Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

О ΠΩΛΗΤΗΣ ΟПΛΩΝ ΣΤΟΝ ISIS Ομπάμα λέει: «Αδύνατη η αντιμετώπιση του Isis με τον Άσαντ στην εξουσία».Του χαλάει τη "σούπα" φαίνεται

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Πέμπτη ότι ενδέχεται να χρειαστεί η πάροδος μερικών μηνών έως ότου η Ρωσία, το Ιράν και η άρχουσα ελίτ της Συρίας δεχθούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία ή μια πολιτική διευθέτηση όσο ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ παραμένει στην εξουσία. Ο Ομπάμα δήλωσε ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη αναγνωρίζουν το Ισλαμικό Κράτος ως «σοβαρή απειλή», αλλά οι προσπάθειες της Ρωσίας στη Συρία έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση του Άσαντ. «Σε τελική ανάλυση, δεν διανοούμαι μια κατάσταση στην οποία μπορούμε να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ενώ ο Άσαντ παραμένει στην εξουσία»...
είπε στους δημοσιογράφους στη Μανίλα, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC).
«Αυτό που κάνουμε με τα μέλη του συνασπισμού είναι να αναγνωρίσουμε ότι μπορεί να πάρει μερικούς μήνες για τους Ρώσους και τους Ιρανούς αλλά και για ορισμένα μέλη της συριακής κυβέρνησης και της άρχουσας ελίτ του καθεστώτος, προκειμένου να αναγνωρίσουν τις αλήθειες που μόλις ειπώθηκαν».
Η Ρωσία άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Αυτό που ισχυρίζεται σε κάθε περίπτωση είναι ότι κύριο στόχο της αποτελούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι περισσότερες από τις βόμβες που ρίφθηκαν εκ μέρους της κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν πλήξει εδάφη που βρίσκονται υπό την κυριαρχία άλλων ομάδων που αντιτίθενται στον σύμμαχό της, Άσαντ.
Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι αν μπορέσουν να συζητήσουν όλα τα μέρη από κοινού για την αντιμετώπιση της τζιχαντικής απειλής του Ισλαμικού Κράτους, «θα μπορούσε να δημιουργηθεί ο δρόμος προς τη λύση του προβλήματος».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι ενδέχεται να κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα, διατηρώντας παράλληλα τους Αμερικανούς ασφαλείς, αν και παραδέχθηκε ότι θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίσταση από το Κογκρέσο πάνω σε αυτό το ζήτημα.
«Μπορώ να σας εγγυηθώ πως θα υπάρξει ισχυρή αντίσταση, επειδή στον απόηχο του Παρισιού, πιστεύω ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή τάση να εργαστούμε γύρω από θέματα που δεν αφορούν στην πραγματικότητα την ασφάλειά μας, αλλά την πολιτική συνθηματολογία, είτε πρόκειται για τους πρόσφυγες, είτε για το Γκουαντάναμο», κατέληξε.
Πηγή
Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive