Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Της Τρόικας το ανάγνωσμα

troikaΜε το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής κυβέρνησης να έχει επιστρέψει, καθιστώντας και πάλι δύσκολη την διαπραγμάτευση με την Τρόικα και ακόμη πιο δύσκολη τη δημοσιονομική μάχη, η κυβέρνηση έχει τρία καυτά προβλήματα: 1) να αποφύγει το τρίμηνο πάγωμα της χρηματοδότησης έως τον Σεπτέμβριο, 2) να πάρει ότι μπορεί από τη δόση, διότι διαφορετικά μπορεί να μην πληρώσει στο εσωτερικό μισθούς και συντάξεις, 3) να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή το μίνι-Μνημόνιο με τα μέτρα, ώστε να είναι εν τάξει στο eurogroupΟι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή με βασικά προβλήματα τις απολύσεις στο Δημόσιο, τον ΕΟΠΥΥ και...
το δημοσιονομικό κενό, ενώ φαίνεται να αποφεύγεται η μείωση συντάξεων ΟΑΕΕ, και ο φόρος ακινήτων το 2014 να πληρωθεί στις ΔΟΥ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το πρωτογενές έλλειμμα στο 5μηνο διαμορφώθηκε στα 830 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 629 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ωστόσο λόγω της πολύ μικρότερης δαπάνης για τόκους, το έλλειμμα φέτος συγκρατήθηκε στα 3,879 δις. ευρώ έναντι 8,08 δισ ευρώ πέρσι.
Η Τρόικα διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ της επόμενης δόσης, εάν δεν επέλθει τελική συμφωνία για όλα τα ζητήματα. Για το Δημόσιο η Τρόικα ζητά να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων και να μειωθεί ανάλογα ο αριθμός των υπαλλήλων που θα μπουν σε κινητικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση των εκπροσώπων της Τρόικα και πρότεινε «φόρμουλα» συμβιβασμού που συνίσταται στο να συνυπολογιστούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις στην κινητικότητα και να μειωθεί ο χρόνος κατά τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα να επισπευσθούν οι απολύσεις.
Η διαπραγμάτευση θα κλείσει όταν η Τρόικα θεωρήσει ότι το δημοσιονομικό κενό που επίσημα λέγεται ότι είναι 1-1,5 δις ευρώ το χρόνο, αλλά ορισμένοι μιλούν για 5 δις ευρώ, καλυφθεί με μέτρα ισοδυνάμου αποτελέσματος. Έτσι, την Δευτέρα θα ξέρουμε πώς θα είναι τελικά ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα εφαρμοστεί το 2014, πώς θα γίνει η κάλυψη των ελλειμμάτων του ΕΟΠΥΥ και πώς θα επιβληθεί η εισφορά στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ.
http://rizopoulospost.com/ths-troikas-to-anagnwsma/#ixzz2YIdqiqIV
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive