Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ. Αρχίζει το δράμα: Εντολές κατάρριψης τουρκικών και σαουδαραβικών μαχητικών έλαβε η ρωσική Αεροπορία από την Μόσχα... ΒΙΝΤΕΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ: "ENA TOYΡΚΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΗΔΗ". Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται πλέον τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά στην Συρία μετά την λήψη διαταγών από Μόσχα και Δαμασκό, αντίστοιχα, για κατάρριψη οποιοδήποτε αεροσκάφος επιχειρήσει να διεισδύσει στον συριακό εναέριο χώρο.
Η εντολή δόθηκε...
ύστερα από τη σημερινή πτήση σχηματισμού 10 τουρκικών  F-16 στα σύνορα με τη Συρία τα οποία επιτηρούσαν την περιοχή των τουρκικών βομβαρδισμών βόρεια του Αζάζ.
Confirmed: Russian and Syrian jets are on standby to shoot down any Turkish or Saudi plane that crosses into Syriahttp://ln.is/veteranstoday.com/VmkdM 
Οι εντολές αφορούν είτε τουρκικά είτε σαουδαραβικά μαχητικά τα οποία θα θελήσουν να κτυπήσουν στόχους των Κούρδων βόρεια από το Χαλέπι.
Στο μεταξύ και όπως αναφέρει το Reuters η συριακή κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι στο κομβόι των 12 οχημάτων που μπήκε σήμερα στην Συρία προερχόμενο από τουρκικό έδαφος βρίσκονται τουρκικές ειδικές δυνάμεις.
«Η συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει πως τουρκικές δυνάμεις πιστεύεται πως βρίσκονται ανάμεσα στους 100 ενόπλους που μπήκαν στην Συρία το Σάββατο με 12 οχήματα οπλισμένα με βαρέα όπλα, σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ισλαμιστών οι οποίοι μάχονται τη συριακή κυβέρνηση» αναφέρει το τηλεγράφημα το Reuters.  
«Η συνεχιζόμενη ενίσχυση με πυρομαχικά και όπλα γίνεται μέσω του συνοριακού περάσματος Bab al-Salama στην περιοχή του Αζαζ» καταλήγει στην ανταπόκρισή του το Reuters.
Στο μεταξύ ανησυχία έχει προκαλέσει η απόφαση της Τουρκίας να συνεχίσει τις βολές πυροβολικού μέσα στο έδαφος της Συρίας.
Όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με την οποία είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, ότι «οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να απαντούν στις επιθέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία», σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε, για δεύτερη φορά, ότι μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα οδηγούσε σε έναν «ολοκληρωτικό και μακρόχρονο πόλεμο».
Αφορμή για τις δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργό στάθηκαν οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζόν Κέρι ότι «αν το ειρηνευτικό σχέδιο αποτύχει, περισσότερες ξένες δυνάμεις μπορεί να εμπλακούν στη σύγκρουση».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές ο Μεντβέντεφ τόνισε: «Αυτά είναι ανώφελα λόγια, δεν θα έπρεπε να το πει αυτό για έναν απλό λόγο: αν το μόνο που θέλει είναι ένας παρατεταμένος πόλεμος, μπορεί να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις και οτιδήποτε άλλο. Αλλά ας μην προσπαθεί να εκφοβίσει κανέναν» είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:
«Οι εμπλεκόμενες χώρες θα πρέπει να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της αποστολής Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία, όμως η Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα πρότεινε να στείλει δικές της δυνάμεις για να πολεμήσουν την ISIS>
Να σας επαναλάβω ότι κανέναν δεν συμφέρει ένας νέος πόλεμος και μια χερσαία επιχείρηση είναι ένας ολοκληρωτικός, μακρόχρονος πόλεμος», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive