Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακρόαση της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ τη Δευτέρα

Έγγραφο αίτημα ακρόασης προς τον εισηγητή της υπόθεσης Σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, το οποίο έγινε δεκτό, υπέβαλε σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Δ. Περπατάρης, προκειμένου να παρασταθεί ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, ενόψει της κρίσιμης ετυμηγορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το πάγωμα ή μη της κυβερνητικής απόφασης με την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 5.00 το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου και την ίδια μέρα αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο επί της αίτησης της ΠΡΟΣΠΕΡΤ με την οποία ζητεί να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που θα αναστέλλει την απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.....
και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι η κύρια προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 27 Σεπτεμβρίου 2013. Νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι η επικείμενη απόφαση του προέδρου του ΣτΕ Κ. Μενουδάκου είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, θα είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο δικαστήριο θα πάει κόντρα στη νομολογία που έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα και θα αναστείλει έστω και προσωρινά την Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση της ΕΡΤ. Ενδεχόμενη κρίση του ΣτΕ για προσωρινή αναστολή της επίμαχης απόφασης θα οδηγήσει στη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive