Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Blue Sky ΒΙΝΤΕΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ BLUE SKY. «Έχουμε τους τρεις της κυβέρνησης που λένε «ΝΑΙ σε όλα» του Μνημονίου και τους έξαλλους που λένε «ΟΧΙ σε όλα» ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. Ούτε το μνημόνιο είναι ιδεολογία, αλλά ούτε και το αντιμνημόνιο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κάνουν καμία πρόταση. Το πράγμα δεν βγαίνει».ΒΙΝΤΕΟ>>
 Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ BLUE SKY και στους δημοσιογράφους Γ. Λοβέρδο και Σ. Κοτρώτσο.
Για πιθανή επιστροφή του στην ΝΔ
Το ακούω και το διαβάζω και εγώ αυτό το σενάριο και δεν ξέρω πως θα γίνει.
Υπήρξε μια εποχή που ο κ. Σαμαράς με έλεγε «λαγό» και εγώ τον έλεγα «Τρελαντώνη». Αυτό όμως δεν απαγόρευσε στο να βρεθούμε και να συζητήσουμε κάποια πράγματα μετά τις πρώτες εκλογές, και κοινός παρονομαστής ήταν το ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει στην αναρχία του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, εμείς θέσαμε κάποια πράγματα για το μνημόνιο που ο κ. Σαμαράς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και έτσι δεν ευδοκίμησε αυτή η συνάντηση. Αυτά πέρασαν. Η εποχή που διανύουμε απαιτεί ήρεμη σκέψη. Το θέμα δεν είναι να συναντηθούν οι πολιτικοί, αλλά να συναντηθούν οι πολιτικές. Αλλά φοβάμαι ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια ευρύτερη συζήτηση με ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί με την υπογραφή τους. Υπάρχουν πιέσεις και από τους ολιγάρχες –όλοι αυτοί που πέρυσι μου γύρισαν την πλάτη- να συμμετέχω σε μια συζήτηση.
Έθεσα τρεις όρους στην κυβέρνηση που τους αθέτησαν
Το κόμμα μας δεν υπήρξε ποτέ έξαλλο. Ήμουν ο πρώτος που μίλησα για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Αν με άκουγε τότε ο κ. Σαμαράς, δεν θα ήμασταν τώρα τόσο βουλιαγμένοι σαν χώρα.
Όταν μπήκα στην κυβέρνηση Παπαδήμου, το έκανα για να σώσω την πατρίδα, γνωρίζοντας ότι αυτό θα μου κόστιζε την θέση μας στη Βουλή. Μπήκα για να βοηθήσω την χώρα μου, θέτοντας τρεις προϋποθέσεις:
Όχι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
Όχι σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας
Όχι στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας
Τότε τα δέχθηκαν, αλλά αθέτησαν την συμφωνία τους και γι’ αυτό έφυγα από την κυβέρνηση.
Στην τελευταία μας συζήτηση, τους είχα πει ότι το πράγμα δεν βγαίνει και να πάμε να το νομιμοποιήσουμε μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και επιβεβαιώθηκα.
Για την επιλογή Παπαδήμου
Αν και πάντα ήμουν και είμαι κατά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, της τριμερούς, των τραπεζιτών, επέλεξα για πρωθυπουργό τον άνθρωπό τους –τον κ. Παπαδήμο- γιατί ήξερα ότι δεν θα του μπουν εμπόδιο, δεν θα στραπατσάρουν τον δικό τους άνθρωπο και αντιθέτως θα τον αβαντάρουν, ώστε η Ελλάδα να πάρει μια ανάσα χρόνου 6 μηνών.
Για το σενάριο της δημαρχίας
Ακούγεται τον τελευταίο καιρό το όνομα μου για Δήμαρχος. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με την ΝΔ γι’ αυτό το θέμα. Εγώ δεν το είχα καν σκεφθεί αυτό το σενάριο. Δεν είχα κάνει κάποια διαβήματα. Είναι κάτι που το σκέφτομαι και ακούω πάρα πολύ κόσμο να μου λέει να πάω, προκειμένου να μην βγει ο κ. Κασιδιάρης. Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας πρέπει να έχει μια αποδοχή από τον κόσμο. Και δεν νομίζω ότι ο κ. Κασιδιάρης έχει την αποδοχή που χρειάζεται. Εγώ είχα μια μεγάλη παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο, ως αντιπρόεδρος μάλιστα των Ευρωσκεπτικιστών.
Αν δεχθώ, θα βγω αυτόνομα, αλλά με την προϋπόθεση να έχω μια ευρεία υποστήριξη και για συγκεκριμένο στόχο (π.χ για να χτυπήσω την Χ.Α). Αλλά δεν είναι κάτι που είναι στις προτεραιότητές μου.
Για τον κ. Καμίνη
Ο κ. Καμίνης δεν είχε το ανάστημα της κ. Μπακογιάννη ή του κ. Αβραμόπουλου.
Η Αθήνα θέλει έναν Τζουλιάνι. Εγώ αν ήμουν δήμαρχος, θα είχα εφοδιάσει όλη την Δημοτική Αστυνομία με σπρέι για να τα χρησιμοποιούν όποτε βλέπουν παράνομο εμπόρευμα, και να το καταστρέφουν. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε στη Βουλή ότι χάνουμε 4 δις. σε ΦΠΑ από λαθραίο εμπόριο.
Για την άδεια του ΑΡΤ
Εξέπεμπα αναλογικά για 23 χρόνια από 110 πομπούς σε όλη την Ελλάδα. Και απλά τους ζήτησα να μπορώ να εκπέμπω και ψηφιακά. Όταν το 1998, ο κ. Ρέππας έδινε τις άδειες των καναλιών, οι μόνοι που είχαμε φάκελο ήμασταν εμείς. Δεν είχε ούτε καν το ΜEGA και ο ANT1. Πάρθηκαν δικαστικές αποφάσεις, όπως από το δικαστήριο Θεσσαλονίκης που επικύρωσε ότι καλώς εκπέμπουμε.
Όσον αφορά αυτό που ακούγεται ότι η άδεια που δόθηκε στον ΑΡΤ ήταν «δωράκι» του κ. Σαμαρά, τότε αν ο κ. Σαμαράς μπόρεσε και έπεισε δύο κυρίες –την κ. Λίνα Αλεξίου (μητέρα της Ζ. Κωνσταντοπούλου) και την Ε. Δεμίρη- τότε είναι ο απόλυτος επικυρίαρχος.
Για το οικονομικό αδιέξοδο
Όταν έγινε το PSI, η Ελλάδα είχε τραπεζικό απόθεμα 1 εκατ. ευρώ. Αναρωτιέμαι πόσο θα είναι τώρα, από την στιγμή που συνεχώς εισάγουμε, κάνουμε εξαγωγή συναλλάγματος 36 δισ. ευρώ το χρόνο μέσω των ξένων μεγάλων επιχειρήσεων (Lidl, Carrefour κλπ) που κάνουν το 80% των λιανικών πωλήσεων και από την άλλη, οι λαθρομετανάστες στέλνουν στις χώρες τους άλλα 12 δις. το χρόνο. Συν την διαφορά 4 με 5 δις. από την διαφορά εισαγωγών-εξαγωγών, φτάνουμε στα 53 δις. απώλειες τον χρόνο. Άρα πως θα βγούμε στις αγορές;
Τι θα έλεγα στην τρόικα
Εγώ θα έλεγα στην τρόικα: «Κάνατε λάθη, αποτύχατε, δώστε μου την αποζημίωσή μου, αλλιώς θα σας πάω στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια».
Τους έλεγα να πάμε και οι πέντε να διαπραγματευτούμε με τη κ. Μερκελ αλλά δεν ήθελαν γιατί ο καθένας είχε κάνει τις δικές του συμφωνίες.
Για την άνοδο της Χ.Α.
Ο κόσμος δεν ψηφίζει Μιχαλολιάκο για πρωθυπουργό. Τον ψηφίζουν για να πάρουν εκδίκηση από τους πολιτικούς για ότι έκαναν. Άρα, λέω στον ελληνικό λαό να ψηφίσει με ευθύνη, αν δεν θέλει να έχει μια Βουλή σαν την τωρινή, την χειρότερη από την μεταπολίτευση και μετά.
Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Την ώρα που 1.619 οικογένειες πήγαν τα παιδιά τους στα χωριά SOS και πάνω από 4.000 συνέλληνες αυτοκτονήσανε, εμείς ασχολούμαστε με το αντιρατσιστικό.
Οι αντιρατσιστικοί νόμοι γίνονται για να καλύψουν το ολοκαύτωμα. Και ο κ. Αβραμόπουλος –μεγάλος διπλωμάτης- ξέρει πως αν δεν πάρει την ευχή απ’ τα «σκουφάκια» δεν προχωράει και εκείνοι του είπανε πως είναι ευχαριστημένοι από το χειρισμό μας για το ολοκαύτωμα.
Για τα επεισόδια στην Τουρκία
Πιστεύω, αυτό που γίνεται στην Τουρκία, έχει αφετηρία την Αμερική. Ότι έγινε στην Τυνησία, Αλγερία, Αίγυπτο, ήταν επέμβαση των Αμερικάνων για να ελέγξουν το παιχνίδι. Πιστεύω σε αυτό συνέτεινε η έπαρση του κ. Ερντογάν με τα τελεσίγραφα που έθεσε στον κ. Ομπάμα στην επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο. Δεν νομίζω ότι μπορούν να τον «φάνε», απλά τον «κονταίνουν» λίγο. Ο κ. Ερντογάν έχει δύο επιλογές: Ή να κάνει εξαγωγή της κρίσης, με αντίκτυπο εμάς –που είναι το ασθενέστερο σενάριο- ή να δείξει ότι είναι περισσότερο Ευρωπαίος και να κρατηθεί στα πλαίσια της Ευρώπης.
Για τον κ. Δένδια
Σε βαρύτατης μορφής εγκλήματα είμαι υπέρ της θανατικής ποινής.
Ο κ. Δένδιας είναι στη σωστή κατεύθυνση, πολύ διαφορετική απ’ αυτή που ήταν ο κ. Παυλόπουλος που έλεγε δημόσια «ευχαριστούμε αυτούς που προτιμούν την Ελλάδα για διαμονή». Ο κ. Δένδιας κατηγορείται από τους Χρυσαυγίτες -και λένε ότι έχουν και στοιχεία- ότι είναι Μασώνος και νομικός σύμβουλος της οικογένειας Ρότσιλντ. Χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία στις εφημερίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive