Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

"TIMIOΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΣΜΠΩΚΟΣ" ΛΕΕΙ Ο... ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ

Το χέρι του στη .. φωτιά για την τιμιότητα του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλιστικών προγραμμάτων, βάζει ο εξάδελφος του Βασίλης Σμπώκος, ο οποίος καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ...
τόνισε πως τόσο εκείνος όσο και συγγενείς και φίλοι στηρίζουν τον Γιάννη Σμπώκο.
Β.ΣΜΠΩΚΟΣ: Εμμέσως εκπροσωπώ την φωνή της οικογένειας μας. 200 περίπου άτομα, μέσω εμού, είμαστε εδώ για τον Γιάννη Σμπώκο.  Πρώτη φορά ένα μέλος της οικογένειας μας είναι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Εμείς τον γεννήσαμε, τον μεγαλώσαμε και ξέρουμε την πορεία του. Ο Γιάννης Σμπώκος έχει μία περιπέτεια εδώ και 10 χρόνια, από τότε που κόπηκε από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ....


Ο εξάδελφος του Γιάννη Σμπώκου υποστήριξε στην κατάθεσή του πως ο κατηγορούμενος έκανε λιτή ζωή και πως ποτέ δεν ήταν επιρρεπής στο χρήμα.
Β.ΣΜΠΩΚΟΣ: Λένε ότι πήρε χρήματα και έκανε ξενοδοχεία και τα έβαλε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας... Εμείς έχουμε απαντήσεις όσον αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία. Ποτέ δεν ήταν επιρρεπής στο χρήμα. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς στην πατρίδα. Έχει διαμορφωθεί μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε βάρος του. Είμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στον Γιάννη Σμπώκο. Έκανε μία λιτή ζωή, ποτέ δεν προκάλεσε. Λένε ότι έχει 19 ακίνητα. Έχει μόνο το σπίτι του στα Ανώγεια, το οποίο δεν το έχει ανακατασκευάσει.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εαν κάνει κάποιος λεφτά, θα το δείχνει κάνοντας βίλες; Δεν μπορεί να βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό και να ζει εδώ σαν ασκητής;
Β. ΣΜΠΩΚΟΣ: Ο Γ. Σμπώκος έχει δικαστεί με βάση αυτήν την ατμόσφαιρα. Χθες ο Γιάννης θα ήταν καλεσμένος στο προεδρικό μέγαρο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την γιορτή της δημοκρατίας.
Είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη, για τον αντιδικτατορικό του αγώνα, για την δουλειά που έκανε στον ΟΑΣΠ, γιατί η αντισεισμική προστασία οφείλεται σήμερα εν πολλοίς στον Γιάννη Σμπώκο.
Ο μάρτυρας, συνεχίζοντας την κατάθεσή του αναφέρθηκε και στην σχέση που είχε ο εξάδελφός του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Β. ΣΜΠΩΚΟΣ:  Η σχέση του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν αυστηρά κομματική, υπηρεσιακή. Δεν είχα καταλάβει να είχαν ποτέ προσωπικές σχέσεις. Εάν είχαν στενές σχέσεις, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα επισκεπτόταν συχνά τον τόπο  μας. Ο Σμπώκος ήταν το αριστερό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση της πολιτικής Αγωγής για το εάν ο κατηγορούμενος έχει βοηθήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο να ξεπλύνει μαύρο χρήμα, ο μάρτυρας ήταν απόλυτος.
Β.ΣΜΠΩΚΟΣ: Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την τιμιότητα του Γιάννη Σμπώκου.
Μετά το τέλος της κατάθεσής του, ο μάρτυρας μιλώντας στου δημοσιογράφους, είπε: «Ένας αετός στη θύελλα, παλεύει μη πλαντάξει και καρτερεί την ξαστεριά στον ήλιο να πετάξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive