Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Στον τοίχο της Καισαριανής μας φέραν από πίσω

toixos kaisarianisΘα μπορούσε να θεωρηθεί και ως αστείο! Ακόμα περισσότερο, όταν άκουσα πριν δέκα ημέρες σε βραδινή ραδιοφωνική εκπομπή, τον Διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος, στη προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναλώθηκε σε μια επιχειρηματολογία αστεία! Ανέφερε πως δε πρόκειται να πουληθεί ο χώρος που βρίσκεται το μνημείο αλλά ένα κομμάτι γης το οποίο είναι όμορο του κομματιού στο οποίο έχει κατασκευασθεί το μνημείο και βρίσκεται στο περιβάλλοντα χώρο του σκοπευτηρίου!!! Ίσως ο Διευθυντης του ΤΑΙΠΕΔ δε γνώριζε (;) πως, οι αντιστασιακοί Έλληνες δεν εκτελέστηκαν στο χώρο όπου βρίσκεται το μνημείο αλλά σε όλο το κομμάτι γης! Πολλές φορές δε, οι Γερμανοί δεν έστηναν τους προς δολοφονία ήρωες μπροστά στο «τοίχο»! Έκαναν...
τη δουλειά κάπου μέσα στην αλάνα για να τελειώνουν!! Ήταν 1η Μαΐου όπου μετά το προσκλητήριο άρχισε η εκφώνηση του καταλόγου των μελλοθανάτων που συντάχτηκε σε ειδικό γραφείο της οδού Μέρλιν όπου συστεγάζονταν τα Ες-Ες με την Ειδική Ασφάλεια. Με τον αριθμό 71, εκφωνήθηκε το όνομα Ναπολέων Σουκατζίδης, ο οποίος επειδή γνώριζε τη γερμανική γλώσσα εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Τότε επεμβαίνει ο διοικητής του στρατοπέδου Karl Fischer. – «Όχι εσύ! Όχι εσύ Ναπολέων! ».
Η απάντησή του θα μείνει σύμβολο αυτοθυσίας :
- «Δέχομαι, κύριε διοικητά, τη ζωή, με τον όρο πως δεν πρόκειται να την πάρω από άλλο κρατούμενο. Μόνο όταν η θέση μου μείνει κενή!».
Το ίδιο συμβαίνει και με τον στρατοπεδάρχη του Χαϊδαρίου Αντώνη Βαρθολομαίο.
Τους φόρτωσαν και τους 200 σε έξι αυτοκίνητα και τους οδήγησαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Στη διαδρομή ως το Σκοπευτήριο οι μελλοθάνατοι πέταξαν μέσα από τα αυτοκίνητα σημειώματα με διευθύνσεις των δικών τους με κάποιο μήνυμα. Στο Σκοπευτήριο τους χώρισαν σε εικοσάδες. Στην τελευταία εικοσάδα έβαλαν τον Σουκατζίδη, για να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν ως διερμηνέα. Η πρώτη εικοσάδα πήρε θέση απέναντι από τις κάννες των όπλων. Η τελευταία φράση των ηρώων ήταν:
- Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η λευτεριά!
Ακολούθησαν και οι υπόλοιποι…
Και τώρα, η Ελλάδα! Μια Ελλάδα που οφείλει την ελευθερία της και σε αυτούς τους ήρωες, αντί να προβάλει όλες αυτές τις εγκληματικές πράξεις και τα εγκλήματα πολέμου από τους Γερμανούς εις βάρος των Ελλήνων, οραματίζεται εμπορικά πάρκα δίπλα σε αυτούς τους ναούς! Ευτυχώς, μετά τη κατακραυγή του κόσμου, το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως οπισθοχωρεί!
Η επαγρύπνηση όμως συνεχίζεται γιατί, μέσα στη λίστα με τα 3.500 ακίνητα προς ιδιωτικοποίηση, θα υπάρχουν πολλά…σκοπευτήρια!!! Σκοπός τους δεν είναι η ιδιωτικοποίηση της ακίνητης περιουσίας αλλά η διαγραφή της λησμονιάς που ξυπνά με όλα αυτά τα μνημία!
 http://rizopoulospost.com/ston-toixo-ths-kaisarianhs-mas-feran-apo-pisw/#ixzz2VZG6XWgz
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive