Ένα πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη έναν χριστιανό νέο τον οποίο έκρινε ένοχο της κατηγορίας πως είχε στείλει βλάσφημα σύντομα μηνύματα κειμένου μέσω κινητού τηλεφώνου (SMS), όπως ανέφεραν σήμερα η αστυνομία και εισαγγελικές πηγές.
Δικαστήριο στην περιφέρεια Τόμπα Τεκ Σιχ στην κεντρική επαρχία Πουντζάμπ επέβαλε επίσης πρόστιμο που ανέρχεται σε 200.000 ρουπίες (περίπου 1.510 ευρώ) στον κατηγορούμενο Σατζάντ Μασίχ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη το Σάββατο. Η δίκη διεξήχθη μέσα σε μια φυλακή, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους των διαδίκων, και η απόφαση παρέμεινε μυστική ως σήμερα, που δημοσιεύθηκε από εφημερίδες του Πακιστάν.......
Ο δημόσιος κατήγορος Σέιχ Τζαβέντ δήλωσε ότι η αστυνομία είχε συλλάβει τον Μασίχ το 2011 διότι είχε στείλει σύντομα μηνύματα κειμένου σε μουσουλμάνους ιερωμένους τα οποία περιείχαν σχόλια που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.
Είναι η πρώτη γνωστή καταδίκη για βλασφημία στο Πακιστάν για μια υπόθεση που αφορά τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή του Διαδικτύου.
Ο δημόσιος κατήγορος είπε ότι θα υποβάλει αίτημα η υπόθεση να αναπεμφθεί σε υψηλότερο βαθμό, προκειμένου να ζητηθεί η επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του καταδικασθέντος.
Ένας χριστιανός δικηγόρος που υπήρξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μασίχ-και ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι θα υποβάλει έφεση.
Ο αμφιλεγόμενος νόμος περί βλασφημίας, ο οποίος είχε θεσπιστεί την δεκαετία του 1980, επί των ημερών του πρώην δικτάτορα στρατηγού Ζία ουλ Χακ, έχει επικριθεί επανειλημμένα από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τον χαρακτηρίζουν ένα μέσο για τον διωγμό θρησκευτικών μειονοτήτων.
Ο τότε κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάμπ είχε δολοφονηθεί από ένα μέλος της αστυνομικής φρουράς του το 2011 εξαιτίας των δηλώσεων τις οποίες είχε κάνει εναντίον των νόμων εναντίον της βλασφημίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.