Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Νεκρός και δεύτερος πυροσβέστης. ΦΩΤΟ

kypros_fotia
Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Κύπρο από την καταστροφική φωτιά που βρίσκεται που μαίνεται εκτός ελέγχου από την Κυριακή στους πρόποδες του Τροόδους. Μέχρι στιγμής δυο πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 ετών, είναι ο δεύτερος πυροσβέστης που χάνει τη ζωή του στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Βρισκόταν...
σε βυτιοφόρο που ανατράπηκε τη Δευτέρα (20.06.2016) και έπεσε σε γκρεμό 20 μέτρων.
Στο ίδιο όχημα βρισκόταν και ο 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του. Ο Αριστοτέλους είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Στο ίδιο όχημα βρισκόταν και τρίτος δασοπυροσβέστης, ο οποίος νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ίωνας Νικολάου τόνισε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά απειλεί την περιοχή της Ασίνου.
Το κρίσιμο μέτωπο, τόνισε ο κ. Νικολάου, έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Σολέα και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (21.06.2016) στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέχουν 10 εναέρια μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται στη μάχη να ριχθούν και αεροσκάφη από τη Γαλλία και την Ιταλία.
Πρόκειται για τεράστια οικολογική καταστροφή αφού υπολογίζεται ότι η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.
kypros_fotia1
Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Κύπρο (περιοχή Σολέας) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την προσπάθεια κατάσβεσης, και ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτό το έργο. Εξέφρασε επίσης ευχές για σύντομη ανάρρωση στους δύο τραυματίες πυροσβέστες.
Η φωτιά μαίνεται σε τρία μέτωπα, κοντά στα χωριά Σπήλια, Καννάβια και Αγία Ειρήνη, δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος  Δασών της Κύπρου, Τάκης Τσιντίδης.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου προχώρησαν στην εκκένωση αποθηκών με πυρομαχικά από στρατόπεδα της περιοχής καθώς ήταν ορατός ο κίνδυνος ανάφλεξης από την πυρκαγιά. Τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν σε άλλη ασφαλή τοποθεσία.  Επίσης μεταφέρονται εικόνες μεγάλης ιστορικής αξίας από μοναστήρια.
fotiakivides
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η  Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 16.15 το απόγευμα της Κυριακής, σε περιοχή του χωριού Κυβίδες στην Κύπρο, έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν καεί, άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς , μετείχαν 6 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λεμεσού, 1 από την Υπηρεσία Θήρας και 1 από το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατανίσκιας.
Τα αίτια της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής διερευνώνται ακόμα.
Το μήνυμα Τσίπρα
Τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου, που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά στην περιοχή Ευρύχου, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει:
«Τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελλ. δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα».
Τόσκας: «Εθνικό καθήκον να βοηθήσουμε την Κύπρο»
«Είναι εθνικό μας καθήκον να βοηθήσουμε τον κυπριακό λαό να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα» τονίζει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στη βοήθεια που έχει στείλει η Ελλάδα στην Κύπρο για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο όρος Τρόοδος.
Ο κ. Τόσκας σημειώνει ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχουν σταλεί στην Κύπρο από τη Ρόδο δύο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL- 415 τα οποία παίρνουν ήδη μέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών. «Τα αεροσκάφη αυτά είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει καθώς μπορούν και πετούν σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών που πετούν τα συνηθισμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα» υπογραμμίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε και πρόσθετη βοήθεια και ήδη με εντολή πρωθυπουργού μεταβαίνουν στην Κύπρο και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Super Puma με κάδο και εκπαιδευμένο πλήρωμα στην κατάσβεση πυρκαγιών.
«Στέλνουμε την καρδιά μας, από το υστέρημά μας, βοήθεια στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι και στην Ελλάδα ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πυρκαγιών, αλλά αυτό επιτάσσει το εθνικό μας καθήκον» σημειώνει ο κ. Τόσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive