Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΙΧ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΠΑΠΠΟΥ) ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

"Φως" Θεσσαλονίκης (14-11-1954). Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου διακηρύσσει την πεποίθησή του ότι ο κατοχικός υπουργός Σωτήριος Γκοτζαμάνης ήταν τότε η "μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία του τόπου" και ότι προσέφερε ανεκτίμητες εθνικές υπηρεσίες στην πατρίδα κατά την κατοχή με τη σύναψη των κατοχικών δανείων....


Τέταρτος από δεξιά ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Γκοτζαμάνη στις δημοτικές εκλογές 1954. Μια σημείωση: Ο τρίτος από δεξιά Κωνσταντίνος Βρέλλας το 1934 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που υποστηρίχθηκε από τα ΕΕΕ (την περίφημη αντισημιτική και φασιστική οργάνωση που κατηγορήθηκε ότι είχε διαπράξει τον εμπρησμό του συνοικισμού Κάμπελ).












Το φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, στο οποίο δημοσιεύεται με την υπογραφή του κατοχικού πρωθυπουργού Τσολάκογλου η παραχώρηση του προνομίου για το ηλεκτρικό εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας στον Γεώργιο Μ. Παπακωνσταντίνου, τον παππού του συνονόματου και συνεπώνυμου υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου που υπέγραψε το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive