νὰ ὀργανώσῃς ὁμάδας περιφρουρήσεως ἀπὸ τοὺς κατοίκους τῆς νήσου ὀργανωμένους εἰς στάσιμα παρατηρητήρια καὶ πεζοπόρα τμήματα, αἱ ὁποῖαι ὁμάδες νὰ δροῦν κατὰ τὴν θερινὴν περίοδον ἀπὸ ἀρχὰς Ἰουνίου μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου. Μόνοι ἐσεῖς κ. Δήμαρχε ἔχετε τὴν εὐθύνην τῆς ἀκεραιότητος τοῦ τόπου σας καὶ ΟΥΔΕΙΣ ἄλλος. Ὅσο τὸ ταχύτερον ἀντιληφθεῖτε τοῦτο, τόσο τὸ καλλίτερον διὰ τὴν νῆσον σας, τὴν ἀκεραιότητά σας καὶ τὰς περιουσίας σας. Ἄν ὄχι, τὀτε στάχτη καὶ μπούρμπερη νὰ γίνετε.
    Τὸ δικαιοῦσθε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive