Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΚΥΠΡΟΣ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ. Του Χαράλαμπου Καραγιάννη


21/07/1974 ΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΜΑΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΤΟΥ 286 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ.Χαράλαμπος Καραγιάννης : Ένα απόγευμα τετάρτης γνώρισα προσωπικά τον Μάριο Αχιλλέως ,γνωρίζει πολύ περισσότερα για την προδοσία !!!!!! ζήτησα την συγκατάθεση του να δημοσιεύσω το πιο  κάτω κείμενο  ,μου έδωσε αυτή την απάντηση !!!!...
 κανένα πρόβλημα Χαράλαμπε. Η αλήθεια πρέπει να ακουστεί. Χάσαμε παλικάρια τζάμπα και άδικα.
Ο ΜΑΡΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ,διατέλεσε οδηγός του ήρωα διοικητή του 286 Μ.Τ.Π.
Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Γεώργιου Μπούτου. Στις 21/07/1974, 2:30 ξημερώματα Κυριακής κάναμε επίθεση  στις τουρκικές θέσεις στην θέση  προγεφύρωμα καθώς και μεσημβρινή αντεπίθεση και σταθεροποιήσαμε τις θέσεις μας δυτικά του προγεφυρώματος. Την δευτέρα το μεσημέρι όταν κατά περίεργο τρόπο ανακοινώθηκε η εκεχειρία οι θέσεις μας στην πρώτη γραμμή ήταν εκατόν μέτρα δυτικά από το Τουρκικό προγεφύρωμα στον κύριο δρόμο στο πέντε μίλι στην Κερύνεια. Αριστερά από τον κύριο δρόμο στην μέση ενός πορτοκαλεώνα υπήρχε ένα σπιτάκι με πλιθάρι και τσίγκους για κάλυψη της μηχανής που έβγαζαν νερό για να ποτίζουν. Ανέβηκα πάνω στο σπιτάκι και αντίκρισα την εικόνα της ανενόχλητης αποβίβασης των Τούρκων με όλο τους το εξοπλισμό, πυροβολικό τεθωρακισμένα ,τροχοφόρα οχήματα και επίλεκτες δυνάμεις. Πήγα να το αναφέρω στην διοίκηση και η απάντηση ήταν να μην πυροβολούμε γιατί ήταν εκεχειρία. Στην συνέχεια οι Τούρκοι παραβίασαν την εκεχειρία προήλασαν προς Κερύνεια και εμείς αντιταθήκαμε  στις μάχες Καραβά και Λαπήθου κάτω από αντίξοες συνθήκες ,η συνεχώς αυξανόμενη τουρκική υπεροπλία συνέβαλε    στην κατάληψη τους . Όλες σχεδόν οι περιοχές που κρατούν σήμερα οι Τούρκοι κατελήφθησαν κατά την διάρκεια συμφωνημένης εκεχειρίας. Προτού επιβληθεί η εκεχειρία οι Τούρκοι βρισκόντουσαν σε ένα προγεφύρωμα 300 μέτρων και  προβληματισμένοι  ετοιμάζονταν για αποχώρηση.
ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΑΜΟΥΣΤΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.!!

 Χαράλαμπος Καραγιάννης :
 ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ .
33 μοίρα καταδρομών 20-22 Ιουλίου 1974 , μετρά  εβδομήντα νεκρούς !!!! πως είναι δυνατόν μια μοίρα καταδρομών να απολέσει τόσους σβέλτους ,ατρόμητους καταδρομείς τόσο σύντομα ??? το κουβεντιάσαμε πολλές φορές συναδελφικά ,στάθηκα στο θέμα του πόσιμου νερου, ποτέ όμως δεν συνέλαβα την έκταση της ευθύνης των ηγητόρων , την έκταση της δίψας ,παρόλο που ένας από αυτά τα παιδιά μου  είπε  << εγώ δεν ήθελα κανένα να πολεμήσει δίπλα  μου , μόνο λίγο νερό.  >>  
Το θέμα ξεχάστηκε , το θυμήθηκε όμως φίλος αγαπημένος  όταν τον ρώτησα για το μάθημα εθνικής διαπαιδαγώγησης , περί ένωσης , είχα μια μαρτυρία από καταδρομέα της 32 Μ.Κ.  ,ότι στο μάθημα αυτό μετα το 1973 που απολύθηκα , τους έλεγαν ότι πλέον η ένωσης δεν ήταν εφικτή !!!!, πήρα απάντηση φυσικά , ότι σε στενό κύκλο λεγόταν στην 33 Μ.Κ ότι η Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου , δεν επρόκειτο να βοηθήσει . όμως , μου έθεσε ένα θέμα πολύ σοβαρότερο , με ενημέρωσε ,ότι  μετα τον βομβαρδισμό μας από την τούρκικη αεροπορία  στον Άγιο επίκτητο ,δεν μπήκαμε μέσα στην μοίρα .μου έθεσε αναπάντητα   ερωτήματα !!! .Γιατί πριν την μάχη στον Άγιο Ιλαρίωνα δεν μας άφησαν να μπούμε στην μοίρα να πάρουμε παγούρια για νερό ….. ??? ακολουθεί μια ερώτηση που μου φέρνει σοκ !!! Γιατί  μετα την μάχη Άγιο Ιλαρίωνα  και πριν τις  μάχες αγίου Γεωργίου και Κερύνειας δεν μας άφησαν να μπούμε στην μοίρα να πάρουμε παγούρια για νερό ????


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 1974 ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΣ 32 Μ.Κ .

1 σχόλιο:

  1. ....(Συνέχεια)
    Όμως δεν είχε την ίδια τύχη η 190 ΜΕΑ/ΤΠ η άμυνα της Κερύνειας... στην Λάμπουσα-Αχεριποιήτου ]που καταστράφηκε ολοσχερώς με πολλούς νεκρούς!
    Καταστράφηκαν και τα 12 Αντιαρματικά Πυροβόλα της εναντίον σποβατικών, με βεληνεκές 6 χλμ μέσα στην Θάλασσα!
    Αυτή είναι η μεγαλύτερη Εθνική προδοσία όλων των εποχών!
    Παγκομίως δεν υπάρχει παρόμοια προδοσία! Οι ανώτατοι αξιωματικοί ενός στρατού να παραδίδουν τους άνδρες τους σαν αρνιά για σφαγή από στην Εχθρική αεροπορία εγκλωβίζοντας τους μέσα στα στρατόπεδα τους!
    Κανείς δεν τιμώρήθηκε γιατί τους προστατεύουν οι Αμερικάνοι και η CIA!
    Έθεσαν το ΝΑΤΟ υπεράνω των Εθνικών μας συμφερόντων και δυστηχώς κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα εξακολουθούν να τους υπηρετούν τυφλά!!
    Ο Θεός να μας λυπηθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive