Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ν. Λογοθέτης (πρώην αντιπρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ) στον realfm: Ο Γεωργίου νομιμοποίησε το 1ο μνημόνιο με τον «υπολογισμό» του για το έλλειμμα – Έπαιρνε εντολές από την Eurostat. ΗΧΗΤΙΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Λογοθέτης με γεωργιου


Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Νίκος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επί θητείας Ανδρέα Γεωργίου, ανέφερε ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο μνημόνιο, με τις προβλέψεις του για το έλλειμμα του 2009. «Ο κ. Γεωργίου με τον “υπολογισμό” του για έλλειμμα του 15,1% ουσιαστικά νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο που βασίστηκε στην πρόβλεψή του....
Μέσω αυτού του ελλείμματος του φουσκωμένου, τον Απρίλιο του 2010 μπήκαμε στο μνημόνιο», τόνισε ο κ. Λογοθέτης

Ο ίδιος είπε ότι «ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ραντεμάχερ έδινε εντολές στον κ. Γεωργίου για το τι να βάλει μέσα στο έλλειμμα, πώς θα το “φορτώσει”. Κλασικό παράδειγμα είναι τα swaps του Σημίτη, τα οποία άξιζαν 2,8 δισ. όταν μπήκαμε στο ευρώ και την εποχή του 2009-’10 έφτασαν τα 21 δισ. που φορτώθηκαν στο έλλειμμα της Ελλάδας».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σημείωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει δικαιοδοσία. «Είμαστε Ανεξάρτητη Αρχή. Εκλεγήκαμε από η Σύνοδο των προέδρων της Βουλής για αυτόν τον σκοπό, κυρίως να υπολογίζουμε το έλλειμμα και το χρέος της χώρας», είπε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Μιλώντας, επίσης στον realm 97.8, ο Διονύσης Χιόνης, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σχολιάζοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Real.gr, για την έντονη αντίδραση της Κομισιόνστην απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να αναιρέσει το βούλευμα, με το οποίο ο Ανδρέας Γεωργίου απαλλασσόταν από τις κακουργηματικές κατηγορίες ότι φούσκωσε το έλλειμμα το 2009, επεσήμανε:

«Αν οι δανειστές θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα, ας προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, να δημιουργήσουν έναν νομοθετικό πρότυπο, έτσι ώστε οποιοσδήποτε κρατικός λειτουργός έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή δίνει στοιχεία να έχει το ακαταδίκαστο στη χώρα του».

Όπως υπογράμμισε, «ο Γεωργίου διορίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, δεν διορίστηκε από την ΕΕ, ούτε το Eurogroup. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχει το ακαταδίωκτο».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να είναι “ξεκασμένοι”, όλοι συμπεριλαμβανομένου εμού, της κ. Γεωργαντά και πολλών άλλων καθηγητών που αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία σωστή επιστημονική προσέγγιση, για να καταλήξει το έλλειμμα του 2009 στο 15,1%».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΙΟΝΗΣ

Ξαφά: Πολιτικά υποκινούμενη η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου

Στο πλευρό του Ανδρέα Γεωργίου τάσσεται η Μιράντα Ξαφά, που την περίοδο 2004-2009 ήταν μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

«Η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου, που αποκατέστησε την αξιοπιστία των Greek statistics, είναι ξεκάθαρα πολιτικά υποκινούμενη. Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τέρμα σ’ αυτή την θλιβερή ιστορία (όπως υποσχέθηκε στους πιστωτές) που δυσφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου, να επανεξεταστεί η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive