Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Σόφια: Υπόγεια καταστήματα παντού (εικόνες)

Ένα είδος καταστήματος, που είναι γραφικό αλλά όχι και τόσο βολικό για τον πελάτη, άνθισε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, πριν από 20 χρόνια. Οι πλανόδιοι μικροπωλητές έγιναν επιχειρηματίες της γειτονιάς...
και αναζήτησαν στέγη για να δημιουργήσουν τα μαγαζιά τους. Αλλά τα ενοίκια ήταν ακριβά, εκτός από τα υπόγεια.
Εκεί, λοιπόν έστησαν την επιχείρηση τους, που είναι συνήθως ψιλικατζίδικα ή μίνι μάρκετ. Επειδή ο χώρος δεν βοηθά και τους πελάτες να κατεβαίνουν, στο δρόμο υπάρχει η βιτρίνα με την πραμάτεια.
Όποιος θέλει να αγοράσει, παίρνει το προϊόν από τα εξωτερικά ράφια και γονατίζει για να πληρώσει τον καταστηματάρχη. Για το λόγο αυτό τα μαγαζιά λέγονται klek, που στα βουλγάρικα σημαίνει γόνατο.
Πολλά από τα υπόγεια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ και μερικές φορές ακόμη και όλο το 24ωρο. Όμως, τα πάντα έχουν ένα κύκλο ζωής, και χρόνο με τον χρόνο τα klek εξαφανίζονται.
Πηγή: Amusing Planet, snoopit24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive