Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γερμανικό Επενδυτικό Ταμείο υπογράφει ο Σόιμπλε

soimpleΜνημόνιο για τη σύσταση Αναπτυξιακού Επενδυτικού Ταμείου στην Ελλάδα με διεύθυνση και κεφάλαια από την γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW θα υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη την Πέμπτη στην Αθήνα. Στόχος είναι να εμπλακούν και ελληνικά κεφάλαια από τα Ιδρύματα Ωνάση και Νιάρχου, ενώ έχουν ξεκινήσει επαφές με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) καθώς και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) ώστε να εξετασθεί η στήριξή τους....

Το γερμανικό επενδυτικό Ταμείο αποτελεί την εμπροσθοφυλακή των γερμανικών επενδύσεων, ώστε να προετοιμασθεί το έδαφος να σημαντικές επενδύσεις σε καίριους παραγωγικούς τομείς, όπως στην ενέργεια και τον τουρισμό.
Η KfW προγραμματίζει να κινητοποιήσει κεφάλαια και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και της γαλλικής Caisse de depots.
Η επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά, και των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων που όμως προκαλεί δυσπιστία στην εγχώρια αγορά, καθώς είναι πλέον γενικευμένη η πεποίθηση ότι η πολιτική που εφαρμόζεται απλώς εδραιώνει την ύφεση και την ανεργία. Η εμμονή στις απολύσεις ή στο άνοιγμα των καταστημάτων και την Κυριακή βρίσκει τον εμπορικό κόσμο της χώρας απόλυτα αντίθετο.
Οικονομικός παράγοντας σχολίαζε σκωπτικά το μνημόνιο δημιουργίας του προαναφερθέντος επενδυτικού ταμείου λέγοντας πως «αν είναι να διαχειριστεί κεφάλαια στα οποία έχει πρόσβαση η Ελλάδα, τότε ποιο είναι το κέρδος για τη χώρα, αφού αυτά μπορεί και η ίδια να τα διαχειριστεί. Θα ήταν ειρωνικό τα κεφάλαια που θα αντληθούν για την Ελλάδα να καταλήξουν σε γερμανικές εταιρείες που δήθεν θα επενδύουν στην Ελλάδα…». Σωστό κι αυτό. Είναι ανάλογο με αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες».
http://rizopoulospost.com/germaniko-ependytiko-tameio-ypografei-o-soimple/#ixzz2ZL0Eas00
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive