Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τα ΜΑΤ φυλάνε το κουαρτέτο! Κλειστά όλα τα καταστήματα. Απεργία και πορείες.ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ. Ζωντανά

Τα ΜΑΤ φυλάνε το κουαρτέτο! Κλειστά όλα τα καταστήματα. Απεργία και πορείες live
Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ - Κλειστά όλα τα καταστήματα στο κέντρο! Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο..

Αυτό αναφέρει αρχικά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σε δήλωσή του στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και πρόσθεσε:

«Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι. 
«Κλιμακώνουμε», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιο κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατακρυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω».

«Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες», κατέληξε ο ίδιος.
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

11.10 
Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα.

11.01
 Να αποσυρθεί τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, είπε ογενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σε δήλωσή του στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

10.42 Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
10.14 Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας έκλεισαν, λόγω των συγκεντρώσεων που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) που θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
Σε πρωτοφανή αστυνομικό κλοιό είναι το κέντρο της Αθήνας, τόσο ενόψει των συγκεντρώσεων και των πορειών που θα γίνουν όσο και γιατί με τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο να είναι σε εξέλιξη οι εκπρόσωποι των θεσμών είναι "κόκκινο πανί" για τους διαδηλωτές.
Ωρα 10:00 - Στην Ομόνοια έχει συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ, ενώ η λεωφόρος Πειραιώς είναι κλειστή αυτή την ώρα.
Στις 10:30 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Πριν από λίγα λεπτά έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία. Παράλληλα, δεν έχει διακοπεί μέχρι αυτή την στιγμή η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.
Δείτε φωτογραφίες από την πλατεία Ομονοίας.

Ούτε να πεθάνεις σήμερα! Απεργούν και τα γραφεία τελετών

Λουκέτο παντού! Μαζική συμμετοχή στην απεργία σε Σύρο, Ζάκυνθο, Έβρο

Κλειστά μαγαζιά στην Αθήνα
Είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά μαγαζιά επέλεξαν να κατεβάσουν ρολά και να συμμετάσχουν σε απεργία
Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον που βρίσκεται το κουαρτέτο.
Κλούβες των ΜΑΤ και οχήματα της αστυνομίας βρίσκονται παρατεταγμένα έξω από το ξενοδοχείο, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Ανοιχτά τα Τέμπη λόγω... απεργίας
Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα τα Τέμπη, μετά από σχετική απόφαση των αγροτών του μπλόκου, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις της γενικής απεργίας. Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας από την πλευρά τους ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες. Αντίθετα αντείνουν τον αγώνα τους όπως λένε και ξεκινούν ολικό αποκλεισμό δρόμων, τελωνείων και λιμανιών σε ολόκληρη τη χώρα.
Την παραμονή στις αρχικές της θέσεις, όπως αυτές είχαν καταγραφεί στην συνάντησή τους στην Σίνδο, αποφάσισε η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των αγροτών που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κατερίνη. Οι αγρότες ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ανάκληση των προσχεδίων του νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οι δρόμοι όπως αποφασίστηκε θα κλείσουν από τα τρακτέρ το Σάββατο στις 12:00 και θα παραμείνουν κλειστοί επί 24ωρο, ως την Κυριακή την ίδια ώρα. Παράλληλα οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πολύωρους αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών. Σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές εκδηλώσεις ενώ για την Κυριακή έχουν καλέσει εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι, για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.
Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης
Στην Αθήνα έρχονται και οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας.
Δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί τουΠροαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σταυπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα ΜΜΜ.
Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00.
Το ίδιο ισχύει και για το Μετρό (δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθόλη τη διάρκεια της μέρας)
Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.
Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.
Ακυρώσεις πτήσεων
Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις. Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00.
Αναλυτικότερα ακυρώνονται οι εξής πτήσεις: ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος, ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα, OA 040 Αθήνα - Μήλος, ΟΑ 041 Μήλος - Αθήνα, ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος, ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα, ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος, ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα, ΟΑ 036 Κως - Κάλυμνος, OA 036 Κάλυμνος - Λέρος, ΟΑ 036 Λέρος - Αστυπάλαια, ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα, ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία, ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα, ΟΑ 054 Αθήνα - Κύθηρα, ΟΑ 055 Κύθηρα - Αθήνα.
Κλειστά τα βενζινάδικα
Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Δεμένα τα πλοία
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία. Στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν επίσης οιεργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.
Επίσης απέχουν από την εργασία τους οι δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οισυμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης ΠΟΕ-ΟΤΑΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οιΠρονοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα μείνουν και τα φαρμακεία.
Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετέςομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης.
Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Βορείου Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive