Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ (Λιτόχωρο 11/7/2013)

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, επισκέφθηκε χθες την Πιερία, όπου προήδρευσε (ΕΔΩ)
της διευρυμένης συνεδρίασης των Προέδρων και μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών ΛΑ.Ο.Σ Μακεδονίας- Θράκης.
Στην ομιλία του ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι η χώρα οδεύει προς εκλογές και έθεσε σε άμεση ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό.
Στη συνέχεια μετέβη στο Λιτόχωρο Πιερίας, προκειμένου να παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν του η Διοικούσα Επιτροπή του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής στις εγκαταστάσεις του Αλεξανδρείου Ιδρύματος.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:...
«Χρειαζόμαστε από σας άλλη μια φορά οξυγόνο. Μιλάω για το οξυγόνο του πατριωτισμού. Δυστυχώς. Μετά από 20 μόλις χρόνια, που είναι μια κουκκίδα στην ιστορία, κάποιοι φαίνεται να ξεχνούν τις παρακαταθήκες, τους θεσμούς και τις δεσμεύσεις που έχουμε απέναντι στην ιστορία εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια.
Πριν 20 χρόνια, όλοι μαζί, πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για να πούμε ότι το όνομα «Μακεδονία» είναι παράγωγο, δεν θα δοθεί ποτέ στους καπηλευτές της ιστορίας, τους Σκοπιανούς.
Σήμερα λυπάμαι να πω ότι είμαι σχεδόν μόνος. Εκεί χρειάζεται το οξυγόνο του πατριωτισμού. Όποιον συναντάτε όποιον βλέπετε, με όποιον συνομιλείτε να του θυμίζετε αυτήν την υποχρέωση.
Την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας, απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται το όνομα «Μακεδονία».
Το έχουν συμφωνήσει! Το έχουν τελειώσει και απλώς δεν τολμάνε να το πουν.
Και αντιμεταθέτουν την ημερομηνία ανακοινώσεως.
Πρέπει λοιπόν αυτή την υστάτη στιγμή, να ενωθούμε όλοι κάτω από το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Να διδαχθούμε από τον Αριστοτέλη, τον σπουδαιότερο των φιλοσόφων. Να θυμίσουμε σε όλους τους βαρβάρους ότι ο Αριστοτέλης, ο Πρωταγόρας, ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος δίδασκαν, μίλαγαν και διέδωσαν σε ελληνική και όχι σε σλάβικη διάλεκτο.
Ας το καταλάβουν καλά. Εγώ είμαι έτοιμος να πάω σε ένα τραπέζι συζητήσεων εάν…μου βρουν έστω και μία επιγραφή από την μεγάλη περίοδο της ιστορίας μας την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που να μην είναι ελληνική. Όλες οι επιγραφές στα Σκόπια είναι ελληνικές και καταμαρτυρούν ότι η ιστορία των Ελλήνων έφτασε εκεί. Και φυσικά, αν χρειαστεί θα ξαναφτάσει.
Η ανάγκη της χώρας σε χρήματα είναι μεγάλη. Η ανάγκη της χώρας για φίλους είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Όμως, καμία ανάγκη δεν πρέπει να «γονατίσει» την αξιοπρέπεια μας, το σεβασμό στο παρελθόν μας.
Δεν πρόκειται ποτέ και για κανένα λόγο για λίγα δολάρια ή ευρώ να ξεπουλήσουμε το Μέγα Αλέξανδρο.
Έκανε τόσα πολλά για την Ελλάδα, έκανε τόσα πολλά για τη Μακεδονία, έκανε τόσα πολλά για την ιστορία, που δεν αξίζει τον κόπο να την «ξεπουλήσουμε» για μερικά δολάρια ή ευρώ.
Η Ελλάδα δυσκολεύεται να στήσει νέους ανδριάντες, ενώ ο γείτονας μας, σε κάθε χωριό, όχι σε κάθε πόλη, στήνει και ένα άγαλμα του Αλεξάνδρου και του Φιλλίπου. Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς που έχουμε μέσα στην καρδιά μας, την Ελλάδα, την ιστορία, τις παραδόσεις, να έχουμε αυτό το υπέροχο ίδρυμα, και αυτό το ίδρυμα να μην έχει τον προστάτη του. Τον Μέγα Αλέξανδρο.
Με πάρα πολύ χαρά δέχτηκα να στήσουμε εδώ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όποιος περνάει από την εθνική οδό να τον βλέπει.
Να συμβολίσει την πορεία από τη Δύση προς την Ανατολή. Και αν χρειαστεί και το απαιτήσουν οι ανάγκες για την ελευθερία θα ξανα-προχωρήσουμε προς την Ανατολή. Γιατί ο Έλληνας είναι θυμωμένος. Με αγώνα, με δράση, με πόλεμο για την ελευθερία και μόνο για την ελευθερία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive