Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Big Brother το Δημόσιο: Γίνε ρουφιάνος, καρφί, καταδότης. Κατήγγειλε συνάδελφο και πάρε bonus!

Big Brother το Δημόσιο: Κατήγγειλε συνάδελφο και πάρε bonus!Η πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο έρχεται εκ των έσω, αφού οι υπάλληλοι που θα αποκαλύπτουν (καρφώνουν) κακοδιαχείριση και διαφθορά στο δημόσιο, θα επιβραβεύονται... έχοντας φυσικά ισχυρά κίνητρα για να το κάνουν! Τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να καταρτίσουν νομοθετική ρύθμιση στα πρότυπα του αμερικανικού μοντέλου του whistleblowing, που χρησιμοποιείται από τη 10ετία του ’70 στη Αμερική και σιγά σιγά «κατακτά» και την Ευρώπη. Θα αφορά σε υπαλλήλους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα....
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που θα μπουν στη διαδικασία να καταγγέλλουν συναδέλφους τους για φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης θα έχουν και κίνητρα. Αυτά θα είναι από μπόνους ή προαγωγή μέχρι αύξηση μισθού και ειδικό καθεστώς εργασίας. Εκτός από αυτό, θα προστατεύονται από εκδικητικές συμπεριφορές. Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίων δημοσίων υπαλλήλων και νικητής, ποιός άλλος... το κράτος! Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως εξετάζεται να προβλέπει η ρύθμιση την απαλλαγή του υπαλλήλου που κάνει την καταγγελία από τυχόν ευθύνες που θα αφορούν παραβίαση απορρήτων ή παραβίαση καθήκοντος εχεμύθειας, απαγόρευση άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του και παροχή εγγυήσεων για την υπηρεσιακή του κατάσταση.

2 σχόλια:

  1. Διαφονώ με το "Γίνε ρουφιάνος,καρφί,καταδότης."Δηλαδή τι προτιμάτε να βλέπουμε τον λαδιάρη να τα παίρνει,τον καπανατζή
    να μη δουλεύει, τον φοροκλέφτη να μην δίνει απόδειξη και να λέμε καλλά κάνουν;Εγώ προτιμώ να με λένε ρουφιάνο, καρφί και καταδότη παρά να με λένε κορόϊδο.Όταν πάω κάπου,πληρώσω και δεν μου δώσουν απόδειξη κάνω καταγγελία στο 11012.
    Αν ήμασταν όλοι "ρουφιάνοι, καρφιά και καταδότες" δεν θα υπήρχαν ούτε μιζαδόροι ούτε κοπανατζήδες ούτε
    φοροκλέφτες και θα ήμασταν όλοι σε καλλίτερη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο μήπως είναι copy paste απο κανα indymedia; Δηλαδή τι μας λέτε, οτι είναι ρουφιάνος όποιος καταγγέλει εγκληματική πράξη;!! Ναι κύριοι, θα τον καταγγείλω κι αν με τα χρήματα που έχει υπαιξαιρέσει μέχρι τώρα καταφέρει να αγοράσει την αθώωσή του, θα αναλάβω ο ίδιος την απονομή δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive