Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η ΑΚΡΑΤΗ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ. Του Ντίνου Μπάνου

Ξετσίπωτος, ως γνωστόν, είναι αυτός που δεν έχει τσίπα και τσίπα ως επίσης γνωστόν, είναι η λέξη που σημαίνει την πέτσα προστασίας γαλακτοκομικών, κυρίως προϊόντων, ενώ μεταφορικά, υποδηλώνει τη ντροπή, τη συστολή, το φιλότιμο και γενικότερα σημαίνει την ηθική και έντιμη συμπεριφορά. Από τα δείγματα πολιτικής συμπεριφοράς των τελευταίων είκοσι μηνών του κ. Α. Σαμαρά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ανήκει στα άτομα που δίκαια παίρνουν τον τίτλο του άκρως και κατ’ εξακολούθησιν ξετσίπωτου και άρα αναξιόπιστου και επικίνδυνου πολιτικού, ιδιαίτερα δε, όταν αυτός διαχειρίζεται τις τύχες μιας χώρας και ενός λαού, οδηγώντας τον από το κακό στο χειρότερο…
 Ανατρέχοντας στον πρόσφατο, αλλά και στον παλαιότερο πολιτικό του βίο, όλοι γνωρίζουμε τα λεγόμενά του και τις απόψεις του για τα Μνημόνια και το ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος τα εξέφραζε δημόσια προ είκοσι και πλέον μηνών… 
Όλοι όμως είδαμε κατόπιν τη μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα όλων των εποχών, όταν αργότερα όχι μόνο απαρνήθηκε τα «πιστεύω» του, για τα οποία τον εμπιστεύθηκαν οι εξαπατηθέντες ψηφοφόροι της τότε Νέας Δημοκρατίας, αλλά ακολουθώντας την τακτική του «συμφοιτητή» του, προσχώρησε στην ακριβώς αντίθετη ιδεολογία και πρακτική, γενόμενος «βασιλικότερος του βασιλέως», του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ, με κύριο αντάλλαγμα την πρωθυπουργική καρέκλα!!!
Αλλά και μετά την κατάληψη της «καρέκλας», δεν σταμάτησε να εξαπατά τον ελληνικό λαό με ψεύτικες υποσχέσεις και με καταστροφικές αποφάσεις, για κάθε τομέα ύπαρξης και λειτουργίας της χώρας και της κοινωνικής συνέχειας, αφού η χώρα παραδόθηκε ενυπόγραφα από τον ίδιο και τους κυβερνητικούς συνεταίρους του, κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, στις ορέξεις των ξένων τραπεζικών τοκογλύφων, που ζητούν ως νέοι αχόρταγοι βρυκόλακες, να πιούν και την τελευταία ρανίδα αίματος της Ελλάδας και του λαού της, ονομάζοντας τη πράξη τους αυτή «πορεία για τη σωτηρία της χώρας» και λίαν προσφάτως, «success story»!!!  
Αν αυτό δεν λέγεται άκρατη ξετσιπωσιά, τότε πώς αλλιώς λέγεται (ευγενικά);   
Και σαν συνέχεια των ανωτέρω, έχουμε το πιο πρόσφατο δείγμα άκρατης και συνεχόμενης ξετσιπωσιάς, που εμφάνισε ο Α. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ, όταν είπε με περίσσιο θράσος ότι «δεν είναι δυνατόν να κυβερνήσεις χωρίς να δώσεις και να κερδίσεις τη μάχη των ιδεών...».
Ποιών ιδεών όμως, όταν οι ιδέες του έχουν καταστεί άκρως αναποτελεσματικές, ανεφάρμοστες, αποτυχημένες και κατάπτυστες για την πλειοψηφία του λαού και κυρίως των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη οικονομική απόγνωση και αρκετοί στα πρόθυρα αυτοκτονίας…
Ακόμη, στην ίδια ομιλία του ο Α. Σαμαράς είπε ωμά και ανερυθρίαστα:
«Μεγάλες αποφάσεις δεν μπορείς να πάρεις, αν δεν πείσεις ότι έχεις σχέδιο κι αν δεν έχεις ανοικτό μέτωπο με το λαϊκισμό, γιατί για να έχεις το λαό μαζί πρέπει να λες την αλήθεια…»
Όπως καταλαβαίνετε ο άνθρωπος εκτός από ξετσίπωτος, έχει και μέγα θράσος που πάει πακέτο με την ξετσιπωσιά, καθότι ούτε σχέδιο (σωτηρίας) έχει, αυτός και οι συγκυβερνώντες, ούτε υστερούν σε καθημερινές εκφράσεις λαϊκισμού.
Όσο δε αφορά την αλήθεια που πρέπει να λέει στο λαό, αυτό μόνο γέλια, αλλά και πολύ θυμό μπορεί να προκαλέσει, τον οποίο σίγουρα θα γνωρίσει οσονούπω...
Ντίνος Μπάνος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive