Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. Ποιοι είναι οι δύο νέοι προσαχθέντες για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Εδώ και μια εβδομάδα, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη παρακολουθούσαν τις κινήσεις του 30χρονου αντιεξουσιαστή  και ενός νεαρού καταληψία, καθώς είχαν πληροφορίες ότι εμπλέκονται στο σχέδιο “Φοίνικας” που περιέγραφε σε προκηρύξεις της η οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.  Ένα σχέδιο που περιελάμβανε μπαράζ επιθέσεων σε όλη την Ελλάδα... Η ανάληψη ευθύνης με προκήρυξη -την Πέμπτη- με την οποία η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» με κείμενό της στο δικτυακό τόπο Indymedia (ΠΟΥ "ΕΚΛΕΙΣΕ" Ο ΔΕΝΔΙΑΣ!!) ανέλαβε την ευθύνη του φακέλου βόμβα που εστάλη -στις 3 Ιουλίου 2013- σε απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας  επιτάχυνε τις διαδικασίες....
και έτσι αργά χθες το βράδυ  οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προχώρησαν στις δύο προσαγωγές από σπίτι στην περιοχή της Σταυρούπολης και από κατάληψη στη Θεσσαλονίκη. 
Τα δύο άτομα, μάλιστα, μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα. 
Τους δύο προσαχθέντες οι αστυνομία να συνδέει  με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και κατ' επέκταση FAI και το σχέδιο Φοίνικας και εκτιμά πως είχαν ξεκινήσει τη δημιουργία ενός νέου πυρήνα της οργάνωσης με στόχο να χτυπήσουν πρόσωπα που συνδέονται με τους συλληφθέντες συντρόφου τους. 

Έτσι επιχειρούν να στείλουν το δέμα -  βόμβα στον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατική που ήταν επικεφαλής των ερευνών όταν συνελήφθησαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς,  ενώ φέρεται να χτύπησαν με βόμβες και τα αυτοκίνητα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στις 7 Ιουνίου και κατά αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου στις 12 Ιουνίου στο Άργος.

Ποιοι είναι οι δύο  

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για την υπόθεση. Περιμένει οι δυο νεαροί να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια να κάνει επίσημη ενημέρωση. 

Ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως ο πρώτος είναι ένας άνδρας ηλικίας 30 χρόνων, γνωστός αντιεξουσιαστής της Θεσσαλονίκης που έχει προσαχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια. 

Θεωρείται ιδιαίτερα δραστήριος και εκτιμάται πως θέλησε να αναβαθμίσει τη δράση του και να μπλεχτεί στο αντάρτικο πόλης. 

Μάλιστα στο σπίτι του στην Σταυρούπολη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, που ελέγχεται προκειμένου να διαπιστωθεί εαν από εκεί στάλθηκε η προκήρυξη...

Ο δεύτερος προσαχθείς είναι  περίπου 30, όμως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές. Η προσαγωγή  του έγινε από χώρο που βρισκόταν  υπό κατάληψη και μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ρόπαλα, μπουκάλια και  κράνη.

Οι πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική λένε πως αυτοί οι δύο είναι  οι άνθρωποι που έστειλαν τον παγιδευμένο  δέμα στον απόστρατο αξιωματικό της  ΕΛ.ΑΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive