ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ...
Στην έκθεση, την οποία εκπόνησαν από κοινού το FBI και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, γίνεται ονομαστική αναφορά στον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ και τον χαρακτηρίζει επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στο Βέλγιο. Ο Αμπααούντ θεωρείται σήμερα ότι είναι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων που είχε ως αποτέλεσμα το μακελειό στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Κάνοντας αναφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις της βελγικής αντιτρομοκρατικής τον Ιανουάριο του 2015, το αμερικανικό έγγραφο αναφέρει ότι ο Αμπααούντ είχε αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού της επίθεσης στο Βέλγιο, η οποία ωστόσο απετράπη. Μάλιστα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο τζιχαντιστής δρούσε εκείνη την περίοδο σε «ασφαλές σπίτι» στην Αθήνα και χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο.
Ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Παρισιού αλλά και στο ματαιωμένο σχέδιο που είχαν οι τζιχαντιστές για το Βέλγιο τον Ιανουάριο. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι υπάρχει μία «μαύρη αγορά» όπλων μέσα στην Ευρώπη, την οποία «τα εγκληματικά στοιχεία προφανώς και θα εκμεταλλευτούν».
Το δίκτυο Fox News επικοινώνησε με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με το έγγραφο και πήρε την εξής απάντηση: «Συνεργαζόμαστε και μοιραζόμαστε τακτικά πληροφορίες με τους διεθνείς και ομοσπονδιακούς μας εταίρους αλλά και με τοπικές αρχές, σχετικά με τις τελευταίες απειλές. Είμαστε διαρκώς προετοιμασμένοι ώστε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απειλή».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.