Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ. Στο τραπέζι δημοψήφισμα για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί

Στο τραπέζι δημοψήφισμα για την ανάπλαση του πάρκου ΓκεζίΑνοιχτό άφησε η τουρκική κυβέρνηση το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που θα αφορά στο σχέδιο ανάπλασης του πάρκου Γκεζί στην Ταξίμ της Κωνσταν τινούπολης, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Χουσεΐν Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με αντιπροσωπεία 11 ατόμων που εκπροσωπούν την πλατφόρμα του πάρκου Γκεζί, ο Τσελίκ αποσαφήνισε πως το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη,...
ενώ διευκρίνισε ότι η κατεδάφιση του πολιτιστικού κέντρου Ατατούρκ, που εξαγριώνει επίσης τους διαδηλωτές, θα προχωρήσει κανονικά.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ερντογάν παίρνει ένα ρίσκο με το δημοψήφισμα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσει εναντίον του. Επίσης, η κυβέρνηση δεν φάνηκε πρόθυμη για άλλες υποχωρήσεις και «διέταξε» όσους παραμένουν στο πάρκο Γκεζί να αποχωρήσουν άμεσα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί να συνεχιστεί επ' άπειρον η κατάληψη του πάρκου. «Εκείνοι που έχουν κακές προθέσεις ή επιδιώκουν να προκαλέσουν και παραμένουν στο πάρκο θα βρεθούν απέναντι στην αστυνομία», δήλωσε ο Τσελίκ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δέχθηκε στα γραφεία του στην Αγκυρα ακαδημαϊκούς, φοιτητές και καλλιτέχνες. Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και περιβαλλοντικές οργανώσεις, περιλαμβανομένης της Greenpeace, αρνήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση εξαιτίας του «κλίματος βίας» στην Τουρκία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με εκπροσώπους των διαδηλωτών σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το κλίμα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα φαινόμενα βίας δεν θα γίνουν ανεκτά
Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με εκπροσώπους των διαδηλωτών σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το κλίμα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα φαινόμενα βίας δεν θα γίνουν ανεκτά
Στην Ταξίμ, η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη μετά και τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής. Τέτοια ήταν η σφοδρότητα, που ξένοι ανταποκριτές μετέδωσαν πως η Ταξίμ είχε μετατραπεί σε «υπαίθριο νοσοκομείο».
Ουάσιγκτον και Βερολίνο εξέφρασαν τη δυσφορία τους στην Αγκυρα για τις βίαιες εικόνες καταστολής των διαδηλωτών
Ουάσιγκτον και Βερολίνο εξέφρασαν τη δυσφορία τους στην Αγκυρα για τις βίαιες εικόνες καταστολής των διαδηλωτών
Στο μεταξύ στην Αγκυρα, χιλιάδες δικηγόροι διαδήλωσαν μαζικά κατά της βίαιης αντιμετώπισης δεκάδων συναδέλφων τους που τέθηκαν προσωρινά υπό κράτηση στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Τρίτης.
ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συστάσεις στην Αγκυρα για διάλογο και αποκλιμάκωση
Την ανησυχία τους για τα γεγονότα στην Τουρκία εξέφρασαν για άλλη μια φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προέτρεψαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάλογο με τους διαδηλωτές. «Θεωρούμε ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία της Τουρκίας θα είναι εγγυημένη καλύτερα μέσω της κατοχύρωσης της ελευθερίας της έκφρασης, της συγκέντρωσης και του συνεταιρισμού, καθώς και της ελευθερίας στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν.
Αλλά και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σημείωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση στέλνει λάθος μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των διαδηλωτών, χαρακτηρίζοντας «ενοχλητικές» τις εικόνες καταστολής στην Ταξίμ. «Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό Ερντογάν την αποκλιμάκωση της κατάστασης, στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών, καθώς και την επιδίωξη εποικοδομητικού διαλόγου», δήλωσε.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο προφανώς της προάσπισης της ελευθερίας στα μέσα ενημέρωσης, το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας (RTUK) προχώρησε στην... επιβολή προστίμων σε τηλεοπτικά δίκτυα, για τη ζωντανή αναμετάδοση των γεγονότων που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο πάρκο Γκεζί. Το αιτιολογικό; Η μετάδοση αυτών των εικόνων «πλήττει τη φυσική, ηθική και πνευματική ανάπτυξη των νέων και των παιδιών στη χώρα», ανέφερε το Ραδιοτηλεοπτικό.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive