«Απαραίτητη κίνηση» χαρακτήρισε το λουκέτο στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη σε μια προσπάθεια η ελληνική κεβέρνηση να εκπληρώσει την αξίωση της Τρόικα...
για τις 4.000 απολύσεις μέχρι τέλος του έτους. Παράλληλα, ο κ.
Χατζηδάκης αφήνει αιχμές κατά του τέως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη αναφέροντας ότι από τη στιγμή που δεν είχε κάνει τίποτα σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τον «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας τηλεόρασης.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο κ. Χατζηδάκης και ερωτώμενος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ανέφερε πως το προσωρινό λουκέτο ήταν μια απαραίτητη κίνηση. Πρόκειται για ένα κλείσιμο ορισμένης διάρκειας, μέχρι να γίνει μία αναδιάρθρωση της ραδιοτηλεόρασης και θα επαναλειτουργήσει με ένα μικρότερο προϋπολογισμό και λιγότερες μεγαλεπήβολες αξιώσεις.
«Βάλαμε λουκέτο στην ΕΡΤ για να ικανοποιήσουμε την Τρόικα»
Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στους λόγους που οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση στο να λάβει την απόφαση για τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας τηλεόρασης, αφήνοντας αιχμές για τον κ. Μανιτάκη.
«Εκτός αυτού, μοναδική δική μας επιθυμία ήταν να εκπληρώσουμε την αξίωση της Τρόικας, η οποία περιμένει από εμάς μέχρι το τέλος του χρόνου 4.000 απολύσεις υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Εως το τέλος Μαΐου έπρεπε να πάρουν το δρόμο της εξόδου 2.000 υπάλληλοι. Με δεδομένο ότι ο μέχρι τότε υπουργός δεν είχε κάνει κάποιες προτάσεις, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε την ΕΡΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Παράλληλα, ανέφερε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε «ένδειξη αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, αν και το πολιτικό κόστος ήταν υψηλό».
«Η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει κάτι που θα βλάψει τη σημερινή κυβέρνηση»
Ερωτώμενος για το αν άξιζε τον κόπο το κλείσιμο της ΕΡΤ για την απώλεια του τρίτου κόμματος της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε λέγοντας τα εξής: «Θα προτιμούσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Δημοκρατική Αριστερά. Αλλά γνωρίζουμε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι για αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην συνεργάτης μας στην τρικομματική έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει κάτι που θα βλάψει την (υφιστάμενη) κυβέρνηση»
«Θέλουμε μια φιλική για τις επιχειρήσεις οικονομία»
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα αναφέρθηκε και στις πολυπόθητες επενδύσεις, το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεπεράσει όλα τα προβλήματα, αλλά είμαστε σε καλύτερο δρόμο σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι, οπότε και αναλάβαμε τα ηνία της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στους λόγους που θα πρέπει να επιλεγεί η Ελλάδα για επενδύσεις έφερε τα παραδείγματα ξένων επενδυτών που παραμένουν στη χώρα, αλλά και σε άλλες εταιρείες όπως η Hewlett Packard που υπέγραψε συμβάσεις για τη μεταφορά υπολογιστών από το λιμάνι του Πειραιά προς την Ευρώπη.
Ιδιωτικοποιήσεις
«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Αλλά το οικονομικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο και οι ελληνικές τράπεζες είναι ξανά σε μία επισφαλή θέση. Συνεχίζουμε την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο θα πάρει λίγο χρόνο ακόμα έως ότου λειτουργήσει ξανά σωστά ο χρηματοπιστωτικός μας τομέας. Αυτό φυσικά επηρεάζει και τις ιδιωτικοποιήσεις. Παρόλα αυτά, όμως, συνεχίζουμε. Εχουμε την πώληση της ΔΕΣΦΑ και τη ΔΕΠΑ για την οποία θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Και θα υπάρξουν και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Σχεδιάζουμε για παράδειγμα παραχωρήσεις λιμένων και τοπικών αεροδρομίων. Το Fraport και το Αεροδρόμιο του Μονάχου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Βλέπετε, οι διεθνείς επενδυτές ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Και σύντομα θα αρχίσει ξανά η διαδικασία πώλησης του ΟΣΕ.
Σημείωσε, ότι η πώληση του ΟΣΕ θα έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Πριν από μερικά χρόνια ήταν η πιο προβληματική επιχείρηση της Ελλάδας, αν όχι ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ήδη τρεις ενδιαφερόμενοι, οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, αλλά και διαχειριστές σιδηροδρόμων από τη Ρωσία και την Κίνα.
«Δεν χρειαζόμαστε μέτρα τιμωρίας αλλά ένα σύμβολο αλληλεγγύης»
Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Ελληνα υπουργό αν αισθάνεται ότι έχει τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης. Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε κάποια ένταση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ιδιαίτερα στα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών. Αλλά το κλίμα τώρα είναι πολύ καλύτερο. Εν τούτοις περιμένουμε και αλληλεγγύη από τους εταίρους μας. Δεν χρειαζόμαστε μέτρα τιμωρίας, αλλά ένα σύμβολο αλληλεγγύης. Αυτό επιδρά στον ψυχολογικό τομέα και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό».
Βλέπει νέο κούρεμα του χρέους ο Χατζηδάκης
Ερωτώμενος για το αν ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα αποτελέσει ένα τέτοιο δείγμα αλληλεγγύης, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι εκπληρώνουμε τους όρους της Τρόικας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε πετύχει ένα διαρθρωτικό πλεόνασμα. Αν φανούμε αξιόπιστοι και εκπλήξουμε θετικά, τότε είμαι βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Και αυτό θα είναι η απόδειξη της δουλειάς μας».
- Τί Ωραίοι πού είσαστε μωρέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή, εάν σας πεί η Τρόϊκα να δώσετε τις γυναίκες σας γιά μία εβδομάδα, θα τίς δώσετε;;;
Τί ... λουκουμάδες είσαστε!!!
ΕΥΓΕ!!!
... Στην Υγειά μας Βρέ Παιδιά...!!!