Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Α, εδω έχει δίκιο. Γ. Παπακωνσταντίνου: "Παραπέμπετε εμένα και επιβραβεύετε τον Βενιζέλο που έθαψε τη λίστα"

Για προσχηματική διαδικασία, προκατασκευασμένο πόρισμα και προειλημμένες αποφάσεις έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στη Βουλή για την παραπομπή του με βάση το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. "Τις κατηγορίες αυτές τις αρνούμαι απόλυτα και κατηγορηματικά. Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση  εγγράφου, ούτε παράβαση καθήκοντος", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συζήτηση στη Βουλή για την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο. "Σας προτείνουν να συστήσετε Ειδικό Δικαστήριο. Για πρώτη φορά από την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989", δήλωσε και πρόσθεσε:...
"Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται, μετά από 25 χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Γιατί τι άλλο εκτός από φάρσα -φαρσοκωμωδία- είναι αυτό που έχει εκτυλιχθεί έξι μήνες τώρα;".
Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι στο έργο της Προανακριτικής έγιναν κρίσεις "που παραβιάζουν κάθε δικονομικό κανόνα".
Τόνισε παράλληλα ότι η Επιτροπή του στέρησε τον ελάχιστο αναγκαίο χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία.
"Μέγεθος δικογραφίας: 20.000 σελίδες. Και  γι αυτές μου δόθηκαν αρχικά 7 ημέρες προθεσμία και ύστερα από τις διαμαρτυρίες μου, μου παραχωρήθηκαν άλλες 10 ημέρες", σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Για το πόρισμα της Επιτροπής ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι "κάνει επιλεκτική και ακραία μεροληπτική  χρήση στοιχείων και μαρτυριών, ενώ παραβλέπει μαρτυρίες και απλώς αγνοεί αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία".
"Μνημονεύεται μόνο ότι βολεύει στην κατασκευή της ενοχής μου - με απολύτως αστήρικτη και αυθαίρετη εξαγωγή συμπερασμάτων. Ό,τι δεν βολεύει, απλώς δεν αναφέρεται, λογοκρίνεται", τόνισε. 
Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για "πλήρη ευτελισμό της διαδικασίας" , επισημαίνοντας το "απίστευτο γεγονός ότι από τους 7 βουλευτές που υπογράφουν το πόρισμα της πλειοψηφίας, οι 2 δεν μετείχαν καν των εργασιών της Επιτροπής". 
"Το πόρισμα υπογράφουν 2 βουλευτές που συμμετείχαν μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, όταν αντικατέστησαν τα μέλη που υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Δεν έχουν εξετάσει μάρτυρες. Δεν έχουν μετάσχει στη συζήτηση. Τι ακριβώς πρόλαβαν να διαβάσουν από τις 20.000 σελίδες της δικογραφίας; Τι γνωρίζουν από την υπόθεση αυτή όπου έβαλαν την υπογραφή τους, για να στείλουν έναν άνθρωπο στο Ειδικό Δικαστήριο; Η Προανακριτική υποτίθεται πως λειτουργεί με βάση την ποινική δικονομία - και αυτοί απλώς πειθάρχησαν σε κομματικά κελεύσματα! Δύσκολα φαντάζεται κανείς μεγαλύτερη διακωμώδηση του θεσμού", δήλωσε.
"Στοχοποιούμαι γιατί υπήρξα ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο"Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι σήμερα έχει βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της επίθεσης γιατί αποτέλεσε τον υπουργό Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο. 
"Ορισμένοι νομίζουν ότι αν προσφέρουν στην κοινωνία το θέαμα μιας ανθρωποθυσίας, θα ανακουφιστεί η πίεση σε αυτούς, για όλα όσα οι πολίτες υφίστανται", δήλωσε. "Θα έχει βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος από την κυβέρνηση Παπανδρέου, για να επικεντρωθεί εκεί το ανάθεμα για όλα τα δεινά του τόπου. Να μην ασχοληθούμε με τους ΄πριν΄, να μην ασχοληθούμε με τους ΄μετά΄".
"Ναι, για όλα τα δεινά της χώρας, δεν φταίω εγώ. Δεν είναι μόνο ότι είναι άδικο να γίνεται προσπάθεια να ξεπλυθούν τα αμαρτήματα πολλών κυβερνήσεων, και των δύο κομμάτων, στην πλάτη μου. Είναι κάτι παραπάνω: είναι ανέντιμο", πρόσθεσε, ενώ ζήτησε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να αποφασίσουν "με βάση τα πραγματικά στοιχεία και την αίσθηση του δικαίου". 
Διαβάστε ακόμη:
Υπέρ της παραπομπής Γ. Παπακωνσταντίνου οι εισηγητές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive