Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! ΤΙ (ΔΕΝ) ΑΛΛΑΞΕ με το νέο ομόλογο...



Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Ολοκληρώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Η χώρα άντλησε 3 δις. ευρώ με επιτόκιο 4,625%. Σε non paper το μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι «η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία». Στο σημερινό ομόλογο συμμετείχαν με 1 δις οι τράπεζες. Στην ανταλλαγή των ομολόγων που λήγουν το 2019 συμμετείχαν και οι ελληνικές τράπεζες, πλην της Πειραιώς, η οποία δεν διαθέτει ομόλογα της σειράς....

H Εθνική, η Eurobank και ηAlpha Bank διαθέτουν ομόλογα ύψους 1 δις ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα διέθεσε το ποσό των 350-400 εκατ. ευρώ, η Αlpha Βank 400-410 εκατ. ευρώ και η Eurobank ομόλογα αξίας 200-300 εκατ. ευρώ. Πάντως πρέπει να επισημάνουμε ότι το όλο στήσιμο του πενταετούς ομολόγου δεν παρουσίασε καμία καινοτομία από την προηγούμενη κυβέρνηση που το είχε χαρακτηρίσει ως διαδικασία: "Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές". Με σύσσωμο τον ξένο τύπο σήμερα να τονίζει ότι πρόκειται για μια διαδικασία που δεν λύνει τα προβλήματα της Ελλάδος όπου χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Τα ερωτήματα φαίνεται ότι έχουν απαντηθεί, ότι η κυβέρνηση θέλησε να αλλάξει την δυσμενή ατζέντα των εξελίξεων με το ομόλογο που από ό,τι φαίνεται μετα από 3 χρόνια τίποτα δεν άλλαξε θετικά στην οικονομία. Αν ο καθρέφτης της οικονομίας αποτελεί το επιτόκιο του πενταετούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive