Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Νύχτα ΤΡΟΜΟΥ για τις Σπέτσες: Οι φωτιές έφτασαν στις αυλές των σπιτιών – 28 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα – Στα 7 μποφόρ τα μελτέμια


Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες για να «συγκρατήσουν» τα μέτωπα της πυρκαγιάς που κατέκαιγαν, από το μεσημέρι της Τρίτης, δασική περιοχή στις Σπέτσες, φτάνοντας μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Παρά τις προσπάθειες αεροσκαφών και ελικοπτέρων...
οι πολλές εστίες ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, συνέχισαν να καίνε.
Τα εναέρια μέσα, θα επανέλθουν με το πρώτο φως της ημέρας στην τεράστια προσπάθεια για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, ενώ επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην απειληθούν οικισμοί και υποδομές, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Στο μεταξύ υπό έλεγχο έχουν τεθεί δεκάδες φωτιές σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου, η πυροσβεστική κατάφερε, παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν, να την σβήσει.

Από το πρωί μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εκδηλώθηκαν 28 πυρκαγιές σε ολόκληρη την επικράτεια, πολλές από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.

Παραμένουν οι πολύ ισχυροί ετησίες (μελτέμια)

Όπως εξηγεί στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα αλλά και το επόμενο διήμερο θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο.

Οι ετησίες άνεμοι, όπως τους ονόμασαν οι αρχαίοι Έλληνες, θα φυσούν δροσίζοντας την ανατολική χώρα, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Η έντασή τους τις μεσημβρινές ώρες θα φτάνει στις Κυκλάδες, το νότιο Ευβοϊκό και τμήματα του νότιου Αιγαίου τα 7 μποφόρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις Κυκλάδες το θερμόμετρο το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Στην Αθήνα μέχρι 33 βαθμούς στο κέντρο, και στα ανατολικά του νομού ως 30οC.

Μεγαλύτερες τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται στη δυτική Ελλάδα (36-38 βαθμοί μέγιστη) με την αίσθηση της ζέστης να είναι μεγαλύτερη εκεί, καθώς οι άνεμοι αναμένονται ασθενείς.

Στην γειτονική Ιταλία πάντως έχουν επικρατήσει θερμές αφρικανικές αέριες μάζες και ήδη χθες το θερμόμετρο στην Φλωρεντία έδειξε 42 βαθμούς στη Ρώμη 40°C, ενώ και σήμερα θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο στην χώρα μας οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο έστω και με λίγο μικρότερη ένταση μέχρι την Δευτέρα, οπότε η θερμοκρασία αν και θα ανέβει λίγο την Παρασκευή , δε θα αλλάξει ουσιαστικά ως τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive