Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πυροβόλησαν τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ - Νεκρός ο δράστης, 4 τραυματίες (φωτό, βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Πυροβόλησαν τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ - Νεκρός ο δράστης, 4 τραυματίες (φωτό, βίντεο) (upd)Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγα λεπτά στις ΗΠΑ καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Στιβ Σκάλις, πυροβολήθηκε σε γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ όπως αναφέρει και το RT....
 O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Στιβ Σκάλις ήταν ένας από αυτούς που δέχτηκε πυρά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης - ή οι δράστες, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι έδρασε μόνος - άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση στο γήπεδο που βρίσκεται στη γειτονιά Ντελ Ρέι, ενόψει ενός φιλανθρωπικού αγώνα που θα είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Nationals Park. Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, μεταξύ των οποίων και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις. Ο Σκάλις τραυματίστηκε στον γοφό και και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη. Η αστυνομία της Αλεξάντρια, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία της Βιρτζίνια, ανέφερε πως συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος φέρεται ως ο δράστης των πυροβολισμών. Ο ένοπλος κατονομάστηκε ως ο 66χρονος Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον από το Μπελβίλ του Ιλινόι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ο οποίος και υπέκυψε στα τραύματά του.
The shooter at the GOP congressional baseball practice this morning is 66 y/o James T. Hodgkinson of Belleville, Ill - WashingtonPost
Ο ύποπτος «δεν συνιστά πλέον απειλή», διευκρίνισε η αστυνομία.
«Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία», διευκρίνισε η αστυνομία της Αλεξάντρια στον λογαριασμό της στο Twitter.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Αυτόπτες μάρτυρες άκουσας τον βουλευτή Σκάλις να ουρλιάζει «βοήθεια» αφού ο δράστης άνοιξε πυρ κατά της φρουράς του. Στη συνέχεια τον είδαν να σέρνεται στο γρασίδι του γηπέδου, αφήνοντας πίσω του ίχνη αίματος, προκειμένου να βρει κάλυψη.
Ο 51χρονος Σκάλις είναι το πρώτο μέλος του Κογκρέσου που πυροβολείται από το 2011, όπως επισημαίνει το CNN. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από έξι χρόνια έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά της Γκάμπριελ Γκίφορντς. Η βουλευτής των Δημοκρατικών επέζησε τελικά όμως σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υγείας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει δηλώσεις σήμερα, από τον Λευκό Οίκο, σχετικά με το περιστατικό με πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε κοντά στην Ουάσιγκτον και στο οποίο τραυματίστηκε μεταξύ άλλων υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναμένεται να γίνουν στις 11.30 το πρωί τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
O πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Στιβ Σκάλις:
Με βάση τη μαρτυρία του, ο δράστης ήταν λευκός άνδρας, ωστόσο δεν πρόλαβε να προσέξει περισσότερες λεπτομέρειες αφού τον είδε φευγαλέα μόνο για λίγες στιγμές. «Είχε ημιαυαυτόματο και πυροβολούσε αδιάκοπα προς κάθε κατεύθυνση. Φαντάζεστε τον πανικό, κόσμος έτρεχε προς κάθε πλευρά», αναφέρει ο Μπρους, ο οποίος άκουσε τουλάχιστον 50 πυροβολισμούς.
Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπίσερ, σε ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε ότι τόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι ενήμεροι για την κατάσταση.
Μετά από λίγη ώρα τη συμπαράστασή του εξέφρασε και με δική του ανάρτηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τον Σκάλις «αληθινό φίλο και πατριώτη». «Τραυματίστηκε άσχημα αλλά θα αναρρώσει πλήρως», έγραψε ο Τραμπ στο tweet του, συμπληρώνοντας ότι προσεύχεται για εκείνον.
Both @POTUS & @VP are aware of the developing situation in Virginia. Our thoughts and prayers are with all affected.
ALERT: APD investigating multiple shooting 400 block E Monroe St. Suspect believed in custody. Stay from area, let emergency vehicles thru.



WATCH: Video shows House Majority Whip Rep. Steve Scalise taken away on stretcher and into helicopter following shooting at Virginia park.


Rep. DeSantis who at baseball practice recalls: “A guy...walked up to us that was asking whether it was Republicans or Democrats out there.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive