Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η επίσκεψη Σόιμπλε θα συνοδεύεται από... νέα μέτρα

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να προσδοκά ένα μήνυμα συμπαράστασης και επιβράβευσης από τον Γερμανό υπουργό, Β. Σόιμπλε, ο οποίος θα φτάσει στην χώρα μας στις 18 Ιούλιου, ωστόσο σύμφωνα με τις «απαισιόδοξες» εκτιμήσεις η επίσκεψη θα συνοδεύεται από… νέα μέτρα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να κρατήσει αδιάλλακτη στάση σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, θέτοντας ως μοχλό πίεσης το κούρεμα του ελληνικού χρέους, που ενδεχομένως θα δώσει ανάσα στο δημοσιονομικό πρόγραμμα.
Κυβέρνηση και τρόικα θα κληθούν να απαντήσουν μετά την αξιολόγηση των ελεγκτών αν υπάρχει δυνατότητα να πετύχει το πρόγραμμα που εφαρμόζεται για την ελληνική οικονομία.
Μέχρι τώρα πάντως ο στόχος για πρωτογενές ισοζύγιο το 2013 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014 δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται. Η τρόικα γνωρίζει ότι η αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις ανάγκες του προγράμματος, αλλά και η μη εφαρμογή των συμφωνηθέντων έχουν δημιουργήσει ένα δημοσιονομικό κενό που αγγίζει τα…

2 δις ευρώ για την διετία 2013 – 2014.
Την ίδια ώρα ανησυχία έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών,  καθώς γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων, αλλά και να καλυφθεί η μαύρη τρύπα, η οποία στο πρώτο εξάμηνο έχει εκτοξευτεί στα 1, 62 δις. ευρώ.
Με όλα αυτά τα δεδομένα η επίσκεψη του κ. Σόιμπλε μοιάζει να έχει σκοπό πιο πολύ την… προετοιμασία για λήψη νέων μέτρων, παρά την επιβράβευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive