Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΞΥΛΟ , Δακρυγόνα και χημικά στην ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξύλο, χημικά και δακρυγόνα σε διαδηλωτές πριν την ομιλία Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανης [pics, vid]
«Η σημερινή μέρα έχει μια συναισθηματική φόρτιση. Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής,
Ένταση στην Καισαριανή το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι»....

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.
tss5
Η Ελληνική Δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδησή μας.
Η θυσία της Πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή.
tss1
Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρα μας, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα ότι η απόδοση του Σκοπευτηρίου συνιστά και ένα βήμα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως έγινε και με την απόδοση του Ασυρμάτου στον Αγ. Δημήτριο και των Λιπασμάτων στο Κερατσίνι.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους επί δεκαετίες αγώνες των δημάρχων της Καισαριανής για την απόδοση του Σκοπευτηρίου και πρόσθεσε ότι με ευρεία πλειοψηφία της Βουλής οι αγώνες αυτοί δικαιώνονται τελεσίδικα, όπως τελεσίδικη είναι η απόφαση του λαού μας να αντιστέκεται διαχρονικά στους καταπιεστές, όπως τελεσίδικη είναι η απόφασή του να αγωνίζεται εναντίον του φασισμού.
Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους 200 εκτελεσμένους στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, λέγοντας ότι αρχικά ήταν κρατούμενοι κομμουνιστές του δικτατορικού καθεστώτος Μεταξά το οποίο τους παρέδωσε και τους παρέλαβαν οι ναζί κατακτητές.
Να θυμόμαστε την ιστορία για να αναλογιζόμαστε, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά ας τα θυμούνται κάποιοι που δίνουν μάχη μήπως και τους πάρει την κληρονομιά του Μεταξά η φασιστική Χρυσή Αυγή.
Ποιος μπορεί να διεκδικεί μια τέτοια βδελυρή κληρονομιά; είπε ο πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε ότι όποιος επιχειρεί να συμψηφίσει τον κομμουνισμό με τον φασισμό αποβλέπει στο να δικαιώσει τον φασισμό.
Η θυσία της Πρωτομαγιάς του ’44 φωτίζει την ιστορία της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, αλλά δεν ανήκει μόνο εκεί, ανήκει στην Εθνική Αντίσταση, ανήκει σε κάθε αντιφασίστα, μας κάνει περήφανους ως Έλληνες, ανήκει σε κάθε Έλληνα που έταξε την ζωή του στον αγώνα κατά του φασισμού, είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι στην Καισαριανή εκτελέστηκαν, επίσης, Γερμανοί και Ιταλοί αντιφασίστες, επισημαίνοντας την σημασία της μνήμης αυτής, ειδικά σήμερα, στην Ευρώπη.
Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Να δείξουμε σαν φάρο την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, απέναντι στους πρόσφυγες, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι όσο και αν κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν η ιστορία δεν ξεγράφεται, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους γράφουν σβάστικες, τα σύμβολα του φασισμού.
Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Ποτέ ξανά στον τόπο μας δεν θα ‘χει καρπούς η φασιστική ιδεολογία, είπε.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η τελευταία εκτέλεση στην Καισαριανή έγινε το 1949 και αναφέρθηκε στον εμφύλιο πόλεμο στον οποίο έσυραν τον λαό όχι μόνο ξένοι, αλλά και ντόπιοι «καθώς φοβούνταν την δύναμη του λαού και της μεγαλύτερης οργάνωσής του, του ΕΑΜ».
Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, στην συνέχεια, στην «Χαμένη Άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα, λέγοντας για αυτήν την χαμένη άνοιξη, (για να μην υπάρξει ξανά) παλεύουμε όλοι, γι’ αυτό θα αγωνιστούμε, και δεν θα κάνουμε πίσω.
Τιμούμε την δρακογενιά της Αντίστασης, η ιστορία μας είναι ο Γοργοπόταμος, οι ματωμένες κορυφές του Γράμμου, η Κορέα, το Πολυτεχνείο, η Κύπρος, ιστορικές στιγμές που εναλλάσσονται, είμαστε εδώ στην Καισαριανή τιμώντας τον τόπο της θυσίας και γεμάτοι δέος γι’ αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια, να γεννήσουν ιστορία, είπε ο πρωθυπουργός, καταλήγοντας στην ομιλία του απέναντι σε αυτούς κάνουμε το καθήκον μας, βάζουμε την ιστορία στην θέση της και συνεχίζουμε στα βήματά τους.
Ένταση και ένας τραυματίας αστυνομικός
Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Ενότητα και αριστερές οργανώσεις πραγματοποιούσαν στον ίδιο χώρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του πρωθυπουργού. Μάλιστα, οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν και χρήση χημικών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μικροσυμπλοκή σημειώθηκε, όταν περίπου 120 διαδηλωτές, από την Λαϊκή Ενότητα, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, και άλλες οργανώσεις που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καισαριανής, κινήθηκαν προς το Σκοπευτήριο, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν σχηματίσει φραγμό στην συμβολή των οδών Πανιωνίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, απώθησαν τους διαδηλωτές, κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.
Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Οι τελευταίοι επέστρεψαν στην πλατεία Καισαριανής, χωρίς να υπάρξει συνέχεια στα επεισόδια.
Κατά την συμπλοκή, σύμφωνα με την Αστυνομία, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Κατά την άφιξή του στον χώρο της εκδήλωσης, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – Εθνική Αντίσταση».
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, με χθεσινή επιστολή του, γνωστοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, αναφέροντας πως« η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής».
Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε, σχετικά με την απόφαση του δημάρχου: «Ο δήμαρχος Καισαριανής και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του σκοπευτηρίου, το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται». Προστίθεται ακόμη, ότι η απόδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο είναι μία ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.

1 σχόλιο:

  1. Εαν η κυβερνοντες δεν γνωριζουν την διφορα μεταξη μεταναστη και λαθρομεταναστη να πανε στο δημοτικο να μαθουν την διαφορα Ενταξη μικρε αλεξη που στηθηκες στα 4 μπροστα στους δανιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive