Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Αυτός ο ΕΝΑΣ, ποιός ΠΟΥΣΤΗΣ είναι; Δημοσκόπηση που αλλάζει τα δεδομένα!

dimoskopisi
Μπορεί σε σχέση με τον Ιούλιο η Νέα Δημοκρατία να έχασε μια μονάδα στο ήδη μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν την κάνει να ανησυχεί.Όπως είχε γίνει γνωστό από κυβερνητικές πηγές, υπήρχαν ελπίδες για ανατροπή μέσα στο καλοκαίρι σχετικά με τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις....

Η πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) για λογαριασμό του ΣΚΑΙ έδειξε όμως  ότι παραμένει σε διψήφιο ποσοστό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερέχει σε δημοφιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και οι πολίτες εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι το κόμμα που θα κόψει πρώτο το νήμα της κάλπης.
Το μικρό κλείσιμο στην ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ -και κατεγράφη αυτή τη φορά στις δέκα εκατοστιαίες μονάδες από 11,5% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ που δημοσιοποιήθηκε την 1η Ιουλίου- δεν είναι ικανό να αλλάξει τη συνολικά αρνητική αποτίμηση που κάνει η κοινή γνώμη στα κυβερνητικά πεπραγμένα. Τα περισσότερα ευρήματα, εξάλλου, της ίδιας δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν τη σταθερά υψηλή δυσαρέσκεια των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης, αλλά και τους εξίσου υψηλούς δείκτες απαισιοδοξίας για το μέλλον που προδιαγράφεται τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός.
Χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).
Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση, έναντι μόλις 9,5% εκείνων που απάντησε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ελαφρώς θετικότερη σε σχέση με προηγούμενες έρευνες είναι η πεποίθηση των πολιτών για τα οικονομικά τους, που παραμένει όμως σε αρνητικό έδαφος, αφού το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στους προσεχείς 12 μήνες η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει, έναντι μόλις 7% που είναι το ποσοστό εκείνων οι οποίοι πιστεύουν ότι θα βελτιωθεί.
Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.
Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.
Οι συσπειρώσεις και οι προσδοκίες
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τον Ιούλιο. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ που ανεβάζει κατά μισή μονάδα την επίδοση του, φθάνοντας στο 17,5%, μειώνει την απόσταση από το 11,5% που ήταν πριν από περίπου δύο μήνες, στο 10%.
Το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει πολύ χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του, που φθάνει μόλις στο 43,5%, ενώ οι απώλειες προς τη ΝΔ είναι της τάξης του 6%, γεγονός που, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος όσων τον εγκαταλείπουν κατευθύνεται προς την αποχή ή είναι αναποφάσιστοι, μπορεί να διατηρήσει ζωντανές τις προσδοκίες ανάκαμψης. Αντιθέτως η συσπείρωση της ΝΔ είναι στο 81,5%, ποσοστό ιδιαιτέρως υψηλό έως και εντυπωσιακό για μη προεκλογική περίοδο.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% (από 8% στην προηγούμενη έρευνα) και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% (από 4,5%), όπως και το ΚΚΕ (που υποχώρησε από 6% στην προηγούμενη έρευνα). Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει 3,5% (από 3%), ενώ ποσοστά που αν επιβεβαιώνουν στην κάλπη θα τους αφήνουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%). Από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, στο 1,5% κατεγράφη η δύναμη της Λαϊκής Ενότητας, ενώ χαμηλότερα είναι όλοι οι άλλοι Μικροί κομματικοί σχηματισμοί που αθροιστικά φθάνουν στο 9,5%.
Τάση για αποχή και συνολική αποδοκιμασία
Ιδιαιτέρως υψηλά είναι τα ποσοστά όσων εκδηλώνουν πρόθεση αποχής, καθώς φθάνουν στο 17%, καθώς και διάθεση να καταφύγουν στο λευκό (7%), ποσοστά που μαρτυρούν ότι ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους αποδοκιμάζει και απορρίπτει συνολικά το πολιτικό σύστημα. Έκφραση της τάσης για συνολική αποδοκιμασία μπορεί να θεωρηθούν και οι απαντήσεις στο ερώτημα για το ποιος από τους δύο, ο πρωθυπουργός ή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστεύουν οι πολίτες ότι θα παρουσιάσει το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. Το 57% απάντησε αυθορμήτως «κανένας από τους δύο», ενώ νικητής στα σημεία αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναδεικνύεται και δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καθώς το 22% της κοινής γνώμης εκφράζει θετική γνώμη για το πρόσωπό του. Ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με 19% και έπονται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 16%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 14,5%, ο Βασίλης Λεβέντης που υποχωρεί αισθητά στο 13%, η Φώφη Γεννηματά με 12,5%, ο Πάνος Καμμένος με 7,5% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 4,5%.
Μεγάλη είναι, τέλος, η υπεροχή της ΝΔ στη λεγόμενη «παράσταση νίκης», καθώς το 52,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι πιστεύει πως στις επόμενες εκλογές θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, έναντι του 18,5% που εξέφρασε την πίστη του ότι νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

2 σχόλια:

  1. Δημοσκοπίσεις ΔΕΝ γίνονται εἰς τὴν Ἑλλάδα.
    Συνεπῶς ὀ πούστης μπορεῖ νὰ εἶναι μὴ πούστης ἤ πολλοὶ πούστηδες.
    Καὶ μὲ τὰ μυαλὰ τὰ ὁποῖα κουβαλοῦν οἱ Ἑλλαδῖται μᾶλλον αὐτὸ περὶ πολλῶν πούστηδων πρέπει νὰ ἰσχύῃ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι πουλημενοι και οι προδοτες κυβερνουν την Ελλαδα αγωνιζονται ποιος απο τους δυο θα την ξεπουλησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive