Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Bloomberg: Η αποτυχία της κυβέρνησης να ελαφρύνει το χρέος επιφέρει την προσπάθεια για έξοδο στις αγορές

Το πρακτορείο Bloomberg σχολίασε την κίνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να βγει η Ελλάδα στις αγορές αλλά δίχως να έχει θετική άποψη για αυτό. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η κυβέρνηση Τσίπρα αφού δεν κατέστη δυνατό να πείσει τους πιστωτές να πάρoυν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δοκιμάζει τώρα την έξοδο στις αγορές. Επισημαίνει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός  προσπαθεί με κάθε τρόπ να βρει μια διέξοδο...
από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης που λήγει τον Αύγουστο του 2019 και να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας που φτάνουν περίπου στα 19 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα που βρίσκεται στο κέντρο της κρίσης εδώ και 8 χρόνια (από το 2009 δηλαδή), επιστρέφει στις αγορές μετά από τρία χρόνια, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, προσθέτει το πρακτορείο και αναφέρεται στην ανακοίνωση που έγινε στο Χρηματιστήριο.
Συμπληρώνει επίσης ότι καλούνται τους επενδυτές που διακρατούν  προηγούμενα ομόλογα που λήγουν το 2019 για «ρολάρισμα» των τίτλων, με νέους τίτλους που ανακοινωθούν αύριο 25 Ιουλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive