Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΥΑΟΥ !! ΒΟΜΒΑ! Πρόεδρος κόμματος έβαλε υποψήφια κόρη εισαγγελέα που τον ελέγχει για υπόθεση διαφθοράς;

erotimatikoΣτοιχεία τα οποία διασύρουν πρόεδρο κόμματος αποκαλύπτει το koutipandoras.gr. Φέρεται να έκρυψε στο συρτάρι του - όντας κάποτε σε υπουργική θέση- δυο εισηγήσεις για τη μη παραλαβή εξοπλιστικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου για το οποίο ήδη είχαν δοθεί περισσότερα από 34 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, ο εν λόγω πρόεδρος κατέστρεψε τα έγγραφα που εισηγούνταν να κηρυχτεί η εταιρία SONAC έκπτωτη και να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα. Επίσης, σοβαρό θέμα προκύπτει για το εάν η δικογραφία αυτή έχει πάει τελικώς στη Βουλή. Σημειώνεται πως παρά το ότι έχουν ασκηθεί διώξεις στα μη πολιτικά πρόσωπα κι ενώ θα έπρεπε από τη στιγμή που η εισαγγελέας «πέφτει» πάνω σε όνομα υπουργού αμελητί να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, αυτό δεν έχει γίνει. Ερωτήματα προκύπτουν για την εισαγγελέα Εφετών,  η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, και για έναν επιπλέον λόγο. Η κόρη της είναι υποψήφια με το κόμμα στο οποίο ανήκει ο πρόεδρος....

Απο δοκιμή σε δοκιμή
Στις 28 Ιουνίου του 2004 συγκροτήθηκε επιτροπή από τη ΓΓ Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΓΟΣΑΕ) προκειμένου να πραγματοποιήσει τις δοκιμές πεδίου της οδηγού - μερίδας. Όπως αναφέρεται στα δυο «χαμένα» ΦΕΕ, οι πρώτες δοκιμές πεδίου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Λάρισας από 22 έως 30 Ιουλίου του 2004. Όπως επεσήμανε η επιτροπή αξιολόγησης και αναφέρεται στο ΦΕΕ τα συστήματα «απέτυχαν στο να επιβεβαιώσουν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους, όπως αυτά περιγράφονταν στη σύμβαση και ως εκ τούτου πρότεινε την επανάληψη των δοκιμών».
Σύμφωνα με τα ΦΕΕ, στις 3 Νοεμβρίου του 2004 μετά τις πρώτες δοκιμές ορίσθηκε από τη ΓΓΟΣΑΕ επιτροπή για την «επαναδιαπραγμάτευση της υπόψη σύμβασης. Η επιτροπή και η εταιρεία συμφώνησαν σε πρόσθετες δοκιμές και σε σειρά θεμάτων οικονομικής φύσεως αντισταθμιστικών ωφελημάτων». Οι δεύτερες δοκιμές του συστήματος του Ηλεκτρονικού Πολέμου πραγματοποιήθηκαν πάλι στη Λάρισα από 17 έως 22 Ιανουαρίου. «Η οδηγός - μερίδα απέτυχε και σ' αυτές τις δοκιμές», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΕ του ΓΕΣ (7 Ιουλίου 2006), το οποίο φέρεται να «χάθηκε».
Μετά λοιπόν και τη δεύτερη αποτυχημένη δοκιμή, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η υπογεγραμμένη σύμβαση προμήθειας, «σε περίπτωση που και τη δεύτερη φορά αποτύχουν, τότε είναι στην κρίση του ΑΓΟΡΑΣΤΗ αν θα δοθεί στον ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και άλλη ευκαιρία για δοκιμές με αντίστοιχη μετατόπιση του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλεπόταν λύση συμβάσεως με κοινή συναίνεση του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ενώ προβλεπόταν και η κήρυξη του Προμηθευτή ως εκπτώτου. Πώς όμως γίνεται ο αγοραστής να ασκήσει ένα μονομερές του δικαίωμα σε κοινή συναίνεση με τον Προμηθευτή;
Στη SONAC, παρά τις δυο αποτυχημένες δοκιμές δόθηκε και τρίτη ευκαιρία για να πραγματοποιήσει νέες δοκιμές το 2005. Αν και η ΓΓΟΑΣΑΕ/ΓΔΑΕ/ΔΠΣ&ΔΠ είχε προτείνει την αντικατάσταση της επιτροπής δοκιμών, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή τόσο από τον Α/ΓΕΣ, όσο και από τον τότε υπουργό. Αργότερα βέβαια έγινε. Η εταιρία προσήλθε στην περιοχή των δοκιμών (Λιτόχωρο Ν. Πιερίας) αλλά δεν τις ξεκίνησε ποτέ και ζήτησε την επίλυση διαφορών διαιτησία, την οποία και αργότερα κέρδισε λαμβάνοντας εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.
Συμπερασματικά λοιπόν και όπως αναφέρει το «χαμένο ΦΕΕ» της ΓΔΑΕΕ το οποίο ενημέρωνε για την υπόθεση τον τότε υπουργό, το κράτος είχε ήδη δώσει στην εταιρεία προκαταβολή ύψους 34.515.605,09? και έπρεπε να αποφασιστεί εάν τελικώς θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τη SONAC ή όπως πρότεινε η υπηρεσία, η εταιρία έπρεπε να κηρυχτεί έκπτωτη.
Στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε στο Κουτί της Πανδώρας πως η εισαγγελέας Εφετών εισηγήθηκε να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 18 πρόσωπα για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν ως προς τους χειρισμούς του νυν προέδρου  είναι πολλά, αφού σύμφωνα με την απολογία του ενός ατόμου (τυ οποίου το όνοα δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε), ο τότε υπουργός φέρεται να απέκρυψε δύο Φύλλα Ενημερώσεων Εισηγήσεων (ΦΕΕ), ζητούσαν από τον πρόεδρο να κηρύξει την εταιρία έκπτωτη. Εκτός, λοιπόν, του ότι ο πρώην υπουργός -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα επιχειρηματία, με την απραξία του ζημίωσε το Δημόσιο, αλλά απέκρυψε από τη δικαιοσύνη αυτά τα δύο έγγραφα, τα οποία θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.
Όμως, αυτό που πρέπει άμεσα να αποσαφηνιστεί είναι το αν η συγκεκριμένη δικογραφία έχει φτάσει στη Βουλή κι αν όχι, γιατί;
Στην παρούσα φάση το voicenews.gr δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει κανένα όνομα λόγω προεκλογικής περιόδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive