Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Λόγος και θαύματα του Ιησού. ΒΙΝΤΕΟ

Λόγος και θαύματα του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού από το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο. ΒΙΝΤΕΟ>>
Rafail.org

3 σχόλια:

  1. ΥΠΗΡΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ???

    Δεν υπάρχει κάποια ιστορική περιγραφή της ζωής του Ιησού.

    Είχαν συμβεί κοσμοϊστορικά γεγονότα που ανατρέπουν τους νόμους της φύσης και της λογικής, όπως τα περιγράφει ο ευαγγελιστής Ματθαίος (27.50-54): «ο δε Ιησούς κράξας αφήκε το πνεύμα. Και το καταπέτασμα του Ναού εσχίσθη… και η γη εσείσθη και οι πέτρες εσχίσθησαν» και ο Φίλων με τον ανιψιό του, δεν αντελήφθησαν τίποτα. Και πέραν αυτού: «τα μνημεία άνοιξαν και πολλά σώματα των νεκρών αγίων ηγέρθησαν και εξελθόντες εκ των μνημείων μετά την έγερση (ανάσταση) αυτού (του Ιησού) εισήλθαν εις την άγια πόλη και ενεφανίσθησαν σε πολλούς». Δηλαδή, κυκλοφορούσαν «άγιοι» της (χριστιανικής θρησκείας και κανείς δεν τους συνάντησε, έστω τον Αβραάμ και τον Μωυσή ή κάποιους άλλους…

    Είχαν συμβεί οι πολλαπλές και μαζικές συναθροίσεις «πιστών» ή περίεργων, αν είχαν συμβεί τα ιαματικά και διατροφικά θαύματα που περιγράφονται στα Ευαγγέλια, αν είχαν αναστηθεί « άγιοι» άνθρωποι, σίγουρα θα υπήρχε κάποια αναφορά στα συγγράμματα του Φίλωνα και του Τιβέριου.

    Πολλά απο τα περιγραφόμενα στα ευαγγελια ως γεγονότα, προκαλουν θυμηδία,ειναι καθαρός παραλογισμός και πνευματικής στάθμης παιδιών προσχολικής ηλικίας.

    Πιθανό είναι λοιπόν να υπήρξε μεν ο συγκεκριμένος Ιησούς ως φυσικό πρόσωπο ένας μαραγκός που στα 30 του θεώρησε ότι είναι υιός θεού, αλλά τίποτα από αυτά που μεγαλοποιούν τα ευαγγέλια δεν ευσταθεί.

    Δηλαδή δεν θα έδωσε καμιά αφορμή, με συζητήσεις περί το άτομό του, με μαζικές συναθροίσεις προσώπων, με θαύματα κλπ. κλπ., ώστε να αναφερθούν σ” αυτόν οι Ιστορικοί της εποχής.

    Αλλά ακόμα και ανώτεροι εκκλησιαστικοί παράγοντες υποβαθμίζουν τη σημασία των Ευαγγελίων, αναφέροντας ότι: «Πηγή της πίστεώς μας δεν είναι τα Ευαγγέλια… αλλά η αποκαλυπτική αλήθεια… όπως καθορίστηκε και οριοθετήθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους.

    Η χριστιανική θρησκεία που επεβλήθη αρχικά από το ρωμαϊκό στρατό, παραγεμίστηκε σταδιακά με πλήθος μυθοπλασιών με στόχο τη χειραγώγηση των ανθρώπων και την εξυπηρέτηση της κρατικής εξουσίας και του εκκλησιαστικού μηχανισμού που συγκροτήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθημερινά γίνονται θαύματα από Αγίους του Θεού αλλά κανείς δεν τα μαθαίνει. Και είναι θαύματα σε απλούς ανθρώπους που πολλές φορές η πίστη τους ήταν από μικρή έως μηδενική. Αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να τους βρεις πολύ εύκολα και να πάρεις την μαρτυρία του θαύματος. Ισως, όπως λες, να μην είναι κοσμοϊστορικά γεγονότα αυτά τα θαύματα αλλά για έναν γονέα που βλέπει μια μέρα το παιδί του να είναι στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και την επόμενη μόνο με ένα κερί που θα ανάψει μπροστά από μια εικόνα Αγίου και δυο κουβέντες που θα του πει γίνεται τελείως καλά, αυτό είναι γι αυτόν τον γονέα κάτι περισσότερο από κοσμοϊστορικό γεγονός. Αλλά μένει στην αφάνεια. Καλά θα κανείς αν δεν πιστεύεις στον Ιησού Χριστο καλύτερα να σωπάς. Δεν χρειάζεται να σχολιάζει γεγονότα που τα στηρίζεις μόνο στην προσκοπική σου άποψη. Και ως Έλληνας θα έπρεπε να δείχνεις μεγαλύτερο σεβασμό προς στην εκκλησία γιατί έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό έθνος.

      Διαγραφή
    2. Η ιστορικότητα του Χριστού έχει αποδειχθεί πολλαπλώς. Ο μόνος που δεν το κατάλαβε είναι ο ήρωας αυτές τις ανοησίες, ανώνυμος.

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive